Jeg udfordrede overgangsalderen og fik kvindeligheden tilbage

Hedeture, hårtab og tørre slimhinder var, hvad overgangsalderen bød Anja Vindal Johansen. Hun tog udfordringen op og kom ud på den anden side som en ny kvinde med et nyt syn på sig selv.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Overgangsalderen kom snigende, men da jeg var 50, var jeg ikke længere i tvivl. De spontane varmeudbrud var blevet hverdag, og mit hår begyndte så småt at drysse af, mens slimhinderne tørrede ud.

Når jeg var på arbejde, blev jeg afbrudt af hedeture, der slog mig helt ud af kurs, og min ellers så stabile nattesøvn blev forstyrret. Jeg kunne tydeligt mærke, at min krop var helt ude af balance, og jeg blev i den grad også udfordret på min kvindelighed. I den periode, hvor det stod allerværst til, havde jeg en kæreste, men de sporadiske hedeture og manglende sexlyst gjorde det svært at være helt oppe på beatet. Da jeg senere blev single og skulle forholde mig til en fremtid på datingmarkedet, var det også svært at finde gejsten, for det var ikke nemt at føle sig attraktiv, når jeg i virkeligheden var helt ved siden af mig selv.

Fik stillet skarpt på min krop og mine valg

Jeg fik mange velmenende husmoderråd fra venner og bekendte, men jeg havde brug for en handlingsplan og et indblik i, hvad det var, der skete med min krop. Jeg googlede mulighederne og fandt frem til bogen Naturlig Hormonterapi, og efter at have læst flere historier og undersøgt tankerne bag NHT®, besluttede jeg mig for at give det en chance.

Jeg tog en spyttest, udfyldte et omfattende skema og dykkede ned i hele min historik – fra fødsler til slankekure, vægt og meget andet, der kunne påvirke min hormonbalance. Herfra startede processen med at stille skarpt på mig selv gennem en daglig indsats med vitaminer, naturlige hormoner, temperaturmålinger og opmærksomhed på mine vaner og rutiner. Det var på ingen måde et ’quick fix’, men det har virkelig været en øjenåbner at kigge tilbage på den måde, jeg har levet på, og de valg jeg har truffet. Den proces har givet mig en langt større forståelse af mig selv.

Som en ny kvinde

Der gik ikke lang tid, før jeg mærkede ændringer i min krop, og det er en ren befrielse ikke længere at være styret af hedeturene, som før har sat en markant dæmper på min livskvalitet. Jeg har fået min nattesøvn tilbage og føler mig generelt mere frisk. Men vigtigst af alt føler jeg ikke længere, at jeg er på vej nedad. Sexlysten er kommet tilbage, håret bliver siddende og jeg føler, at jeg er i balance. Ligesom mange andre kvinder vil jeg gerne føle mig ung og stråle af vitalitet så længe, det overhovedet er muligt, og det er virkelig fedt at genfinde den følelse.

Et nyt niveau af bevidsthed

Jeg kan stadig få hedeture, selv om det er sjældent, og så er jeg mere bevidst om, hvorfor de kommer. Samtidig er jeg virkelig blevet opmærksom på, hvor vigtigt det er at udfordre overgangsalderen og de symptomer, den medfører – og at det er muligt at slippe af med symptomerne. Fordi jeg mærker efter og ved, hvad mine dårlige vaner kan gøre ved min fordøjelse, hedeture og energiniveau, er jeg blevet bedre til at tage ansvar for mig selv og er mere bevidst om det, når jeg vælger at bryde med strukturen. F.eks. hvis der skal god mad, kage og vin på bordet.

Gode råd til en god struktur

Da jeg startede med NHT®, var der pludselig mange vitaminer, mineraler og andre kosttilskud og hormoner, jeg skulle forholde mig til. For at gøre det mere iøjnefaldende og overskueligt for mig selv, købte jeg en kurv, hvor jeg kunne have alle glas, bøtter og min plan i. Så var det ligesom samlet og visuelt. Jeg satte mig også for at dyrke motion fire gange om ugen, og her var det afgørende at være realistisk. Jeg har anerkendt, at motion godt ”bare” kan være en gåtur eller 20 minutters morgentræning med Rikke Hørlykke på tv.

Mit bedste råd til andre er, at du skaber nogle rammer, der gør det nemt for dig at overskue de nye vaner, hvad enten det er lister, afkrydsning eller kurve – og at du sætter et realistisk mål for dig selv. Vigtigst af alt – lyt til din krop og søg råd og vejledning. Der er hjælp at hente og en løsning på det.

Del på

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Fra Anette's blog

Hvad har C-vitamin at gøre med hormoner?

En glad ged! Den producerer 13.000 mg C-vitamin i døgnet, så den behøver ikke tage tilskud. Men hvad med os andre? Får vi C-vitamin nok til at producere de hormoner, vi har brug for?

Kan anti-oxidanter virkelig give kræft?

Det er lykkedes forskere at give kræft til mus ved at bruge absurd høje doser og syntetiske “vitamin-analoger.” Det skal nu åbenbart bruges til at give alle anti-oxidanter et dårligt ry…

Kvinde kend dine hormoner

KDHforside250px
- en bog om balance i alle aldre
Mere om emnet

Det har været en fantastisk rejse…

VIDEO: Bolette led af flere sygdomme, bl.a. Lichen Sclerosus, som hun havde fået at vide, at hun bare skulle lære at leve med, og at det kun ville blive værre. Her fortæller hun om sin oplevelse undervejs i NHT-uddannelsen.

Naturlig hormonterapi
– din guide til genopretning af hormonbalancen med naturlige midler

“Den bog er der virkelig brug for.”
Læge Carsten Vagn-Hansen

Læs mere om bogen

Følg os på

– et magasin om
naturlig sundhed
Få vores nyhedsbrev

Vi hjælper kvinder til at hjælpe sig selv.

Seneste artikler

© Center for Naturlig Hormonterapi

webisde fra ❤

Nyt om naturlig hormonterapi

Få sidste nyt!

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få nyt om forskningen, gode tilbud – og tips til en sund hormonbalance.