Stort studie bekræfter: Progesteron modvirker ufrivillig abort

Naturligt progesteron bør blive en del af standardbehandlingen for kvinder, der har haft ufrivillige aborter, mener forskerne.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Naturligt progesteron bør blive en del af standardbehandlingen
for kvinder, der har haft ufrivillige aborter, mener forskerne.

Et stort forsøg med deltagelse af 48 hospitaler i England viser, at tilskud af naturligt progesteron til gravide kvinder med blødning tidligt i graviditeten og en forhistorie med ufrivillig abort kan øge kvindernes chance for at gennemføre graviditeten og få et barn.

Over 4000 kvinder deltog i forsøget, der blev ledet af University of Birmingham. De fik enten progesteron eller placebo og blev så fulgt, til de enten mistede barnet eller fødte et levedygtigt barn efter 34. uge.

Fordelen var størst for de kvinder, der havde mange tidligere aborter (tre eller flere). Her fik 72% et barn, hvor det kun lykkedes for 57% i placebogruppen.
Men også for de kvinder, der havde en eller to ufrivillige aborter bag sig, gjorde progesteron en forskel: 76% fik et barn mod 72% i placebogruppen.

På grund af forsøgets størrelse har det en meget høj kvalitet, og resultatet bør ifølge forskerne føre til nye retningslinjer for kvinder med risiko for abort. De udtaler i en pressemeddelelse:

“Vores opdagelse af, at kvinder, der er i risiko for abort på grund af nuværende graviditetsblødning og en forhistorie med en tidligere abort, kan få gavn af progesteronbehandling, har store konsekvenser for praksis. Denne behandling kunne redde tusindvis af babyer, der ellers mistes på grund af ufrivillig abort.
Vi håber, at dette bevis vil blive overvejet af National Institute for Health and Care Excellence (NICE), og at det vil blive brugt til at opdatere de nationale retningslinjer for kvinder med risiko for abort.”

Vi har tidligere skrevet om progesteron mod ufrivillige aborter her på bloggen og i bogen “Naturlig hormonterapi”, og vi er naturligvis rigtig glade for det nye forsøg. Forhåbentlig læser de danske sundhedsmyndigheder også med i New England Journal of Medicine, hvor forsøget blev offentliggjort i maj 2019, så tilskud med progesteron også i Danmark kan blive en del af indsatsen for at forhindre ufrivillige aborter.

Du kan læse hele pressemeddelelsen fra universitetet i Birmingham her.

Del på

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Mere om emnet

Hvorfor ”Opgør med østrogenmyten”?

Læger bliver uddannet med en fortælling om, at østradiol er det eneste hormon, der har betydning for kvinder. Det har ingen bund i videnskaben, og det går ud over behandlingen af kvinder i alle livsfaser. Denne “østrogenmyte” blev skabt i 1930’erne, og det er på høje tid at få gjort op med den.

Er bioidentiske hormoner farlige?

Hvis man giver, hvad der mangler, kan bioidentiske hormoner ikke blot stoppe hedeture og andre lidelser i overgangsalderen – de sænker også din risiko for at få alvorlige sygdomme senere i livet, viser forskningen. Den generelle frygt for hormoner er det virkelige problem…

Fra Anette's blog

Rødkløver – et usikkert alternativ?

Et dansk forsøg har vist et fald i hedeture og knoglenedbrydning ved brug af rødkløver. Det lyder jo fantastisk, men der er flere problemer, som bliver overset i begejstringen.

Min historie 2 – Blæreproblemer

Jeg har altid haft problemer med blæren – ”sart blære” ”nervøs blære” – eller som jeg plejede at sige: ”jeg har ikke selskabsblære”. Jeg kunne ikke holde mig så længe som andre kunne, og jeg fik meget let blærebetændelse. Lidt kulde, stress eller en forkølelse kunne resultere i blærebetændelse.

Følg os på

– et magasin om
naturlig sundhed
Få vores nyhedsbrev

Nyheder en gang om måneden. Ingen spam.

Seneste artikler

Forskning: Naturstoffer kan noget, som patenteret medicin ikke kan

Agnus Castus har vist sig at kunne få hormonet LH til at stige – og så er det vel oplagt, at man ikke skal give det til kvinder, der har et for højt LH-niveau, for så vil det stige endnu mere? Men nej. Denne plante har en forbløffende egenskab, som den har til fælles med mange andre naturlige midler. Her præsenterer vi forskningen.

Læs mere »

© Center for Naturlig Hormonterapi

webisde fra ❤

Nyt om naturlig hormonterapi

Få sidste nyt!

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få nyt om forskningen og tips til en sund hormonbalance.