Go for it!

Jane Borlev fortæller om sine oplevelser med NHT®, og hvad NHT®-uddannelsen har betydet for hende.

Inger M. Rasmussen

heilpraktiker., NHT-vejleder
helsepunkt.dk

Jeg havde ikke troet, at jeg selv ville blive hjulpet

Med en uddannelse som heilpraktiker har Inger hjulpet rigtig mange i sin klinik gennem årene. Men selv led hun af en sygdom, som hun havde accepteret, at der ikke kunne gøres noget ved…

Da jeg startede på NHT®-uddannelsen i 2016 havde jeg i forvejen en velfungerende klinik i Ebeltoft. Jeg havde en 3-årig uddannelse som heilpraktiker bag mig og flere andre kompetencer inden for bl.a. irisanalyse, Bach-terapi og organmassage. Og dog oplevede jeg, at der kom kunder, som jeg ikke kunne hjælpe. Der var noget, jeg manglede i min værktøjskasse.

På anbefaling af en kollega læste jeg bogen ‘Naturlig hormonterapi’ af Anette Paulin og Jens-Ole Paulin og tænkte, at her gemmer sig en terapi der kan hjælpe mine klienter. Jeg kunne ikke komme hurtigt nok i gang med uddannelsen.

Nu efter snart 4 års erfaring med NHT® må jeg konstatere, at jeg har fået en viden og en række værktøjer, der har gjort mig i stand til at hjælpe et utal af ubalancer og individuelle sygdomme hos både kvinder og mænd. Med al respekt for de tidligere uddannelser, jeg har taget, må jeg også sige, at den grad af hjælp kunne jeg ikke have givet uden NHT®-uddannelsen.

Der findes alvorlige sygdomme, som kræver behandling med de redskaber, vi lærer på NHT®-uddannelsen. Sygdomme, som har baggrund i en hormonel ubalance, bl.a. endometriose, PCOS, lichen sclerose, cystedannelser, overgangsalderens symptomer, stofskifteproblemer, ufrivillig barnløshed, ubalance efter hysterektomi, prostata besvær, visse former for migræne. Og NHT-uddannelsen har givet mig redskaberne til at rette op på disse hormonelle ubalancer.

Da jeg startede på NHT®-uddannelsen havde jeg absolut ingen forventninger om, at jeg selv kunne få hjælp. Jeg havde lichen sclerose. Og vi får jo at vide, at det er en autoimmun sygdom, man ikke kan gøre noget ved. Jeg havde da også haft det i over 10 år. Jeg havde lært mig selv nogle naturlige ”små-tricks” så jeg trods alt kunne have et normalt (sex) liv uden at benytte hormonforstyrrende creme og smertestillende midler.

Med vejledning fra Anette Paulin begyndte jeg en behandling. Efter 3-4 måneder kunne jeg mærke forandringer i skeden. Jeg overdriver ikke når jeg siger, at den blev sig selv igen indenfor mindre end et år.

Jeg er dybt taknemmelig for alt, hvad jeg har lært på NHT®-uddannelsen. Jeg er bedre i stand til at hjælpe mine kunder i klinikken. Og jeg har oplevet helbredelse på egen krop.

Selve uddannelsen er meget omfattende og meget grundig. Vi får en viden der er videnskabeligt baseret, hvilket er helt centralt for mig. Vi får et utal af videnskabelige referencer. Men uddannelsen er også konkret og nede på jorden. Al den viden vi får om hormonerne og deres samspil bliver formidlet på en måde, så vi kan relatere det til klientens symptomer og sygdom. Vi kan sætte ind med redskaber til helbredelse her og nu. Og den supervision, vi fik, gav mig tillid til at komme i gang med det i min egen klinik med det samme.

Hvad enten det handler om dine klienters sundhed eller om din egen, så kan jeg varmt anbefale uddannelsen til NHT® hormonterapeut. Du får en guldgrube af viden, og du får fantastiske redskaber til at arbejde som terapeut.

kirstennielsen_frit

Kirsten Nielsen

Zoneterapeut, NHT-vejleder
barnezonen.dk

Netværket efter uddannelsen er helt unikt og støttende

Kirsten fik ikke alene et nyt netværk med fagligt dygtige kollegaer – hun fik også rettet op på sit stofskifte undervejs i uddannelsen…

Jeg var på udkik efter en uddannelse der kunne lære mig mere dybdegående og videnskabeligt om hormoner – men også med respekt for kroppens naturlige helbredelsesevner. Som zoneterapeut, akupunktør og en kostuddannelse hos Umahro er jeg tiltrukket af hele tankegangen omkring TCM, functional medicine og et helhedssyn på mennesket.

