Vi vil ikke skille det ad

På NHT-uddannelsen får du et unikt indblik i hormoner: Hvad er det, der sker ved PMS, endometriose, PCO, blæreproblemer, hedeture? Når sexlysten forsvinder? Hvad har hormoner at gøre med autoimmune sygdomme og depression? Hormonernes verden rummer nøglen til en dybere forståelse af krop og psyke, både for mænd og kvinder – men vi stopper ikke dér.

Det gør sygdomme nemlig heller ikke. De kan have mange årsager – og der kan endda være mange veje til den samme sygdom. Ligesom en sygdom ofte har mange samtidige årsager. Og vi skal have fat i dem alle sammen. Hvad nytter det, hvis der er 10 huller i taget, og man lapper 2 af dem? Så regner det stadig ind.

Hvis man vil i mål med sine klienter, må man se på alle faktorer, der kan få sygdom til at opstå.

Alle faktorer? Mener vi virkelig alle?
Ja, det gør vi. I virkelighedens verden hænger det hele nemlig uløseligt sammen – og derfor hænger det hele også sammen på NHT-uddannelsen.

Er du med på den udfordring – og drevet af et ønske om at hjælpe andre? Så vil vi gerne tilbyde dig en mission:

Du kan opnå indsigt i alle væsentlige områder, der har betydning for sygdomsbehandling

 • så du kan sætte ind præcis dér, hvor den enkelte har brug for det
 • og komme i mål med flere klienter, end du kan i dag, uanset din baggrund

RIGHT©-modellen

Det er store ord – det ved vi godt. “At opnå indsigt i alle væsentlige områder, der har betydning for sygdomsbehandling” – det kan lyde overvældende. Men vi har faktisk sat det i system. Vi kalder det RIGHTTM-modellen, og den gør det enkelt og overskueligt at skabe en holistisk tilgang, der kommer hele vejen rundt. Fem trin, som du lærer at mestre på NHT-uddannelsen.
 • Registrere

Hvor meget ved du om din klient? Bred dataindsamling er essentiel for at kunne finde den rette tilgang. Test og symptomer er vigtige data. Forhistorie er lige så vigtig. Spørgeskemaer til klienten hjælper dig til at få fat i det, der er vigtigt – som andre meget vel kan have overset, og som klienten måske heller ikke selv har skænket nogen tanke i forhold til sine symptomer.

 • Identificere

Ud fra de indsamlede oplysninger lærer du systematisk at kortlægge mangler og ubalancer, overproduktion, overbelastninger, svagheder i organfunktioner, skadelige påvirkninger – psykiske og fysiske.

 • Genkende

Du lærer at genkende de sammenhænge, der får informationerne til at give mening, så du kan se, hvad der skal sættes ind med – og hvad der ikke er relevant. Du undgår at overvælde din klient med forslag, hvor du skyder lidt i blinde, “bare for en sikkerheds skyld”.

 • Handle

Du får kendskab til alle remedier og værktøjer, der kan være brug for inden for de forskellige områder, og har dem i overskuelig form, så du kan udpege præcis det, som ud fra registrering, identificering og genkendelse kan rette op på manglerne, sænke overproduktion og belastninger, eliminere skadelige påvirkninger og styrke organer, der ikke fungerer optimalt.

 • Tilpasse

Alle reagerer individuelt, og det er vigtigt, at du er der til at følge op – og sammen med klienten indleder en dialog med kroppen. Når vi behandler sygdomme, er kroppen vores klogeste samarbejdspartner. Hvordan reagerer den? Hvordan skal vi justere i forhold til det, der sker? Dialog med kroppen er vigtigt for enhver holistisk tilgang – og du lærer at mestre det på denne uddannelse.

Hvad opnår du?

