C-vitamin kan hjælpe diabetes-patienter

Et randomiseret, placebo-kontrolleret studie har vist, at 2x500 mg C-vitamin kan sænke blodsukker-stigningen med 36% hos diabetes2-patienter. Men hvis du vil vente, indtil din læge anbefaler det, får du næppe gavn af det i dette liv...
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Et australsk forsøg med C-vitamin er i de nationale medier blevet kaldt ”et gennembrud i diabetes-forskningen”. Indtagelse af 500 mg C-vitamin to gange dagligt dæmper den blodsukker-stigning, der er så afgørende for diabetes-patienter at få styr på, og det betyder, at de med et billigt og ufarligt stof vil blive i stand til at kontrollere deres blodsukker i løbet af dagen. Samtidig viser studiet, at denne dosis C-vitamin også gavner hjete/kar-systemet – godt nyt for netop diabetes2-patienter, som er i øget risiko for hjerte/kar-sygdomme.

Den dosis, der har en virkning – 2×500 mg dagligt – er cirka 10 gange så meget som det anbefalede daglige indtag, påpeger forskerne, og det er, hvad der skal til, for at få de gavnlige virkninger. Tidligere studier med indtag af 500 mg C-vitamin havde ikke nogen effekt. Så man skal op på minimum ét gram om dagen for at få den virkning, der er fundet i studiet.

Australien oplever, ligesom resten af den vestlige verden, en eksplosion i diabetes-sygdomme. Sidste år var der alene i Australien 100.000 mennesker, der fik diagnosen diabetes2. ”Vi er nødt til at finde nye veje til at hjælpe disse patienter,” siger forskerne bag studiet. ”C-vitamin kan blive et billigt og effektivt supplement til den nuværende behandling.”

Du skal dog ikke forvente, at det studie bliver ”et gennembrud i diabetes-behandlingen.” C-vitamin har nemlig det problem, at det ikke kan patenteres, så i praksis vil der aldrig blive fulgt op på det, for det er der ikke penge til. Medicinalindustrien investerer ikke i stoffer, der ikke kan patenteres, uanset hvor lovende de er, og det er kun medicinalindustrien, der har pengene til at skabe de milliondyre forsøg, som i dag er den eneste anerkendte form for ”evidens”. Og vi har ingen regulering, der kan rette op på det. Konsekvensen er, at hvis der er tale om et naturligt stof, der ikke kan patenteres, så vil det ikke nå frem til din læge.

Melatonin er billig at købe, og udsigten til fortjeneste for industrien er lille. Derfor er det svært at finde pengene.

Professor Mogens Claësson om forskningen i hormonet melatonin,
som har vist forbløffende gode resultater i kampen mod kræft – men som ikke kan patenteres.
videnskab.dk

Så hvis du vil have gavn af den viden, som dette studie har bragt frem i lyset, må du nok tage sagen i egen hånd.

Medieomtalen af det australske studie

Studiet: Ascorbic acid supplementation improves postprandial glycaemic control and blood pressure

Del på

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Fra Anette's blog

Anette’s historie 2 – Blæreproblemer

Jeg har altid haft problemer med blæren – ”sart blære” ”nervøs blære” – eller som jeg plejede at sige: ”jeg har ikke selskabsblære”. Jeg kunne ikke holde mig så længe som andre kunne, og jeg fik meget let blærebetændelse. Lidt kulde, stress eller en forkølelse kunne resultere i blærebetændelse.

Kvinde kend dine hormoner

KDHforside250px
- en bog om balance i alle aldre
Mere om emnet

C-vitamin kan hjælpe på fertiliteten

For lav produktion af progesteron efter ægløsningen kan bidrage til PMS og også gøre det svært at blive gravid og gennemføre en graviditet. C-vitamin kan være en hjælp.

Hormoner har brug for vitaminer

Hormonerne er afhængige af en lang række vitaminer og mineraler. Uden dem kan de slet ikke dannes – og uden dem kan kroppen ikke udføre de vigtige ordrer, som hormonerne giver til cellerne.

Naturlig hormonterapi
– din guide til genopretning af hormonbalancen med naturlige midler

“Den bog er der virkelig brug for.”
Læge Carsten Vagn-Hansen

Læs mere om bogen

Følg os på

– et magasin om
naturlig sundhed
Få vores nyhedsbrev

Vi hjælper kvinder til at hjælpe sig selv.

Seneste artikler

Er testosteron det nye sexhormon?

Dalende sexlyst plager mange kvinder, og det er blevet mere og mere almindeligt at anbefale testosteron som løsningen. Men det er en løsning, der kan give bagslag, hvis man ikke tager højde for de andre hormoner.

Læs mere »

© Center for Naturlig Hormonterapi

webisde fra ❤

Nyt om naturlig hormonterapi

Få sidste nyt!

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få nyt om forskningen, gode tilbud – og tips til en sund hormonbalance.