Da jeg selv kom i overgangsalderen og havde problemer med et lavt stofskifte, forsøgte jeg at konsultere en alternativ læge i udlandet, som brugte bioidentiske hormoner og vitaminer/mineraler. Det hjalp mig godt på vej, men var meget dyrt, tidskrævende og sprogligt svært. Her kom NHT-uddannelsen som et kæmpe lykketræf for mig. Jeg fandt en fagligt dybdegående og videnskabelig uddannelse, som jeg også kunne bruge på mig selv.

Jeg har haft gode resultater med mine kundskaber fra andre uddannelser, men nu føler jeg mig meget mere klædt på og stærkere med en god videnskab og referencer i ryggen. Samtidig har jeg fået en god platform, hvor der er dygtige kollegaer at sparre med.

Anette Paulin er en super god tovholder – for viden, netværk og faglig sparring. Hun har et drive og et naturligt talent for det, samtidig med at hun selv har oplevet store hormonelle ubalancer i sit liv.

Uddannelsen er bygget godt op – helt perfekt for fjernstuderende og weekendstuderende. Den krævede en stor indsats, så det var utroligt rart at kunne have den med på ferier, hvor nogle timer nemt kunne bruges her.
Det at vi bliver samlet i et fagligt og videreudviklende netværk efter uddannelsen er helt unikt og virkelig dejligt støttende.
At vedligeholde og være opdateret er også krævende – der er meget læsestof og forskellige faglige emner, som tages op. Ja, det er faktisk et krav for at kalde sig certificeret NHT-vejleder!

Min egen vitale sundhed og energi er blevet så meget bedre, som jeg ikke troede muligt for år tilbage. Mit stofskifte fungerer nu perfekt, og jeg har kunnet nedsætte min medicin med 40-50% samtidig med at jeg har fået det fantastisk.
Min viden bruger jeg også på mine dejlige børn, svigerdøtre, børnebørn – og det bliver bestemt værdsat. Tak for denne skønne uddannelse og viden! Jeg er dybt taknemmelig.

Helle Læssøe

sygeplejerske, NHT-vejleder
hormonsygeplejersken.dk

En helt ny verden blev rullet ud for mig

Helle er uddannet sygeplejerske og har arbejdet 20 år i medicinalindustrien. Men efter et brystkræftforløb hos Anette Paulin blev det klart for hende, at nu skulle hun en anden vej…

Med en baggrund som sygeplejerske og 20 år i medicinalindustrien, så var det nok ikke lige naturlig hormonterapi, jeg havde forestillet mig skulle være min levevej. Men det har det været de sidste 5 år!

I forbindelse med et brystkræftforløb i 2015 fik jeg stiftet bekendtskab med NHT og efter et forløb hos Anette Paulin, stod det klart, at det var den vej jeg skulle. Det gav så meget mening! Jeg startede op på uddannelsen umiddelbart efter og har siden 2016 arbejdet fuldtid inden for hormonterapi. Jeg har gennem årene hjulpet flere hundrede kvinder og mænd med at få deres hormoner afbalanceret ad naturlig vej.

Som sygeplejerske havde jeg ikke lært det om hormoner, som jeg lærte på NHT-uddannelsen! Desværre. Det var en helt ny verden, der blev rullet ud for mig – på en god måde.

Jeg kan kun anbefale NHT-uddannelsen i havet af de mange hormon-uddannelser. NHT-uddannelsen gør det, at man rent faktisk kan hjælpe klienterne i mål, da man sætter ind på mange fronter samtidig.

Charlotte Theibel

NHT-vejleder, The Hormone Club
kenddinehormoner.dk

Jeg fik mit liv tilbage med NHT, så jeg måtte bare tage denne uddannelse

Hedeture, overvægt, træthed – Charlotte ramte muren, da hun kom i overgangsalderen. Den hjælp, hun fik fra en NHT-vejleder, blev afgørende for hendes fremtid…

I min overgangsalder var jeg dér – svedte og pustede, svulmede op, bed hovedet af andre og havde let til tårer hele tiden. Dødtræt, når jeg vågnede om morgenen. Der var dage, hvor jeg ikke kunne trække mig selv ud af sengen… og ja, så også lige 12 kilos overvægt – uanset hvad jeg spiste.

Jeg fandt information om bioidentiske hormoner fra udlandet og researchede i lang tid, indtil jeg kontaktede en uddannet NHT-vejleder og gennemgik et virkeligt veldokumenteret forløb – jeg fik vendt min krop i den rigtige retning og fik langsomt mit liv tilbage!

