Progesteron mod blodpropper i hjernen

Sidste nyt fra forskningen:

Progesteron begrænser skader på hjernevævet og får patienter til at komme sig bedre efter en blodprop i hjernen – også selvom midlet først gives op til 6 timer efter.

Læs mere »

Kender du GI – verdens bedste slankekur?

Nej, det er ikke fordi, jeg har et slankepulver, jeg skal sælge – GI er simpelthen et mål for, hvor meget – og hvor hurtigt – en bestemt fødevare får blodsukkeret til at stige. Og her ligger nøglen til at spise på en måde, så man får et naturligt vægttab – og holder vægten.

Læs mere »

Om hormonernes symfoni – og de musikere, man hyrer til den!

Kroppen producerer over 100 forskellige hormoner. Nogle af dem har kun en enkelt funktion, andre har mange funktioner og indvirker på celler overalt i kroppen. De kan påvirke hinanden, og de kan blokere for hinanden. Overordnet styres det hele af en kirtel i hjernen, hypothalamus, som både producerer hormoner, registrerer hvordan niveauerne af forskellige hormoner er og sender besked videre, om at produktionen skal øges eller sænkes.

Læs mere »

Hvad er naturligt?

Ordet ”naturlig” bliver brugt i så mange betydninger, også i forhold til hormoner, men når vi bruger det i bogen om ”Naturlig hormonterapi”, har det

Læs mere »