Et unikt indblik i kvinder og kvindesygdomme

Kvinders cyklus. Kvinders overgangsalder. En stadig dans med hormoner, der stiger og falder – fra dag til dag, fra uge til uge, fra år til år. Hvad er det, der sker, når vi får PMS, endometriose, PCO, blæreproblemer, hedeture? Når sexlysten forsvinder? Hvad har hormoner at gøre med autoimmune sygdomme og depression? Og hvorfor stiger kvinders risiko for hjerte/kar-sygdomme til samme niveau som mænds efter overgangsalderen?

På NHT-uddannelsen dykker vi ned i hormonernes forunderlige verden – en verden, der rummer nøglen til en dybere forståelse af kvinders psyke og krop – og muligheden for at hjælpe mange flere til at få et bedre liv, selv efter mange år med tyngende sundhedsproblemer.

NHT-uddannelsen giver dig:

Viden om hormonernes virkemåde,og hvordan ubalancer fører til specifikke sygdomme

Viden om de indbyrdes sammenhænge mellem hormoner, livsstil, kost og næringsstoffer

Færdigheder i at vejlede en klient i genoprettelse af balancen på basis af en hormontest

Indblik i de hormonelle problemer, der er knyttet til hver af kvindelivets faser

Udførlige protokoller til udbredte kvindesygdomme som stofskifteproblemer, knogleskørhed, endometriose og depression.

Alle nødvendige værktøjer til det praktiske forløb- fra information til nye klienter og bestilling af tests til udarbejdelse af individuel vejledning og opfølgning.

- samt et unikt indblik i hormonernes betydning for mænd

Opbygning

NHT®-uddannelsen består af et 14-ugers grundforløb samt en 1-årig overbygning med 16 moduler samt 3 supervisioner på klienter. Overbygningen afsluttes med en skriftlig opgave.

Grundforløbet giver dig den første indføring i hormonernes samspil samt en mangfoldighed af praktiske redskaber inden for stresshåndtering, udrensning, kost og ernæring – en værktøjskasse, hvorfra du kan vælge præcis det, som er relevant for din klient ud fra den forståelse, du får på overbygningen. Det er også meningen, at du selv skal bruge og nyde godt af disse redskaber i løbet af de 14 uger, for vi går op i at have sunde og velfungerende vejledere!

Fra modul 7 er du klar til at prøve kræfter med virkelige klienter, og det sker i trygge rammer med personlig sparring fra en uddannet NHT-vejleder, som hjælper dig med at levere den bedst mulige vejledning til din klient. Du udvælger selv de klienter, du vil have supervision på.

RAB

For dig, der i forvejen er RAB-registreret: Både grundforløb og overbygning er RAB-godkendt som efteruddannelse af bl.a. FDZ og ZCT samt Dansk Heilpraktikerforening., jf. gældende regler for opretholdelse af RAB-registrering. Point tildeles forskelligt – kontakt din forening for mere info.

Samspil og sammenhæng

Mother holding child's hand

NHT-systemet præsenterer en helhedstilgang til vejledning og behandling, så i løbet af de 16 moduler på overbygningen vil du få viden om funktioner, der omfatter hele kroppen. Ud over et udførligt kendskab til de “klassiske” steroidhormoner progesteron, cortisol, androgener og østrogener skal vi også se på peptidhormoner, som spiller en rolle for både mænd og kvinder. Vi skal se på mikrobiomet: Hvad betyder ubalancer i tarmfloraen for hormonbalancen, for nedbrydning af proteiner og optagelse af aminosyrer – og hvordan retter man op på disse ubalancer? Hvilke co-faktorer, som vitaminer og mineraler, påvirker produktionen fra hvilke hormonproducerende kirtler – og hvordan kan de være med til at genskabe balancen? De hormonforstyrrende stoffer – hvad er det, de rent faktisk forstyrrer, og hvilke sygdomme hænger de sammen med?

Du får viden om neurotransmittere og aminosyrernes særlige rolle for vores psykiske velbefindende, for angst, søvn og nervøsitet – og tungmetallernes påvirkning af hormonproduktionen og deres betydning for bestemte lidelser. Hvordan påvirker hjernerystelse hormonbalancen – og hvordan afdækkes det i en test? Hvad betyder det, når hypofysen ikke sender og modtager signaler, som den skal – og hvad gør man ved det? Hvad betyder over- og underaktivt immunforsvar, hvordan opstår det, og hvordan hænger det sammen med hormonerne? Hvad sætter man ind med ved henholdsvis lavt og højt stofskifte og ved autoimmun stofskiftesygdom? Vi skal også i dybden med andropausen – og hvorfor mænd på visse områder er mere sårbare over for stress og hormonforstyrrende stoffer.
Du bliver trænet i tre typer tests – hormontest, stofskiftetest og metabolittest. Hvad viser de, og hvordan bruger man dem som diagnoseredskab i sammenhæng med symptomerne?

Fokus på din praksis

Har du oplevet at få en hel masse imponerende fakta serveret og bagefter tænke: Men hvad i alverden skal jeg bruge det til? Det kommer du ikke ud for på NHT-uddannelsen. Vi sætter en ære i, at viden ikke bliver serveret som tør teori. De mange sammenhænge bliver organiseret og udmøntet i protokoller, der gør dig i stand til at give målrettet vejledning i forhold til specifikke sygdomme, herunder stofskiftesygdomme, depression, fertilitetsproblemer, slidgigt og osteoporose. Og du får selvfølgelig et indgående kendskab til hormonproduktionen i de forskellige livsfaser, så du kan hjælpe både kvinder i den fertile alder, omkring overgangsalderen og efter overgangsalderen til en bedre livskvalitet.

Som led i din “hands-on”-erfaring får du også selv en personlig test og konsultation, så du kan opleve NHT på egen krop. Det udbytte, du selv får af NHT, vil gøre det så meget nemmere for dig at hjælpe andre efterfølgende. Din egen test og konsultation er inkluderet i uddannelsesprisen.

Mere om uddannelsen