Anette og Jens-Ole Paulins bog ”Naturlig Hormonterapi” blev min bibel. Viden baseret på 70 års forskning, som desværre meget få læger i Danmark kender til.
Den bedste vej for mig har altid været walk-the-talk, og jeg følte, at jeg måtte tage uddannelsen og lære mere. Det ligger mit hjerte nært at give denne viden videre til både mænd, kvinder og børn – i alle aldre.
Forståelsen for hvad hormoner er og hvordan de dannes og omdannes i ubalancer, er så utrolig vigtig – især i disse tider, hvor vi bombarderes med hormonforstyrrende stoffer.

NHT-uddannelsen har i den grad beriget mit liv. Anette Paulin´s viden er enorm og omfatter på holistisk vis både indgående kendskab til hormonernes virken, bioidentiske hormoner, næringsstoffer fra kosttilskud; hvilke kosttilskud, der virker og støtter organerne i kroppen samt viden om anti-inflammatorisk kost. En utrolig banebrydende forskning indenfor udrensning og detox, der virker. Uddannelsen er på et højt fagligt niveau, og ‘videnskabeligt funderet’ er ikke en kliché. Der er videnskabelige referencer til alt.
Den har givet mig et uundværligt fundament for at hjælpe mine klienter med hormonelle ubalancer, sygdomsforebyggelse, forebyggelse af kræft og værktøjer/protokoller for stofskifteproblematikker.

Iben Foxby

cand.scient., NHT-vejleder
rundtomsundhed.dk

Jeg har aldrig haft så positive resultater som nu

Iben Foxby er cand.scient. i human ernæring og har haft egen klinik i 8 år som kost- og livsstilsvejleder. Her har hun hjulpet mange, men hun syntes, hun manglede et element. Så læste hun bogen “Naturlig hormonterapi”…

Jeg har arbejdet som kost- og livsstilsvejleder i 8 år. Jeg er cand. scient. i human ernæring og har en bachelor i medicin. Jeg har igennem tiden hjulpet rigtig mange mennesker med at ændre livsstil til et sundere liv uden symptomer. Men jeg har hele tiden savnet et sidste element i mine vejledninger for at få dem helt tilbage i balance – specielt for kvinderne. Da jeg læste bogen ”Naturlig hormonterapi” var jeg ikke i tvivl om, at dette var mit manglende element. Så jeg meldte mig straks til NHT-uddannelsen.

Baggrunden for, at jeg valgte netop denne uddannelse var, at den – i modsætning til lignende uddannelser – tager udgangspunkt i, hvad forskningen finder. Det er vigtigt for min måde at arbejde på, at alt er baseret på sundhedsvidenskabelig forskning, så jeg er sikker på, at den vejledning jeg giver, er korrekt.

Niveauet er højt på uddannelsen og den spænder bredt, så det handler ikke ”kun” om hormoner men om kroppen i sin helhed. NHT indgår i dag som en fast del af mine vejledninger, og jeg har aldrig haft så positive resultater som nu. Gevinsten er en masse tilfredse klienter – og mange solstråle historier.

ingeandersen

Inge Arunima Andersen

psykoterapeut, NHT-vejleder
hormonterapeuten.dk

Jeg fandt hovedårsagen til min træthed undervejs

Inge fandt ind til sine egne hormonelle ubalancer i løbet af NHT-uddannelsen og sluttede med et helt andet energiniveau og helbred, end da hun startede. I dag arbejder hun som selvstændig NHT-vejleder.

Jeg har virkelig sat pris på, at uddannelsen har givet mig faglig viden på et højt niveau, dybdegående teoretisk viden, evnen til at navigere rundt i symptomer, viden om hvordan vores hormoner kan skabe ubalancer – og ikke mindst fantastiske kollegaer og netværk. Og alt undervisningsmateriale er godt og gennemarbejdet.

Undervejs i uddannelsen, som har været en kæmpe øjenåbner, fandt jeg ind til hovedårsagen til min egen træthed og ikke mindst mine hormonelle ubalancer – og endte uddannelsen med et helt andet energi niveau og helbred end da jeg startede.

Jeg har lært hvordan jeg ved hjælp af test og værktøjer til “detektiv-arbejde” kan finde årsager til ubalancer – og ikke mindst hvordan man ved hjælp af naturlige midler og livsstilsændringer kan skabe balance i kroppen igen. Og jeg har fået en grundig forståelse af hormoners virkning i kroppen og hvordan jeg ved hjælp af vitaminer, mineraler, naturlige stoffer og en masse andre fantastiske redskaber kan hjælpe både kvinder og mænd til en større livskvalitet.

