Efter 3 døgn uden søvn så jeg ansigter i gardinerne

Da Lene kom i 40'erne, blev det sværere at falde i søvn. Hun indførte ørepropper og mørklægning i soveværelset. Men som årene gik, mistede hun også sit gode humør, og søvnløsheden blev kun værre.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Da jeg var i 40’erne begyndte jeg gradvist at få sværere ved at falde i søvn, hvis jeg drak kaffe om aftenen. Stille og roligt blev jeg mere lys- og lydfølsom, men oplevede det bare som træls – ikke problematisk. Jeg begyndte at sove med ørepropper, vi fik mørklægningsgardiner i soveværelset o.s.v.

I begyndelsen af 50’erne tog det til. Jeg lå ofte en time før jeg faldt i søvn. Kom jeg sent i seng, f.eks. efter en fest, sov jeg ofte slet ikke. Det var også her, jeg mistede mit gode humør. Alt blev ret pludseligt “gråt i gråt”. Jeg kunne godt med mit intellekt tænke, at mit liv da var dejligt: Dejlig familie, godt netværk, ro på økonomien, ingen sygdom hos mig og mine. Alligevel slæbte jeg mig ud af sengen, og dagene skulle bare overstås. Jeg blev usikker og irritabel. Mistede mit overblik og mit overskud. Jeg kunne begynde at græde over småting, jeg følte mig ensom, da ingen forstod mig, men det gjorde jeg jo heller ikke selv.

Da jeg blev 55 toppede søvnproblemerne. Der sov jeg ikke 3 nætter i træk.
På 4. dagen lå jeg i sengen, fordi jeg var for svimmel til at gå. Jeg var hallucineret. Jeg lå og holdt på mit højre øje, da jeg var overbevist om, at mit øje ville trille ud på puden, hvis jeg slap. I gardinerne i soveværelset kom der jævnligt ansigter til syne. Det var ikke uhyggeligt. De var der bare.
Jeg fortalte min mand, der er psykolog, at han skulle vide, at hvis jeg døde nu, så døde jeg lykkeligt.
Jacob vidste, at jeg ikke ville have sovepiller, men han insisterede på, at vi kørte på skadestuen. Han har efterfølgende fortalt, at jeg sad og talte med mine strømper, mens jeg tog dem på.

På skadestuen fik jeg så sovepiller, som jeg valgte at tage. Jeg følte ikke, at jeg havde noget valg.
Jeg blev henvist til en søvnklinik, hvor de målte min søvn i 2 uger. Selv om jeg tog sovepillerne, sov jeg mellem 0 – 4 timer pr. nat, ifølge målingerne på søvnklinikken. De konstaterede at jeg havde det, de kaldte “svære søvnproblemer”, hvad jeg jo sådan set godt vidste i forvejen, og de henviste til psykolog. Så var jeg forbi en psykolog som sagde, at min søvnproblemer ikke skyldtes psykologiske faktorer.

Senere talte jeg med min egen læge. Da jeg spurgte ind til, om min søvnløshed kunne være hormonelt betinget, svarede hun nej. Hun forklarede, at det, der holder kvinder vågne i overgangsalderen, er hedeture. Dem havde jeg jo som bekendt ingen af. For at gøre en lang historie kort, havde hun intet konkret at tilbyde mig.

Da jeg er i yogamiljøet begyndte jeg at praktisere hormonyoga. Efter tre måneder sov jeg bedre, hvilket bekræftede mig i, at årsagen til min dårlige søvn var hormonelt betinget. Jeg blev i stand til at trappe ud af sovepillerne, men rigtig godt blev det først, da jeg fik kendskab til NHT®. Tilfældigt talte jeg med en, der havde læst bogen Naturlig hormonterapi, så den læste jeg. Og så gik jeg systematisk i gang med vitamintilskud, udrensning og bioidentiske hormoner. Det gjorde virkelig en afgørende forskel. Jeg fik min fysiske og psykiske robusthed, mit overskud, mine kognitive færdigheder og mit humør tilbage. NHT® handler simpelthen om at tilføre det, som kroppen mangler. Det lyder enkelt, men det er afgørende. Jeg havde investeret i mærkelige lamper, søvnbriller, dråber, urter, psykologtimer… som ikke hjalp. Jeg er meget taknemmelig over, at jeg fik kendskab til NHT®.

Lene Stein er i dag certificeret NHT-vejleder med hjemmesiden hormoneribalance.com

Del på

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Fra Anette's blog

Hvad har C-vitamin at gøre med hormoner?

En glad ged! Den producerer 13.000 mg C-vitamin i døgnet, så den behøver ikke tage tilskud. Men hvad med os andre? Får vi C-vitamin nok til at producere de hormoner, vi har brug for?

Anette’s historie 2 – Blæreproblemer

Jeg har altid haft problemer med blæren – ”sart blære” ”nervøs blære” – eller som jeg plejede at sige: ”jeg har ikke selskabsblære”. Jeg kunne ikke holde mig så længe som andre kunne, og jeg fik meget let blærebetændelse. Lidt kulde, stress eller en forkølelse kunne resultere i blærebetændelse.

Rødkløver – et usikkert alternativ?

Et dansk forsøg har vist et fald i hedeture og knoglenedbrydning ved brug af rødkløver. Det lyder jo fantastisk, men der er flere problemer, som bliver overset i begejstringen.

Kvinde kend dine hormoner

KDHforside250px
- en bog om balance i alle aldre
Mere om emnet
Bolette Balling

Det har været en fantastisk rejse…

VIDEO: Bolette led af flere sygdomme, bl.a. Lichen Sclerosus, som hun havde fået at vide, at hun bare skulle lære at leve med, og at det kun ville blive værre. Her fortæller hun om sin oplevelse undervejs i NHT-uddannelsen.

Endelig tror jeg på mig selv

Norske Thea Sørsvann Lerke, 24 år, gik i puberteten allerede som 11-årig. Hun har levet med stærke smerter, feber, kvalme og PMS ved hver menstruation. I teenageårene fik hun også svær akne. Hun fik at vide, at det ville gå væk med årene – men det gjorde det ikke.

Operationen væltede mig af pinden

En stor muskelknude betød, at Astrid Riese fik fjernet livmoderen. Stik imod, hvad der var aftalt, fik hun også fjernet æggestokkene. Det betød, at hun gik i overgangsalder fra den ene dag til den anden. Da lægen tilbød østrogen, tog hun kontakt til en NHT-vejleder…

Naturlig hormonterapi
– din guide til genopretning af hormonbalancen med naturlige midler

“Den bog er der virkelig brug for.”
Læge Carsten Vagn-Hansen

Læs mere om bogen

Følg os på

– et magasin om
naturlig sundhed
Få vores nyhedsbrev

Vi hjælper kvinder til at hjælpe sig selv.

Seneste artikler

Det har været en fantastisk rejse…

VIDEO: Bolette led af flere sygdomme, bl.a. Lichen Sclerosus, som hun havde fået at vide, at hun bare skulle lære at leve med, og at det kun ville blive værre. Her fortæller hun om sin oplevelse undervejs i NHT-uddannelsen.

Læs mere »

© Center for Naturlig Hormonterapi

webisde fra ❤

Nyt om naturlig hormonterapi

Få sidste nyt!

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få nyt om forskningen, gode tilbud – og tips til en sund hormonbalance.