Stort studie slår fast: Omega-3 virker mod hjerte/karsygdom

Omega3 beskytter mod hjerte/kar-sygdom, hvis dosis er høj nok. Det er konklusionen på et metastudie fra den højt estimerede Mayo Clinic, som har gennemgået 3 store, randomiserede forsøg med omega3-fiskeolie.

Mayo Clinic har gennemgået 3 store randomiserede, placebo-kontrollerede forsøg, som alle har set på sammenhængen mellem tilskud af omega-3 og risikoen for hjerte/karsygdom, og de viser en entydig forbedring med omega-3.
Der har tidligere været forsøg, som gav mere blandede resultater, måske fordi der har været for få deltagere, måske fordi doserne har været for lave, men nu er der lavet 3 store studier, og konklusionen bliver beskrevet i en artikel i “Mayo Clinic Proceedings”:
At tage et omega-3-produkt, der leverer mellem 500 til 4000 mg pr. Dag EPA plus DHA, ser ud til at være en effektiv, sikker og overkommelig strategi til forbedring af langvarig hjerte-kar-sundhed, især for personer med høj risiko, der har forhøjede triglyceridniveauer og for folk, der ikke spiser fisk regelmæssigt, konkluderer de.

Det er sjældent, at der kan skaffes ressourcer til at skabe klar evidens for et naturligt middel, fordi industrien ikke giver penge til forskning i stoffer, som de ikke kan patentere – og hverken politikere eller læger vil tage ansvar for denne skævvridning, som er indbygget i vores sundhedssystem. Men her er det altså omsider lykkedes at få lavet tre store, randomiserede studier, som Mayo Clinic har gennemgået i deres meta-analyse, og resultatet er entydigt: omega3 virker.

Se hele artiklen her: Sea Change for Marine Omega-3s

Del på

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Følg Anette på

Mere fra Anette's blog
Mere om emnet:

C-vitamin kan hjælpe på fertiliteten

For lav produktion af progesteron efter ægløsningen kan bidrage til PMS og også gøre det svært at blive gravid og gennemføre en graviditet. C-vitamin kan være en hjælp.

Hormoner har brug for vitaminer

Hormonerne er afhængige af en lang række vitaminer og mineraler. Uden dem kan de slet ikke dannes – og uden dem kan kroppen ikke udføre de vigtige ordrer, som hormonerne giver til cellerne.

– et magasin om
naturlig sundhed
Få vores nyhedsbrev

VI HJÆLPER KVINDER TIL AT HJÆLPE SIG SELV.

Seneste artikler

© Center for Naturlig Hormonterapi

webisde fra ❤

Nyt om naturlig hormonterapi

Få sidste nyt!

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få nyt om forskningen, gode tilbud – og tips til en sund hormonbalance.