Det er en fantastisk verden at være i.

Anette Paulin er en super kompetent underviser og har en kæmpe viden, som hun brænder for
at give videre, og hun er altid opdateret med den sidste nye viden. Jeg vil anbefale NHT-uddannelsen til alle der ønsker at komme i dybden med forståelsen af sammenhænge mellem krop, psyke, symptomer og hormonelle ubalancer.

Lillianna Jalksøe

Hypnoterapeut, NHT-vejleder
hypnosedanmark.dk

Man bliver ved med at lære, også efter uddannelsen

Lillianna har haft egen klinik i over 20 år. Da hun læste bogen “Naturlig hormonterapi”, var hun ikke i tvivl om, at her var noget, hun skulle bruge…

Jeg har behandlet i min klinik med zoneterapi og hypnoterapi igennem mere end 20 år, og da jeg læste i et blad om bogen ‘Naturlig hormonterapi’, var der ikke langt til at købe den og derefter starte på uddannelsen som NHT-vejleder.

Uddannelsen har et højt fagligt niveau, og det kræver virkelig, at man sætter tid af til at starte en både krævende og spændende uddannelse, der bygger på forskning fra hele verden. Uddannelsen omfatter viden om mange områder, viden om hormoner og sammenhænge i kroppen, vitaminer, mineraler og andre naturlige stoffer og sygdomsforebyggelse.

Uddannelsen er bygget op i moduler, kører online og afsluttes med en test efter hvert modul, så man kan følge med i, om der er noget, man lige skal opsummere. Uddannelsen afsluttes med en eksamen og her skal man ikke tro, at man er færdig. Der er fortsat meget ny forskning og viden at sætte sig ind i, og løbende efteruddannelse er et krav, hvis man vil beholde sit certifikat som NHT-vejleder.

Den utroligt store viden, Anette Paulin har, deler hun flittigt ud af i løbet af uddannelsen og bagefter internt i vores gruppe. Det er en stor hjælp altid at kunne søge råd og erfaringer i denne gruppe.

Mette Hovgaard

Heilpraktiker, NHT-vejleder
heilpraktiker-aarhus.dk

Før var det vanskeligt at hjælpe med hormonelle problemer - det er det ikke længere!

Som uddannet heilpraktiker og fuldtids-behandler satte Mette pris på, at NHT-uddannelsen var nem at passe ind i en travl hverdag. I dag nyder hun at kunne hjælpe flere og samtidig have et netværk med fagligt stærke kollegaer.

Jeg er uddannet heilpraktiker og arbejder på fuld tid i min klinik som jeg har haft i 8 år.
Jeg blev færdig med NHT-uddannelsen i 2018.

Tidligere oplevede jeg, at det kunne være vanskeligt at hjælpe mennesker med hormonelle problematikker, men det har ændret sig, efter jeg har suppleret mine kundskaber med NHT-uddannelsen. 

Uddannelsen er på et fagligt højt niveau og gennemarbejdet til mindste detalje. Al viden er videnskabeligt baseret og bliver løbende fornyet med den nyeste forskning. Det er meget vigtigt for mig, at jeg som medlem af NHT-netværket bliver holdt orienteret om udviklingen, for min passion er arbejdet med klienten.

Uddannelsen foregår på nettet via webinar som suppleres med masser af tekstmateriale. Det gør det super nemt at deltage og studere, så det passer ind i en travl hverdag. Der er også spørgetid på nettet efter hvert modul. Desuden er det altid muligt at vende tilbage til uddannelsesmaterialet og få genopfrisket oplysningerne. Det kan nemt blive aktuelt, da der er så meget nyt at forholde sig til.

Udover genopretning af hormonbalancen på basis af en test bliver der også undervist i de forskellige hormonelle sygdomme, alle relevante hormoner bliver gennemgået, kost, kosttilskud, relevante urter, homøopatiske mediciner, stresshåndtering, giftfri levevis og mm. Der bliver givet materialer, som er lette at arbejde med og anvende i ens egen hverdag.

Afslutningsvis bliver der arbejdet med naturlige midler mod kræft. Kræftforebyggelse er et svært emne, og så er det godt at have NHT-netværket med fagligt stærke kollegaer, som man kan diskutere hverdagens problematikker med, og det foregår på facebook.

NHT-uddannelsen er et super godt redskab som jeg varmt kan anbefale til alle, som interesserer sig for hormonelle problematikker.