 • Du bliver i stand til at finde fællesnævneren hos de klienter, der kommer med mange symptomer på én gang. Det betyder, at du kan skabe “mirakel-effekterne”, hvor mange symptomer, der tilsyneladende ikke har noget med hinanden at gøre, forsvinder samtidig.
 • Du bliver i stand til at tolke en hormontest, så du kan se, hvilke ubalancer der ligger bag symptomerne – og give præcis vejledning i, hvordan klienten kan rette dem op
 • Du bliver i stand til at henvise til forskning, som viser, at det, du foreslår, rent faktisk virker – det giver dig sikkerhed som behandler og motiverer dine klienter
 • Du bliver i stand til at forklare sammenhænge mellem de forskellige symptomer, så dine klienter forstår det og får lyst til at tage ansvar for deres egen sundhed
 • Du bliver i stand til at udføre al vejledning online, så du kan tage klienter, uanset hvor de befinder sig.

Hvad får du?

Viden om hormonernes virkemåde,og hvordan ubalancer fører til specifikke sygdomme

Viden om de indbyrdes sammenhænge mellem hormoner, livsstil, kost, næringsstoffer og skjult kemi

Personlig test og konsultation, så du kan opleve NHT "på egen krop" og selv komme i topform

Indblik i de hormonelle problemer, der er knyttet til hver af kvinde- og mandelivets faser

Udførlige protokoller til udbredte lidelser som stofskifteproblemer, infertilitet, knogleskørhed, endometriose og depression.

Alle nødvendige værktøjer til det praktiske forløb - fra information til nye klienter og bestilling af tests til udarbejdelse af individuel vejledning og opfølgning.

I en række videoer giver Anette Paulin, leder af NHT®-uddannelsen, eksempler på sygdomme, hvor RIGHT-modellen sikrer, at vi får fat i de faktorer, som ellers ofte bliver overset. Du kan se dem her.

Opbygning

NHT®-uddannelsen er fra 2023 udvidet med 4 nye moduler og strækker sig over 1 år og 7 måneder. Uddannelsen består af et 14-ugers grundforløb samt en overbygning på 64 uger med 16 moduler + 4 “fordybelsesmoduler”, inklusive 3 supervisioner på klienter. 3. supervision fungerer som eksamen.

Grundforløbet giver dig den første indføring i hormonernes samspil samt en mangfoldighed af praktiske redskaber inden for stresshåndtering, udrensning, kost og ernæring – en værktøjskasse, hvorfra du kan vælge præcis det, som er relevant for din klient ud fra den forståelse, du får på overbygningen. Det er også meningen, at du selv skal bruge og nyde godt af disse redskaber i løbet af de 14 uger, for vi går op i at have sunde og velfungerende vejledere!

Fra modul 7 er du klar til at prøve kræfter med virkelige klienter, og det sker i trygge rammer med personlig sparring fra en uddannet NHT-vejleder, som hjælper dig med at levere den bedst mulige vejledning til din klient. Du vælger selv de klienter, du vil have supervision på, eller vi kan hjælpe dig med at finde dem.

Anette og Jens-Ole beskriver opbygningen af NHT-uddannelsen og giver en rundvisning i online-systemet.

Med supervisioner lærer du undervejs i uddannelsen at bruge din viden på rigtige klienter i trygge omgivelser.

RAB

For dig, der i forvejen er RAB-registreret: Både grundforløb og overbygning er RAB-godkendt som efteruddannelse af bl.a. FDZ og ZCT samt Dansk Heilpraktikerforening., jf. gældende regler for opretholdelse af RAB-registrering. Point tildeles forskelligt – kontakt din forening for mere info.

Urmila Bruun Lautrup
Urmila Bruun Lautrupstuderende på NHT-uddannelsen - se udtalelser
Læs mere
Jeg har i mere end 15 år behandlet mine klienter for diverse ubalancer - herunder allergier, eksem, maveproblemer og angst. NHT-uddannelsen er et virkelig godt supplement til mine tidligere uddannelser, og jeg kan allerede nu se, hvordan denne nye viden om hormoner kan komme mange af mine klienter til gavn. Det passer mig rigtig godt, at hele NHT-uddannelsen er online, og jeg er vild med, at al den viden, jeg får, er baseret på solid og up to date forskning.

