fbpx

Sådan går det til, når progesteron stopper brystkræft

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Østradiol uden progesteron vil få en kræftcelle
til at aktivere DNA-områder, der øger celledeling.

Forskerne har fået et helt unikt indblik i, hvad der foregår i en kræftcelle, når man tilfører østradiol og progesteron. Det giver ny viden om, hvordan progesteron er i stand til at overtale østrogen-receptoren til at ændre adfærd.

Forskerne har længe vidst, at progesteron var i stand til at bremse væksten af brystkræftceller – og nu ved man mere om, hvordan progesteron gør det, takket være et nyt forsøg, hvor man med ny teknik har været i stand til at studere aktiviteten i en kræftcelle med både progesteron-receptorer (PR) og østrogen-receptorer (ER).
Når østrogenet (østradiol) får lov at påvirke kræftcellen uden indblanding fra progesteron, så vil østrogen-receptoren aktivere DNA-områder, som stimulerer cellevækst, og som får kræftcellen til at dele sig i stedet for at dø.
I det øjeblik, man også giver progesteron, så sender progesteron-receptoren et signal til østrogen-receptoren, som får den til at ændre adfærd.
Den skifter fra at stimulere cellevækst til i stedet at aktivere et DNA-område, der bremser cellevækst. Opdagelsen er bl.a. banebrydende, fordi man aldrig før har vidst, at receptorerne kunne ”tale med hinanden”, og at progesteron på den måde kan få andre hormoner til at opføre sig anderledes, end de ellers ville gøre.

Hvis man samtidig tilsætter naturligt progesteron,
vil progesteronet sende besked til østradiol om, at det
i stedet skal aktivere DNA, der bremser celledeling

Nyheden er endnu en brik til den efterhånden meget omfattende forskning, der dokumenterer progesterons gavnlige virkninger i kampen mod kræft, og forskerne ser nu frem til, at det kan bane vejen for større, kliniske forsøg, hvor man giver dette”sikre og billige” progesteron til kvinder med brystkræft.
Andre forskningsresultater har vist, at progesteron ikke blot virker på kræftceller med progesteron-receptorer, men også på en lang række andre kræfttyper.

Læs artiklen om receptor-forsøget i Pharmaceutical Journal
Se forsøgets abstract i ”Nature”

Mere om progesteron mod kræft på nht.nu:

Progesteron øger overlevelsen efter brystkræft-operation
Progesteron mod kræft – flere virkemåder opdaget
https://nht.dk/2018/10/30/progesteron-mod-kraeft-flere-virkemaader-opdaget/

Del på

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Mere om emnet

Symptomer på hormonelle ubalancer

Symptomerne kan give et fingerpeg om, hvilke ubalancer du eventuelt har, og om der er for meget eller for lidt af et bestemt hormon. Gør du noget ved det i tide, kan du undgå, at det udvikler sig til egentlig sygdom.

Naturstoffer kan noget, som patenteret medicin ikke kan

Agnus Castus kan få hormonet LH til at stige – og så skal man vel ikke give det til kvinder, der har et for højt LH-niveau, for så vil det stige endnu mere? Men nej. Denne plante har en forbløffende egenskab, som den deler med mange andre naturlige stoffer…

Fra Anette's blog

Rødkløver – et usikkert alternativ?

Et dansk forsøg har vist et fald i hedeture og knoglenedbrydning ved brug af rødkløver. Det lyder jo fantastisk, men der er flere problemer, som bliver overset i begejstringen.

Anette’s historie 2 – Blæreproblemer

Jeg har altid haft problemer med blæren – ”sart blære” ”nervøs blære” – eller som jeg plejede at sige: ”jeg har ikke selskabsblære”. Jeg kunne ikke holde mig så længe som andre kunne, og jeg fik meget let blærebetændelse. Lidt kulde, stress eller en forkølelse kunne resultere i blærebetændelse.

Følg os på

– et magasin om
naturlig sundhed
Få vores nyhedsbrev

Nyheder en gang om måneden. Ingen spam.

Seneste artikler

Det er først nu, jeg har turdet sige det – at det går fremad..

Jeanet Lemche er sygeplejerske, cand.scient. og sundhedsfaglig konsulent, og hun oplevede, at motorikken begyndte at svigte. Det blev værre og værre, men hun sagde nej til medicin på grund af bivirkningerne. Med NHT® genvandt hun langsomt kontrollen over sine ben og hænder. Se videoen og læs hendes historie.

Læs mere »

© Center for Naturlig Hormonterapi

webisde fra ❤

Nyt om naturlig hormonterapi

Få sidste nyt!

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få nyt om forskningen, gode tilbud – og tips til en sund hormonbalance.