Progesteron

Forskningskilder

Vores eget progesteron udfører livsvigtige funktioner i kroppen og er dermed fundamentalt anderledes end de progestiner, der bruges til prævention og hormonbehandling. Her er kilder til progesterons virkemåder – og nogle vigtige forskelle.

Progesteron og brystkræft

De patenterede progestiner øger risikoen for brystkræft. Forskning i naturligt progesteron har indtil nu vist det modsatte: At det beskytter mod brystkræft. Se kilder her.

Læs mere »

Progesteron og autoimmun sygdom

Grundforskningen viser, at de progestiner, der bruges i p-piller, øger risikoen for inflammation og autoimmun sygdom, mens naturligt progesteron sænker inflammation og nedsætter risikoen for autoimmun sygdom. Se kilder her.

Læs mere »

Progesteron og hjernen

Kroppens eget progesteron vedligeholder hjernen og nervesystemet, hvorimod de patenterede progestiner svækker de kognitive færdigheder og øger risikoen for demens. Se kilder her.

Læs mere »

Progesteron og depression

Kroppens eget progesteron modvirker angst og depression gennem påvirkning af GABA-alfa receptorerne, hvorimod de patenterede progestiner øger risikoen for depression og selvmord. Se kilder her.

Læs mere »
Nyt om naturlig hormonterapi

Få sidste nyt!

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få nyt om forskningen, gode tilbud – og tips til en sund hormonbalance.