Spørgsmål og svar

Her finder du svar på de mest almindelige spørgsmål om NHT-uddannelsen. Se også videoerne forneden.

Du kan også læse beretninger fra tidligere studerende, der fortæller om uddannelsen her.

Vi har mange NHT-vejledere, som har en solid faglig baggrund og mange års erfaring i forvejen. De oplever, at NHT-uddannelsen giver dem “den brik, de manglede”. Se udtalelserne fra de studerende her – mange af dem er erfarne behandlere. Der er mulighed for merit: På grundforløbet får du redskaber inden for bl.a. kost og stress-håndtering, og har du en uddannelse inden for disse områder, vil der være nogle redskaber, som du kender i forvejen. Skriv det i din ansøgning, så du kan blive berettiget til merit på grundforløbet. Se nærmere under Pris og praktisk info.

Hvis du brænder for det, vil vi anbefale dig at ansøge. Du har måske en tidligere uddannelse, der kvalificerer dig til at have med mennesker at gøre eller har anden relevant uddannelse uden at være behandler endnu. Vi ønsker først og fremmest, at de studerende har gode chancer for at bruge deres viden i praksis til gavn for andre, og vi har gode erfaringer med studerende, der ikke i forvejen har haft klinik, og som har brugt NHT-uddannelsen til at etablere sig som selvstændige behandlere med stor succes. Hent inspiration i elev-udtalelserne her.

Det er nemt at lave flotte slogans, og ser man på markedsføringen, kan man let få det indtryk, at hormonuddannelserne ligner hinanden. De er som regel altid “videnskabeligt baseret” eller “bygger på videnskab.” Men hvad er fakta? Du kan f.eks. vurdere det ved at se på de websider og bøger, som de har publiceret i forbindelse med deres uddannelse. Hvor meget videnskab præsenterer de egentlig i deres udgivelser og tekster? Bogen “Naturlig hormonterapi” er grundlaget for NHT-uddannelsen. Den indeholder over 400 forskningsresultater. På selve uddannelsen får du 400+ ekstra. NHT-uddannelsen er den eneste uddannelse, der bygger på denne forskning og de principper, der er beskrevet i bogen. Hvorfor er vi blevet så enestående? Fordi vi aldrig ville have eksisteret uden forskningen. NHT er bygget op fra grunden ud fra forskningen inden for mange forskellige områder, der er relevante for sygdomsbehandling, og som ikke tidligere er blevet forbundet med hinanden, og dermed er der skabt et helt nyt system. Derfor kan vi sige med sikkerhed, at du vil blive i stand til at hjælpe flere, end du kan i dag, uanset din baggrund – og uanset, om du tidligere har taget en anden “hormon-uddannelse”. Fordi denne kombination af forskningsområder giver en unik mulighed for at behandle sygdomme. Og som NHT-vejleder vil du altid kunne pege på forskning, som viser, at det, du foreslår, rent faktisk virker. Det giver dig en sikkerhed som behandler – og det er en væsentlig faktor, når det handler om at skabe tryghed for dine klienter.

Uddannelsen er tilrettelagt, så man kan passe et fuldtidsjob samtidig. Men mere end dét skal man så heller ikke regne med at kunne nå. På overbygningen er der meget at sætte sig ind i. Hvert modul skal afsluttes med en test af det, vi har gennemgået, og varer 2-3 uger, så man kan studere, når man har tiden til det. Men det vil f.eks. ikke være smart at tilmelde sig andre kurser samtidig. Så kan man let komme for meget bagud. Det er dit eget ansvar at gennemføre uddannelsen på den normerede tid.

Ja, hvis man giver sit samtykke til vores etiske retningslinjer, bliver man certificeret NHT-vejleder efter gennemført uddannelse og kommer med på vejledersiden her på nht.dk. Certifikatet skal holdes ved lige med efteruddannelse, og det skal fornyes årligt – ellers bortfalder det.

Ja, det kan du. Det er en af de store fordele ved, at NHT-uddannelsen er 100% online. Du får personlige supervisioner med videomøder på nettet og kan deltage i vores fælles klasseværelse helt som alle andre. Vi har haft studerende fra bl.a. Holland, Grækenland, Færøerne og Norge, som i dag er uddannede NHT-vejledere. 

Norske studenter får en ekstra Facebook-gruppe der de kan utveksle ideer sammen og få hjelp av norske veiledere.

Ja, du får hele beløbet refunderet ex. moms. Grundforløbet på uddannelsen rummer meget, som du vil kunne nikke genkendende til, hvis du har taget et andet kursus hos os. Vil du tilmelde dig uddannelsen, angiver du blot i ansøgningen det kursus, du har taget – så får du pengene refunderet.

Du skal give dit samtykke til de etiske retningslinjer for NHT-vejledere, hvis du skal kunne tilbyde NHT Naturlig Hormonterapi efter endt uddannelse. NHT er et beskyttet varemærke, som skal sikre en høj standard hos den behandler, der udbyder NHT, og det omfatter også nogle etiske retningslinjer, som skal følges. Du kan se hovedpunkterne under Praktisk info.

Hvilken baggrund skal man have?

Hvor meget tid skal man bruge?

Hvordan er det, når alt er online?

Har du spørgsmål, der ikke er besvaret?

Så er du velkommen til at skrive til Christina på center@nht.dk. 

Infomøde onsdag den 15. maj kl. 17

Er du i tvivl, om NHT-uddannelsen er præcis det, du har brug for? Så tilmeld dig vores online-infomøde, hvor du kan møde uddannelsesleder Anette Paulin sammen med NHT-vejledere og studerende på uddannelsen. De er klar til at give dig svar på alle dine spørgsmål. Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig.

Vil du være med? Så tilmeld dig infomødet i vores shop her – så får du tilsendt et link til møderummet.

Nyt om NHT-uddannelsen

Vil du følge med?

Mød Anette Paulin og de andre undervisere online og få svar på dine spørgsmål. Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked om infomøder, webinarer og nyt om naturlig hormonterapi.

Nyt om naturlig hormonterapi

Få sidste nyt!

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få nyt om forskningen, gode tilbud – og tips til en sund hormonbalance.