Progesteron øger overlevelsen efter brystkræft-operation

En enkelt dosis progesteron før operationen forbedrer overlevelseschancerne med op til 30%, viser et omfattende forsøg, ledet af Rajendra Badwe på Tate Memorial Hospital i Indien. Forsøget, der omfatter over 1000 patienter, er et foreløbigt højdepunkt for Badwes forskning, der har stået på i over 20 år.

Læs mere »
Forskning

Ægget og hønen – og det lave stofskifte

Er dit kolesteroltal for højt? I så fald kan det være et budskab om, at du har for lavt stofskifte. Hvis du allerede er i behandling for lavt stofskifte, kan det være et budskab om, at behandlingen ikke virker, som den skal. Men ofte vil danske læger blot udskrive nogle statiner, som kan sænke kolesteroltallet – uden at lytte til budskabet.

Læs mere »

Har mænd brug for hormoner?

Også mænd producerer de såkaldt “kvindelige” kønshormoner. Hvad betyder det for helbredet, når man kommer op i årene? Det har bl.a. dr. John Lee forsket i.

Læs mere »

At have eller ikke have – ægløsning!

Kvinder får færre og færre ægløsninger – og dermed for meget østrogen i kroppen. Det er en af årsagerne til kræft og knogleskørhed, og derfor er det vigtigt at holde et vågent øje med, om du har ægløsning. For du kan ikke nødvendigvis mærke det, hvis ægløsningen udebliver.

Læs mere »