Værn om dit stofskifte – undgå parfume!

Parfume findes i dag i rigtig mange produkter - og det kan gå ud over dit stofskifte...

Hvor sætter man ind, når man vil undgå de hormonforstyrrende stoffer?

Mit nemmeste råd er: undgå parfume!

Nu tænker du måske: “Ja, men jeg går slet ikke med parfume” – fordi du forbinder parfume med noget, man køber på dyre flasker. Men nu om dage er der parfume i rigtig mange produkter: cremer, sæbe, shampoo, rengøringsmidler, vaskepulver osv. Og så er der duftlys og ting til at hænge op i bilen eller komme i toilettet – og der er parfume i det hele.

Og problemet med parfume er, at der næsten altid er tilsat ftalater til parfumen – de gør nemlig duften mere holdbar. Ftalaterne vil så ikke stå på ingredienslisten, de indgår nemlig i parfumen, og når det gælder parfume, så skal indholdsstofferne ikke deklareres, fordi de er en forretningshemmelighed.

Ftalaterne hører til de stoffer, der har en rimelig kort halveringstid i kroppen – man regner med mellem 3 og 7 timer. Men de kan godt nå at gøre skade i den tid, de er der. De skader på mange forskellige måder, og ikke mindst sænker de stofskiftet. Mange mennesker har i forvejen et lidt for lavt stofskifte, og stofskiftet påvirker samtidig alle de hormonproducerende kirtler, så produktionen af hormoner bliver for lav. Derfor kan en lille sænkning af stofskiftet ende med at have store konsekvenser for alle hormoner i kroppen.

Hvordan kan du så gøre det i praksis? Læs ingredienslisterne før du køber noget – eller gå efter produkter med Astma-Allergi Danmarks mærke Den Blå Krans.

Parfume kan nemlig også give allergi – det er der flere og flere der rammes af – så når du vælger parfume-fri produkter, så mindsker du også din risiko for at udvikle allergi.

What’s not to like? 🙂

Jeg synes, man får den bedste duft til vasketøjet, hvis man hænger det ud i solen. Men det er jo altså ikke altid, at solen skinner. Hvis du savner at gå med en duft, eller at vasketøjet dufter friskt, så brug æteriske olier. Et par dråber æteriske citron-olie i beholderen til skyllemidlet giver en frisk duft til vasketøjet.

Et par dråber æterisk olie – for eksempel rosenolie – i tøjet under armhulen eller i kraven giver dig en svag, behagelig duft. Men vær opmærksom på, at også de æteriske olier kan give allergi eller allergiske reaktioner. Hvis du allerede har allergi, så afprøv forsigtigt, om du kan tåle æterisk olie. Brug det ikke på huden og helst heller ikke hver dag 🙂

Få flere tips til en giftfri livsstil på vores kursus Få styr på hormonerne – hele vejen rundt! og i bøgerne Kvinde kend dine hormoner og Naturlig hormonterapi.

Del på

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Følg Anette på

Mere fra Anette's blog
Mere om emnet:

Farlig kemi – betyder det så meget?

Podcast med Anette Paulin og vært Cristine Wasgaard om den skjulte kemi. Har vi fået mindre af den i hverdagen – eller mere – og hvad gør den egentlig ved os?

Nu kan jeg arbejde igen

Da benene begyndte at ryste ukontrolleret, gik det op for Pernille Søe, at det ikke bare handlede om overgangsalderen. Hun gik til lægen og fik konstateret for højt stofskifte. Men efter et år på stofskiftemedicin havde hun det stadig så dårligt, at hun ikke var i stand til at arbejde.

– et magasin om
naturlig sundhed
Få vores nyhedsbrev

VI HJÆLPER KVINDER TIL AT HJÆLPE SIG SELV.

Seneste artikler

© Center for Naturlig Hormonterapi

webisde fra ❤

Nyt om naturlig hormonterapi

Få sidste nyt!

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få nyt om forskningen, gode tilbud – og tips til en sund hormonbalance.