Stop myggeplagen – naturligt og effektivt

Bliver en tur i haven en kamp mod myggene? Bliver mygstikkene ved med at klø? Her får du opskriften på en sommer, hvor du kan ånde lettet op...

Nogle år er værre end andre. Men ofte føles det, som om man bliver konstant angrebet, så snart man vover sig ud i haven, især hvor der er skygge og næsten vindstille. Netop de vindstille aftener, som man mest af alt gerne vil nyde – og så er der desværre lige de forbistrede myg, der ødelægger idyllen. Myggelys kan have en vis effekt, men de fleste har nok oplevet, at der skal rigtig mange til, hvis de skal have en virkning – og ofte skal man bare lige ud og vande nogle roser – og opdager, at man har fået tre mygstik undervejs. Der er råd for det. Både, når det gælder at holde myggene væk – og når man har fået de stik, som meget gerne skal holde op med at klø!

Jeg har i mange år købt ind af de mange forskellige midler, man kan få i handelen, og som skulle være målrettede mod at skræmme myg væk eller stoppe et kløende stik. Men det har aldrig forekommet mig særlig effektivt, og derfor er jeg blevet ved med at søge efter noget bedre, og da jeg altid har prioriteret det naturlige, når det gælder behandling, så måtte jeg jo også afprøve nogle naturlige midler, når det gælder myg. Og min oplevelse har været, at det faktisk er det mest effektive.

Undgå mygstik
Til at skræmme myggene væk, når jeg skal en tur i haven eller sidde og nyde de lyse nætter på terrassen, bruger jeg lavendelolie. Det er en æterisk olie med en stærk, vedholdende duft – derfor er det så effektivt – men hvis du ikke ønsker at lugte af lavendelolie hele dagen, så kom det på tøjet. På bukserne, jakken eller blusen, og på en kasket eller hat. Det er nok til, at myggene holder sig væk, og så kan du efterlade lavendelduften i garderoben. Også et tip, hvis man er allergisk over for æteriske olier – det virker, selv om det ikke kommer direkte på huden. Jeg tager det bare på tøjet, og jeg kan høre dem summe om ørerne på mig, men jeg kommer ind igen uden mygstik. Lavendelolie. Så nemt kan det være.

Stop kløen
Ind imellem har jeg så ikke lige fået lavendelolien på, fordi jeg “bare lige” skulle ud og redde et eller andet, der manglede vand – der er mange situationer, hvor man ikke lige får gjort det, man burde, og ja, så får man et eller flere mygstik, og de kan klø helt forbistret og blive ved med det. Det mest effektive, jeg nogen sinde har oplevet, mod kløen – og det gælder både stik fra myg og mitter – det er denne opskrift:

20 ml mandelolie blandes med to æteriske olier:
myrrha, 15-20 dråber
olibanum, 15-20 dråber

  • og så har man denne blanding stående, så man kan smøre lidt på det stik, man lige har fået. Min oplevelse er, at kløen forsvinder i løbet af 5-10 minutter – og den kommer ikke igen. Langt mere effektivt end de midler, der bliver solgt specifikt mod kløende mygstik.

Olierne kan fås hos Helsam, men også mange andre steder – og de kan ikke patenteres 😉


Bemærk: Vi har ingen økonomiske interesser i produkter, som vi anbefaler.


Del på

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Følg Anette på

Mere fra Anette's blog
Mere om emnet:

Naturstoffer kan noget, som patenteret medicin ikke kan

Agnus Castus kan få hormonet LH til at stige – og så skal man vel ikke give det til kvinder, der har et for højt LH-niveau, for så vil det stige endnu mere? Men nej. Denne plante har en forbløffende egenskab, som den deler med mange andre naturlige stoffer…

Rødkløver – et usikkert alternativ?

Et dansk forsøg har vist et fald i hedeture og knoglenedbrydning ved brug af rødkløver. Det lyder jo fantastisk, men der er flere problemer, som bliver overset i begejstringen.

– et magasin om
naturlig sundhed
Få vores nyhedsbrev

VI HJÆLPER KVINDER TIL AT HJÆLPE SIG SELV.

Seneste artikler

© Center for Naturlig Hormonterapi

webisde fra ❤

Nyt om naturlig hormonterapi

Få sidste nyt!

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få nyt om forskningen, gode tilbud – og tips til en sund hormonbalance.