fbpx

Stort studie slår fast: Omega-3 virker mod hjerte/karsygdom

Omega3 beskytter mod hjerte/kar-sygdom, hvis dosis er høj nok. Det er konklusionen på et metastudie fra den højt estimerede Mayo Clinic, som har gennemgået 3 store, randomiserede forsøg med omega3-fiskeolie.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Mayo Clinic har gennemgået 3 store randomiserede, placebo-kontrollerede forsøg, som alle har set på sammenhængen mellem tilskud af omega-3 og risikoen for hjerte/karsygdom, og de viser en entydig forbedring med omega-3.
Der har tidligere været forsøg, som gav mere blandede resultater, måske fordi der har været for få deltagere, måske fordi doserne har været for lave, men nu er der lavet 3 store studier, og konklusionen bliver beskrevet i en artikel i “Mayo Clinic Proceedings”:
At tage et omega-3-produkt, der leverer mellem 500 til 4000 mg pr. Dag EPA plus DHA, ser ud til at være en effektiv, sikker og overkommelig strategi til forbedring af langvarig hjerte-kar-sundhed, især for personer med høj risiko, der har forhøjede triglyceridniveauer og for folk, der ikke spiser fisk regelmæssigt, konkluderer de.

Det er sjældent, at der kan skaffes ressourcer til at skabe klar evidens for et naturligt middel, fordi industrien ikke giver penge til forskning i stoffer, som de ikke kan patentere – og hverken politikere eller læger vil tage ansvar for denne skævvridning, som er indbygget i vores sundhedssystem. Men her er det altså omsider lykkedes at få lavet tre store, randomiserede studier, som Mayo Clinic har gennemgået i deres meta-analyse, og resultatet er entydigt: omega3 virker.

Se hele artiklen her: Sea Change for Marine Omega-3s

Del på

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Følg Anette på

Mere om emnet:

C-vitamin kan hjælpe diabetes-patienter

Et randomiseret, placebo-kontrolleret studie har vist, at 2×500 mg C-vitamin kan sænke blodsukker-stigningen med 36% hos diabetes2-patienter. Men hvis du vil vente, indtil din læge anbefaler det, får du næppe gavn af det i dette liv…

C-vitamin kan hjælpe på fertiliteten

For lav produktion af progesteron efter ægløsningen kan bidrage til PMS og også gøre det svært at blive gravid og gennemføre en graviditet. C-vitamin kan være en hjælp.

Hormoner har brug for vitaminer

Hormonerne er afhængige af en lang række vitaminer og mineraler. Uden dem kan de slet ikke dannes – og uden dem kan kroppen ikke udføre de vigtige ordrer, som hormonerne giver til cellerne.

Mere fra Anette's blog

Bli'r du fed af din make-up?

Har du svært ved at tabe dig? Så er der grund til at tage et ekstra kig på din make-up. Kosmetik og plejeprodukter indeholder nemlig ofte hormonforstyrrende stoffer i form af fremmed-østrogener, som får kroppen til at holde på fedtvævet. Anette guider dig gennem kosmetik-junglen i denne video.

Og så er der kaffe …

”I tiden før revolutionen i Frankrig var det kutyme at tage et dagligt lavement efter middagen.”
Ralph Moss, medicinsk forfatter og forsker


Motion er godt – men ikke for meget!

Moderat motion er godt for hormonbalancen. Det kan sænke et for højt cortisolniveau, og det fremmer produktionen af progesteron og testosteron. Men hvad er moderat motion?

– et magasin om
naturlig sundhed
Få vores nyhedsbrev

VI HJÆLPER KVINDER TIL AT HJÆLPE SIG SELV

Seneste artikler

© Center for Naturlig Hormonterapi

webisde fra ❤

Nyt om naturlig hormonterapi

Få sidste nyt!

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få nyt om forskningen, gode tilbud – og tips til en sund hormonbalance.