Samspil og sammenhæng

Mother holding child's hand

NHT-systemet præsenterer en helhedstilgang til vejledning og behandling, så i løbet af de 22 moduler på overbygningen vil du få viden om funktioner, der omfatter hele kroppen. Ud over et udførligt kendskab til de “klassiske” steroidhormoner progesteron, cortisol, androgener og østrogener skal vi også se på peptidhormoner, som spiller en rolle for både mænd og kvinder. Vi skal se på mikrobiomet: Hvad betyder ubalancer i tarmfloraen for hormonbalancen, for nedbrydning af proteiner og optagelse af aminosyrer – og hvordan retter man op på disse ubalancer? Hvilke co-faktorer, som vitaminer og mineraler, påvirker produktionen fra hvilke hormonproducerende kirtler – og hvordan kan de være med til at genskabe balancen? De hormonforstyrrende stoffer – hvad er det, de rent faktisk forstyrrer, og hvilke sygdomme hænger de sammen med?

Ikke to mennesker er ens

Selv om du har to klienter med de samme symptomer, kan årsagerne være forskellige. Ud fra hormontesten lærer du at identificere de funktioner i kroppen, som ikke fungerer optimalt, så du kan give en vejledning, der er målrettet til netop denne klient.

Forholdet mellem de forskellige hormoner giver os viden om, hvilke områder i kroppen, der er ramt, så vi kan målrette vejledningen til den enkelte klient.

Du lærer at bruge en hormontest som et præcist diagnoseredskab, sammenholdt med klientens anamnese, og får også de konkrete redskaber til at gøre noget ved det. For alle protokoller får du kilder til den forskning, der ligger bag, så du kan dele det med dine klienter. Det giver tryghed for både dig og din klient.

Du får ikke kun præcise protokoller – du får også den viden, der skal til, for at kunne sammensætte din egen, individuelle vejledning til hver enkelt klient. Viden om neurotransmittere og aminosyrernes særlige rolle for vores psykiske velbefindende, for angst, søvn og nervøsitet – og tungmetallernes påvirkning af hormonproduktionen og deres betydning for bestemte lidelser. Hvordan påvirker hjernerystelse hormonbalancen – og hvordan afdækkes det i en test? Hvad betyder det, når hypofysen ikke sender og modtager signaler, som den skal – og hvad gør man ved det? Hvad betyder over- og underaktivt immunforsvar, hvordan opstår det, og hvordan hænger det sammen med hormonerne? Hvad sætter man ind med ved henholdsvis lavt og højt stofskifte og ved autoimmun stofskiftesygdom? Vi skal også i dybden med andropausen – og hvorfor mænd på visse områder er mere sårbare over for stress og hormonforstyrrende stoffer.
Du bliver trænet i tre typer tests – hormontest, stofskiftetest og metabolittest. Hvad viser de, og hvordan bruger man dem som diagnoseredskab i sammenhæng med symptomerne?

Fokus på din praksis

Har du oplevet at få en hel masse imponerende fakta serveret og bagefter tænke: Men hvad i alverden skal jeg bruge det til? Det kommer du ikke ud for på NHT-uddannelsen. Vi sætter en ære i, at viden ikke bliver serveret som tør teori. De mange sammenhænge bliver organiseret i RIGHTTM-modellen og udmøntet i protokoller, der gør dig i stand til at give målrettet vejledning i forhold til specifikke sygdomme, herunder PCOS og endometriose, stofskiftesygdomme, depression, fertilitets-problemer, hypofyseproblemer og autoimmun sygdom. Og du får selvfølgelig et indgående kendskab til hormonproduktionen i de forskellige livsfaser, så du kan hjælpe både mænd og kvinder i den fertile alder, omkring overgangsalderen og efter overgangsalderen til en bedre livskvalitet.

Som led i din “hands-on”-erfaring får du også selv en personlig test og konsultation, så du kan opleve NHT på egen krop. Det udbytte, du selv får af NHT, vil gøre det så meget nemmere for dig at hjælpe andre efterfølgende. Din egen test og konsultation er inkluderet i uddannelsesprisen.

Mere om uddannelsen

Nyt om NHT-uddannelsen

Vil du følge med?

Mød Anette Paulin og de andre undervisere online og få svar på dine spørgsmål. Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked om infomøder, webinarer og nyt om naturlig hormonterapi.

Nyt om naturlig hormonterapi

Få sidste nyt!

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få nyt om forskningen, gode tilbud – og tips til en sund hormonbalance.