fbpx

Bedre hormonbehandling med naturligt progesteron

Endnu et forsøg har nu vist, at progesteron er mere sikkert end de syntetiske varianter. Denne gang er det risikoen for hjerte/kar-sygdomme, der er blevet undersøgt i et canadisk forsøg, ledet af Jerilynn Prior.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Dette forsøg viser, at risikoen ved progesteron er blevet overdrevet.

Jerilynn Prior, professor i endokrinologi, leder af CemCor

Det er velkendt, at den konventionelle behandling med progestiner til kvinder i og efter overgangsalderen medfører en øget risiko for hjerte/kar-sygdomme, og mange kvinder, som lider under hedeture og andre gener, har fravalgt hormonbehandling af frygt for bivirkninger som netop øget risiko for blodpropper og hjertetilfælde. Ofte får de at vide af deres læge, at der ikke er nogen måde, de kan undgå denne risiko på. Et nyt canadisk forsøg betoner endnu en gang, at dette – heldigvis – er forkert. Bruger man naturligt progesteron til behandlingen, er der ingen øget risiko.

I forsøget indgik 110 raske kvinder, som var ophørt med at have menstruation et år før. Halvdelen fik oral progesteron, og den anden halvdel fik placebo i 3 måneder. Før og efter forsøget blev en række biomarkører, som indikerer risiko for hjerte/kar-sygdom, målt, og resultatet var, at der ikke var nogen forskel på de kvinder, som fik progesteron og de kvinder, der fik placebo.
Den forsker, som stod i spidsen for forsøget, var Jerilynn C. Prior, en canadisk endokrinolog, som har beskæftiget sig med progesteron i mange år. (Vi fortæller om hende som en af pionererne i vores bog ”Naturlig hormonterapi – du har et valg!”, side 155). Jerilynn Prior har bl.a. stået bag et forsøg, som viste, at progesteron hjalp på hedeture hos kvinder i overgangsalderen. Dette nye forsøg følger op på det ved at fokusere på sikkerheden ved at bruge naturligt progesteron.

”Mange kvinder er betænkelige ved at tage progesteron mod hedeturene, fordi der er en opfattelse af, at det har den samme risiko som østrogen,” sagde Jerilynn Prior. ”Vi har allerede vist, at fordelene ved progesteron er blevet overset. Dette forsøg viser, at risikoen ved progesteron er blevet overdrevet.”

Jerilynn Prior og hendes team har nu fået penge til et nyt forsøg, som skal undersøge, om progesteron også kan hjælpe kvinder, der lider af hedeture før overgangsalderen. Forsøget skal omfatte canadiske kvinder mellem 35 og 58, som har haft menstruation inden for de sidste 12 måneder,  og som lider af hedeture og nattesved. Hvis du har lyst til at se, hvordan man rekrutterer forsøgspersoner til sådan et forsøg, så kan du se deres ”reklame” her: http://www.cemcor.ubc.ca/studies/perimenopausal-hot-flush-study

Men hvor har de så fået pengene fra? Ja, forsøget er – som de fleste andre forsøg med naturlige hormoner – helt uden støtte fra medicinalindustrien. Det er betalt af den canadiske regering. Tænk, hvis den danske regering var lige så oplyst!

Link til artikel om forsøget: http://news.ubc.ca/2014/01/15/using-progesterone-for-hot-flashes-shown-safe-for-womens-cardiovascular-health/

Se rapporten med forsøgsresultaterne her: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3897380/

Link til det tidligere forsøg med progesteron mod hedeture: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22453200

Del på

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Mere om emnet

Symptomer på hormonelle ubalancer

Symptomerne kan give et fingerpeg om, hvilke ubalancer du eventuelt har, og om der er for meget eller for lidt af et bestemt hormon. Gør du noget ved det i tide, kan du undgå, at det udvikler sig til egentlig sygdom.

Naturstoffer kan noget, som patenteret medicin ikke kan

Agnus Castus kan få hormonet LH til at stige – og så skal man vel ikke give det til kvinder, der har et for højt LH-niveau, for så vil det stige endnu mere? Men nej. Denne plante har en forbløffende egenskab, som den deler med mange andre naturlige stoffer…

Fra Anette's blog

Rødkløver – et usikkert alternativ?

Et dansk forsøg har vist et fald i hedeture og knoglenedbrydning ved brug af rødkløver. Det lyder jo fantastisk, men der er flere problemer, som bliver overset i begejstringen.

Anette’s historie 2 – Blæreproblemer

Jeg har altid haft problemer med blæren – ”sart blære” ”nervøs blære” – eller som jeg plejede at sige: ”jeg har ikke selskabsblære”. Jeg kunne ikke holde mig så længe som andre kunne, og jeg fik meget let blærebetændelse. Lidt kulde, stress eller en forkølelse kunne resultere i blærebetændelse.

Følg os på

– et magasin om
naturlig sundhed
Få vores nyhedsbrev

Nyheder en gang om måneden. Ingen spam.

Seneste artikler

At ligge på sofaen var som at løbe en maraton

FOR HØJT STOFSKIFTE: Et lynvægttab på 11 kilo fik alarmklokkerne til at ringe hos 44-årige Pia Brøndsted Jacobsen. Diagnosen var stofskiftesygdommen Graves, som bogstaveligt talt tog pusten fra hende, indtil hun fandt NHT® og lærte at bygge sin krop op igen…

Læs mere »

© Center for Naturlig Hormonterapi

webisde fra ❤

Nyt om naturlig hormonterapi

Få sidste nyt!

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få nyt om forskningen, gode tilbud – og tips til en sund hormonbalance.