Spørgsmål og svar

Her finder du svar på de mest almindelige spørgsmål om NHT-uddannelsen. Læs også beretninger fra tidligere studerende, der fortæller om uddannelsen her.

Vi har mange NHT-vejledere, som har en solid faglig baggrund og mange års erfaring i forvejen. De oplevede, at NHT-uddannelsen gav dem “den brik, de manglede”. Så vi mener det alvorligt, når vi siger, at du vil kunne hjælpe flere, end du har kunnet før, uanset din baggrund. Se også udtalelserne fra de studerende her. På grundforløbet får du redskaber inden for bl.a. kost og stress-håndtering, og har du en uddannelse inden for disse områder, vil der være nogle redskaber, som du kender i forvejen. Skriv det i din ansøgning, så du kan blive berettiget til merit på grundforløbet. Se nærmere under Pris og praktisk info.

Hvis du brænder for det, vil vi anbefale dig at ansøge. Du har måske en tidligere uddannelse, der kvalificerer dig til at have med mennesker at gøre eller har anden relevant uddannelse uden at være behandler endnu. Vi ønsker først og fremmest, at de studerende har gode chancer for at bruge deres viden i praksis til gavn for andre, og vi har gode erfaringer med studerende, der ikke i forvejen har haft klinik, og som har brugt NHT-uddannelsen til at etablere sig som selvstændige behandlere med stor succes. Hent inspiration i elev-udtalelserne her.

NHT-uddannelsen er den eneste uddannelse, der lærer dig at vejlede i genopretning af hormonbalancen ud fra den publicerede forskning i naturlige, bioidentiske hormoner. Vi har henvist til over 400 forskningsresultater i bogen “Naturlig hormonterapi,” som ligger til grund for uddannelsen, og som også beskriver de principper, der udgør en naturlig hormonterapi. At vi bygger på denne forskning betyder, at du vil kunne gøre en forskel for mennesker, der ikke har været i stand til at finde tilstrækkelig hjælp nogen andre steder. Det er derfor, vi kan skrive: Med denne uddannelse vil du være i stand til at hjælpe mange flere, uanset din baggrund. Det gælder også, hvis din baggrund er en anden hormonuddannelse.

Mennesker i alle aldre og med vidt forskellig baggrund tager NHT-uddannelsen, og vi har ønsket at leve op til det ved at skabe et online-system, der er så brugervenligt, at det også fungerer for dem, der ikke har ret meget erfaring med internettet. Den respons, vi har fået fra de studerende, tyder på, at det er lykkedes. Hvis du gerne vil prøve det af, så er det en god idé at tage kurset “Kend dine hormoner”, som benytter det samme online-system som uddannelsen. Hvis du bagefter får lyst til at tilmelde dig uddannelsen, får du prisen for kurset refunderet ex. moms.

Uddannelsen er tilrettelagt, så man kan passe et fuldtidsjob samtidig. Men mere end dét skal man så heller ikke regne med at kunne nå. På overbygningen er der meget at sætte sig ind i. Hvert modul skal afsluttes med en test af det, vi har gennemgået, og varer 2-3 uger, så man kan studere, når man har tiden til det. Men det vil f.eks. ikke være smart at tilmelde sig andre kurser samtidig. Så kan man let komme for meget bagud. Det er dit eget ansvar at gennemføre uddannelsen på den normerede tid.

Ja, man bliver certificeret NHT-vejleder efter gennemført uddannelse og kommer med på vejledersiden her på nht.dk. Men certifikatet skal holdes ved lige med efteruddannelse, og det skal fornyes årligt – ellers bortfalder det.

Ja, det kan du. Det er en af de store fordele ved, at NHT-uddannelsen er 100% online. Du får personlige supervisioner med videomøder på nettet og kan deltage i vores fælles klasseværelse helt som alle andre. Vi har haft studerende fra bl.a. Holland og Grækenland og på Færøerne, og de er alle i dag uddannede NHT-vejledere. 

Ja, du får hele beløbet refunderet ex. moms. Grundforløbet på uddannelsen er en tilpasset udgave af “Kend dine hormoner”, så hvis du har taget kurset i forvejen, vil du kunne nikke genkendende til det meste i de første 14 uger af uddannelsen. Oprindeligt var kurset “Kend dine hormoner” udelukkende beregnet til dem, der ikke havde nogen sundhedsfaglig uddannelse i forvejen. Men vi oplevede, at det gav stort udbytte – også til dem, der havde studeret emnerne i forvejen, og derfor besluttede vi at gøre kurset til en obligatorisk del af selve uddannelsen. Det udgør i dag “grundforløbet.” Vil du tilmelde dig uddannelsen, angiver du blot i ansøgningen, at du har taget kurset – så får du pengene refunderet.

Du skal give dit samtykke til de etiske retningslinjer for NHT-vejledere, hvis du skal kunne tilbyde NHT Naturlig Hormonterapi efter endt uddannelse. NHT er et beskyttet varemærke, som skal sikre en høj standard hos den behandler, der udbyder NHT, og det omfatter også nogle etiske retningslinjer, som skal følges. Du kan se hovedpunkterne under Praktisk info.

Har du spørgsmål, der ikke er besvaret?

Så er du velkommen til at skrive til Christina på center@nht.dk. Christina har selv taget NHT-uddannelsen og fortæller meget gerne om den!