fbpx

Anette's blog

Anette’s historie 2 – Blæreproblemer

Jeg har altid haft problemer med blæren – ”sart blære” ”nervøs blære” - eller som jeg plejede at sige: ”jeg har ikke selskabsblære”. Jeg kunne ikke holde mig så længe som andre kunne, og jeg fik meget let blærebetændelse. Lidt kulde, stress eller en forkølelse kunne resultere i blærebetændelse.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Jeg havde vænnet mig til det og tog det som et faktum: det var sådan, jeg var. Der var mange ting, jeg sagde nej til – udflugter, skovture osv. – fordi jeg ikke kunne klare mig så mange timer uden et toilet – og det at tisse udenfor bare i 20 grader gav mig uvægerligt blærebetændelse.

Der var gennem tiden nogen ting, jeg havde prøvet, som hjalp lidt: hvidløgspiller hjalp, når en blærebetændelse lurede, tranebær hjalp også. MSM styrkede blæren lidt, men rigtig bedre blev det ikke. Så jeg havde affundet mig med det, men da jeg begyndte at komme i overgangsalderen, blev problemerne værre. Jeg kunne til sidst ikke holde mig mere end en time ad gangen, og jeg skulle op flere gange om natten og tisse. Det var meget bekymrende og belastende, og jeg kunne godt se, hvor det bar hen – jeg var på vej til at få inkontinens.
Så begyndte jeg på bioidentiske hormoner – progesteron og østriol – mod mine gener fra overgangsalderen: hedeture, søvnløshed, hukommelsesproblemer, manglende energi og tristhed. Efter nogle måneder begyndte jeg pludselig at lægge mærke til, at min blære havde fået det bedre. Jeg skulle ikke længere op og tisse om natten, og også om dagen gik der længere og længere tid mellem, jeg skulle på toilettet. Jeg undrede mig meget – på det tidspunkt vidste jeg slet ikke alt det om hormoner, jeg ved i dag – og i virkeligheden blev den undren starten på bogen. For jeg tænkte: hvordan kan disse naturlige hormoner udover alt det andet, de hjælper på, også hjælpe på blæren? Men det var jo i virkeligheden logisk – jeg har manglet østriol og progesteron hele livet, og derfor fik jeg blæreproblemerne, og derfor kunne tilførsel af hormonerne også hjælpe på blæren. I løbet af den næste tid – et år, halvandet år – blev min blære gradvist bedre og bedre, så jeg i dag mener, at den er blevet helt normal. Tænk, at det kan lade sig gøre – at man nærmest får en helt ny blære.
Men nu skriver mange til mig og siger: Nu har jeg taget progesteron og østriol i en måned, men det har ikke hjulpet på min blære?
Og til det må jeg jo først og fremmest svare: tålmodighed. Jeg var ikke forberedt på, at det ville hjælpe på min blære, så jeg blev positivt overrasket, da det hjalp. Nu har jeg skrevet om det, så nu forventer læserne, at det vil komme – og så kan det kun gå for langsomt. Men ting tager tid at bygge op, og desuden er det vigtigt at huske, at kroppen har sin egen prioriteringsliste. Måske er der andre ting, den prioriterer, der skal helbredes først – og så kommer turen til blæren bagefter?
Samtidig med at jeg har taget hormonerne, har jeg også lavet bækkenbundsøvelser. Det gjorde jeg også før, da havde de ikke den store effekt, men i og med at progesteron er med til at styrke musklerne, så giver øvelserne nu helt klart en virkning. Så husk også at knibe!

Del på

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Følg Anette på

Havde jeg dog bare vidst, at det handlede om hormonbalancen…

“Jeg følte mig som en sur, gammel kone.” Migræne, træthed, tristhed, vægtstigning – årene op til overgangsalderen var virkelig hårde for Anja Ellehave, og hun følte, at hun måtte gå ned i tid på sit arbejde. Men så fandt hun en løsning, der fik hende tilbage på sporet.

Det gik op for mig, at jeg ikke havde været glad i 10 år

Jette Grønbæk Olsen mistede sit gode humør, da hun kom i overgangsalderen, men hun kunne ikke finde ud af, hvad der egentlig var galt. Hun prøvede at skifte job flere gange, men det hjalp ikke. Hun blev bare mere og mere stresset og træt og havde svært ved at se en mening med det hele…

Mere fra Anette's blog

Hormoner har brug for vitaminer

Hormonerne er afhængige af en lang række vitaminer og mineraler. Uden dem kan de slet ikke dannes – og uden dem kan kroppen ikke udføre de vigtige ordrer, som hormonerne giver til cellerne.

Salt-mandler – en lækker, økologisk snack

Salt-mandler er populære som en lille snack eller et mellemmåltid – lav dine egne af økologiske råvarer – så ved du, hvad der er i, og så kan du give dem det lille pift, som gør dem ekstra lækre!

– et magasin om
naturlig sundhed
Få vores nyhedsbrev

Nyheder en gang om måneden. Ingen spam.

Seneste artikler

Det er først nu, jeg har turdet sige det – at det går fremad..

Jeanet Lemche er sygeplejerske, cand.scient. og sundhedsfaglig konsulent, og hun oplevede, at motorikken begyndte at svigte. Det blev værre og værre, men hun sagde nej til medicin på grund af bivirkningerne. Med NHT® genvandt hun langsomt kontrollen over sine ben og hænder. Se videoen og læs hendes historie.

Læs mere »

Der er ikke evidens for, at noget af det, der omtales på nht.dk, kan beskytte mod coronavirus.

© Center for Naturlig Hormonterapi

webisde fra ❤

Nyt om naturlig hormonterapi

Få sidste nyt!

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få nyt om forskningen, gode tilbud – og tips til en sund hormonbalance.