Hvad har C-vitamin at gøre med hormoner?

En glad ged! Den producerer 13.000 mg C-vitamin i døgnet, så den behøver ikke tage tilskud. Men hvad med os andre? Får vi C-vitamin nok til at producere de hormoner, vi har brug for?
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Vidste du, at binyrerne, æggestokkene og hjernen har brug for C-vitamin for at kunne producere hormoner i de rette mængder? Og mange mennesker mangler C-vitamin – af mange grunde. Først og fremmest fordi vi desværre har mistet evnen til selv at producere det, sådan som katte og geder og andre pattedyr kan. En rask ged producerer i hvile 13.000 mg C-vitamin per døgn, og mere hvis den er syg eller stresset!

NHT Naturlig Hormonterapi® sætter ind på mange områder for at opnå forbedringer, fordi vi ser holistisk på helbredet. At få styr på stress, at se på kosten, at undgå og at udrense fremmedøstrogenerne – det er forudsætningen for at man kan få hormonerne tilbage i balance. Det samme er næringsstofferne – vitaminer, mineraler, fedtstoffer. De hormonproducerende kirtler har brug for næringsstoffer til at producere hormoner.

Derfor kan f.eks. tilskud af C-vitamin være en vigtig del af en genopretning. Fordi vores kost ikke længere har så højt et indhold af C-vitamin (og andre vigtige vitaminer og mineraler), som den havde før i tiden – f.eks. er indholdet af C-vitamin i kartofler faldet med 57% i løbet af de sidste 50 år, og lang tids opbevaring af frugt og grønt er også med til at sænke indholdet af vitaminer. Og fordi vi er generelt mere stressede end nogen sinde før – og vi er udsat for langt mere forurening – både partikler og stråling – som øger behovet for C-vitamin. Hvis man tager tilskud af C-vitamin for at udbedre manglen, så er det naturlig hormonterapi – for man sætter binyrerne, hjernen og æggestokkene i stand til at producere flere hormoner, helt naturligt.

Og på den måde er der en række næringsstoffer, som går ind og påvirker hormonproduktionen eller omdannelserne af hormonerne i positiv retning – sænker det, der har behov for at blive sænket og øger det, der har behov for at blive øget. På den måde kan man f.eks. sænke østradiol, hvis der er brug for det, eller øge produktionen af androgener, hvis der er brug for det. Det er den viden om, hvordan man med naturlige midler kan fremme en sund hormonbalance, som man får på uddannelsen i NHT Naturlig Hormonterapi® – og som en NHT®-vejleder formidler videre til sine klienter i form af anbefalinger, hvor vitaminer og mineraler og andre næringsstoffer er en vigtig del af vejledningen.
Du kan se en oversigt over certificerede NHT-vejledere her https://nht.dk/vejledere/
og læse mere om uddannelsen her https://nht.dk/nht-uddannelsen-indhold/

Del på

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Følg Anette på

Mere om emnet:

C-vitamin kan hjælpe diabetes-patienter

Et randomiseret, placebo-kontrolleret studie har vist, at 2×500 mg C-vitamin kan sænke blodsukker-stigningen med 36% hos diabetes2-patienter. Men hvis du vil vente, indtil din læge anbefaler det, får du næppe gavn af det i dette liv…

C-vitamin kan hjælpe på fertiliteten

For lav produktion af progesteron efter ægløsningen kan bidrage til PMS og også gøre det svært at blive gravid og gennemføre en graviditet. C-vitamin kan være en hjælp.

Hormoner har brug for vitaminer

Hormonerne er afhængige af en lang række vitaminer og mineraler. Uden dem kan de slet ikke dannes – og uden dem kan kroppen ikke udføre de vigtige ordrer, som hormonerne giver til cellerne.

Mere fra Anette's blog

Bli'r du fed af din make-up?

Har du svært ved at tabe dig? Så er der grund til at tage et ekstra kig på din make-up. Kosmetik og plejeprodukter indeholder nemlig ofte hormonforstyrrende stoffer i form af fremmed-østrogener, som får kroppen til at holde på fedtvævet. Anette guider dig gennem kosmetik-junglen i denne video.

Motion er godt – men ikke for meget!

Moderat motion er godt for hormonbalancen. Det kan sænke et for højt cortisolniveau, og det fremmer produktionen af progesteron og testosteron. Men hvad er moderat motion?

– et magasin om
naturlig sundhed
Få vores nyhedsbrev

VI HJÆLPER KVINDER TIL AT HJÆLPE SIG SELV

Seneste artikler

Nu kan jeg arbejde igen

Da benene begyndte at ryste ukontrolleret, gik det op for Pernille Søe, at det ikke bare handlede om overgangsalderen. Hun gik til lægen og fik konstateret for højt stofskifte. Men efter et år på stofskiftemedicin havde hun det stadig så dårligt, at hun ikke var i stand til at arbejde.

Læs mere »

En kæmpe værktøjskasse

Det har været en vidunderlig rejse, skriver Torill, og det hele startede med NHT-vejledning til mig selv. Det gjorde mig så frisk, at det faktisk blev muligt for mig at studere…

Læs mere »

© Center for Naturlig Hormonterapi

webisde fra ❤

Nyt om naturlig hormonterapi

Få sidste nyt!

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få nyt om forskningen, gode tilbud – og tips til en sund hormonbalance.