fbpx

Anette's blog

Tilskud af MSM kan øge niveauet af DHEA

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

MSM (Methylsulfonylmethan) er en naturlig svovlforbindelse, og svovl er et af de næringsstoffer, som vi har meget brug for. Men svovl er også et af de stoffer, som jorden er blevet udpint for, og som ikke indgår i kunstgødning, så det er svært nu om dage at få nok svovl gennem kosten. Tilskud af MSM er derfor meget brugt, og der er efterhånden også meget forskning i fordelene ved MSM.

MSM har antioxidant-virkning og anti-inflammatorisk virkning. Det sænker niveauerne af de pro-inflammatoriske cytokiner. Forsøg har vist, at MSM har en gavnlig virkning ved autoimmune sygdomme som leddegigt og lupus, og også ved colitis og andre mave-tarmproblemer.

Desuden modvirker MSM allergi og astma, det forbedrer hudens elasticitet og modvirker kræft på mange forskellige måder, bl.a. ved at hindre cellevækst og celledeling hos kræftceller. Det bremser også HER2 og
kan derfor forebygge og afhjælpe HER2-positiv brystkræft.

MSM har en udrensende virkning og bruges bl.a. til udrensning af kviksølv og andre tungmetaller. Det indgår som regel i protokoller til afgiftning efter fjernelse af amalgamfyldninger.
MSM forbedrer leverens funktion og er med til at danne og gendanne glutation – et af de vigtigste afgiftningsstoffer i kroppen.
Tilskud med MSM kan også give mere energi, klarhed i hovedet – og MSM kan bruges som smertestillende middel ved hovedpine, led- og muskelsmerter.

Og tilskud af MSM taget sammen med c-vitamin kan altså også øge kroppens egen produktion af DHEA, et af de vigtige opbyggende hormoner. Niveauet af DHEA falder naturligt med alderen, og det falder også, når vi er meget stressede, så derfor er det ikke ualmindeligt at se for lave niveauer af DHEA. Det kan være kritisk, fordi DHEA er et af de hormoner, der beskytter mod sygdom, så derfor er det godt at prøve at sikre et højt niveau med stresshåndtering, meditation og eventuelt også tilskud af MSM og c-vitamin.

MSM er ekstremt ugiftigt. Der er aldrig set negative virkninger, heller ikke ved høje doser. Normal dosering vil være 1 gram 2-3 gange dagligt. Har man en sygdom eller dyrker meget sport, kan man gå op til 4-6 gram om dagen fordelt på 2-3 gange.
Det er bedst at vælge et produkt med MSM, der er udvundet af planter og ikke fra petroleum, som f.eks. Plantforce MSM.

I bogen Naturlig hormonterapi kan du få yderligere vejledning i midler, der hæver DHEA-niveauet uden tilskud af DHEA.

Kilder:
Methylsulfonylmethane: Applications and Safety of a Novel Dietary Supplement
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5372953/
Methylsulfonylmethane inhibits HER2 expression through STAT5b in breast cancer cells.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26648017/
Methylsulfonylmethane Monograph
http://archive.foundationalmedicinereview.com/publications/8/4/438.pdf
The Top 5 Health Benefits of MSM
https://drjockers.com/health-benefits-msm/
MSM Supplement Improves Joints, Allergies and Gut Health
https://draxe.com/msm-supplement/
Biochemical Foundations for Longevity
Norman Shealy

Del på

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Følg Anette på

Mere om emnet:

Hormoner har brug for vitaminer

Hormonerne er afhængige af en lang række vitaminer og mineraler. Uden dem kan de slet ikke dannes – og uden dem kan kroppen ikke udføre de vigtige ordrer, som hormonerne giver til cellerne.

Mere fra Anette's blog

Salt-mandler – en lækker, økologisk snack

Salt-mandler er populære som en lille snack eller et mellemmåltid – lav dine egne af økologiske råvarer – så ved du, hvad der er i, og så kan du give dem det lille pift, som gør dem ekstra lækre!

– et magasin om
naturlig sundhed
Få vores nyhedsbrev

Nyheder en gang om måneden. Ingen spam.

Seneste artikler

Det er først nu, jeg har turdet sige det – at det går fremad..

Jeanet Lemche er sygeplejerske, cand.scient. og sundhedsfaglig konsulent, og hun oplevede, at motorikken begyndte at svigte. Det blev værre og værre, men hun sagde nej til medicin på grund af bivirkningerne. Med NHT® genvandt hun langsomt kontrollen over sine ben og hænder. Se videoen og læs hendes historie.

Læs mere »

Der er ikke evidens for, at noget af det, der omtales på nht.dk, kan beskytte mod coronavirus.

© Center for Naturlig Hormonterapi

webisde fra ❤

Nyt om naturlig hormonterapi

Få sidste nyt!

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få nyt om forskningen, gode tilbud – og tips til en sund hormonbalance.