Om hormonernes symfoni – og de musikere, man hyrer til den!

Kroppen producerer over 100 forskellige hormoner. Nogle af dem har kun en enkelt funktion, andre har mange funktioner og indvirker på celler overalt i kroppen. De kan påvirke hinanden, og de kan blokere for hinanden. Overordnet styres det hele af en kirtel i hjernen, hypothalamus, som både producerer hormoner, registrerer hvordan niveauerne af forskellige hormoner er og sender besked videre, om at produktionen skal øges eller sænkes.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Hvordan anskueliggør man det i et billede, som er let at forestille sig?
Vi er efterhånden nået frem til, at et symfoni-orkester vil være det bedste. Hypothalamus vil så være dirigenten, som står på podiet og styrer det hele, og hormonerne vil være de forskellige instrumentgrupper.
Når vi har optimal hormonbalance, så spiller orkestret harmonisk. Der er de instrumenter, der skal være, og i de rette mængder i forhold til hinanden. De enkelte grupper lytter til hinanden, følger samme takt, og det hele lyder fantastisk.
Men så sker der noget. Halvdelen af førsteviolinerne rejser sig op og går ud af salen, til gengæld kommer der 3 basser mere, og de går over til at spille jazz.
Og andenviolinerne ved ikke, om de skal følge basserne eller dirigenten. Dirigenten står på podiet og svinger med armene for at få bassernes opmærksomhed, og han glemmer helt violinerne – og resten af orkestret. Og det hele lyder forfærdeligt.
Det viser, hvordan hele hormonsystemet er afhængigt af hinanden – og af dirigenten. En dirigent, som oven i købet selv skal spille et instrument, mens han dirigerer. Utroligt, at det kan lade sig gøre. Men det kan det!
Det er et fantastisk system, som vi slet ikke kender til bunds. Og alligevel udvikler lægevidenskaben syntetiske hormoner, som går ind og blokerer for de naturlige – uden at ane, hvad det kan gøre ved det samlede system. De har lært et par fraser uden at forstå musikken.
Et symfoniorkester skal øve sig længe for at få det hele til at gå op i en højere enhed. Hormonerne har øvet sig i millioner af år på at udføre det kunstværk, som de udfører hver dag i vores liv. Tror lægerne virkelig, at de kan lave noget, der er ”mere effektivt” i løbet af få år?

Der er masser af grunde til, at det komplicerede, men også skrøbelige hormonsystem ind imellem kommer ud af balance. Og det, man skal gøre, er at genoprette det ved at tilføre det, der mangler. Hvis basserne går, hyrer man så en erstatning, der lige har købt deres instrumenter og kun har øvet sig i en uge? Ikke hvis man vil have et ordentligt orkester. Så tilfører man nogen, der kender musikken til bunds og har øvet sig i en million år. Det er de naturlige hormoner. De bio-identiske, der er 100% magen til kroppens egne.

Læs mere i vores bog: “Naturlig Hormonterapi – opgør med østrogenmyten “

Del på

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Fra Anette's blog

Hormon-venlig rawbar

De fleste Raw-Bars i supermarkedet er lavet på tørrede dadler, som sender blodsukkeret på himmelfart, og det går ud over hormonbalancen. Men du kan lave din egen Rawbar, som er både sundere og billigere. Få opskriften her.

Mere om emnet

Der er forskel på østrogener

I NHT® anbefaler vi østriol som førstevalg i stedet for østradiol, hvis man har brug for østrogen, da østriol har en bedre sikkerhedsprofil. Men østriol har også sine helt egne positive virkninger, som østradiol ikke har. Se forskningen her.

P-piller og hormonspiral

Bivirkningerne ved hormonel prævention fortæller om skadevirkningerne af de patenterede progestiner. Se forskningen her.

Følg os på

– et magasin om
naturlig sundhed
Få vores nyhedsbrev

VI HJÆLPER KVINDER TIL AT HJÆLPE SIG SELV

Seneste artikler

Er testosteron det nye sexhormon?

Dalende sexlyst plager mange kvinder, og det er blevet mere og mere almindeligt at anbefale testosteron som løsningen. Men det er en løsning, der kan give bagslag, hvis man ikke tager højde for de andre hormoner.

Læs mere »

© Center for Naturlig Hormonterapi

webisde fra ❤

Nyt om naturlig hormonterapi

Få sidste nyt!

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få nyt om forskningen, gode tilbud – og tips til en sund hormonbalance.