fbpx

Stort studie bekræfter: Progesteron modvirker ufrivillig abort

Naturligt progesteron bør blive en del af standardbehandlingen for kvinder, der har haft ufrivillige aborter, mener forskerne.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Naturligt progesteron bør blive en del af standardbehandlingen
for kvinder, der har haft ufrivillige aborter, mener forskerne.

Et stort forsøg med deltagelse af 48 hospitaler i England viser, at tilskud af naturligt progesteron til gravide kvinder med blødning tidligt i graviditeten og en forhistorie med ufrivillig abort kan øge kvindernes chance for at gennemføre graviditeten og få et barn.

Over 4000 kvinder deltog i forsøget, der blev ledet af University of Birmingham. De fik enten progesteron eller placebo og blev så fulgt, til de enten mistede barnet eller fødte et levedygtigt barn efter 34. uge.

Fordelen var størst for de kvinder, der havde mange tidligere aborter (tre eller flere). Her fik 72% et barn, hvor det kun lykkedes for 57% i placebogruppen.
Men også for de kvinder, der havde en eller to ufrivillige aborter bag sig, gjorde progesteron en forskel: 76% fik et barn mod 72% i placebogruppen.

På grund af forsøgets størrelse har det en meget høj kvalitet, og resultatet bør ifølge forskerne føre til nye retningslinjer for kvinder med risiko for abort. De udtaler i en pressemeddelelse:

“Vores opdagelse af, at kvinder, der er i risiko for abort på grund af nuværende graviditetsblødning og en forhistorie med en tidligere abort, kan få gavn af progesteronbehandling, har store konsekvenser for praksis. Denne behandling kunne redde tusindvis af babyer, der ellers mistes på grund af ufrivillig abort.
Vi håber, at dette bevis vil blive overvejet af National Institute for Health and Care Excellence (NICE), og at det vil blive brugt til at opdatere de nationale retningslinjer for kvinder med risiko for abort.”

Vi har tidligere skrevet om progesteron mod ufrivillige aborter her på bloggen og i bogen “Naturlig hormonterapi”, og vi er naturligvis rigtig glade for det nye forsøg. Forhåbentlig læser de danske sundhedsmyndigheder også med i New England Journal of Medicine, hvor forsøget blev offentliggjort i maj 2019, så tilskud med progesteron også i Danmark kan blive en del af indsatsen for at forhindre ufrivillige aborter.

Du kan læse hele pressemeddelelsen fra universitetet i Birmingham her.

Del på

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Fra Anette's blog

C-vitamin kan hjælpe på fertiliteten

For lav produktion af progesteron efter ægløsningen kan bidrage til PMS og også gøre det svært at blive gravid og gennemføre en graviditet. C-vitamin kan være en hjælp.

Mere om emnet

C-vitamin kan hjælpe på fertiliteten

For lav produktion af progesteron efter ægløsningen kan bidrage til PMS og også gøre det svært at blive gravid og gennemføre en graviditet. C-vitamin kan være en hjælp.

Det er hjerteskærende

Man har valgt at give de patenterede progestiner det samme navn som kvindens eget hormon, progesteron. Det betyder, at vigtig forskning går tabt.

Følg os på

– et magasin om
naturlig sundhed
Få vores nyhedsbrev

VI HJÆLPER KVINDER TIL AT HJÆLPE SIG SELV

Seneste artikler

Lavt stofskifte og “mirakel-effekten”

Der er meget fokus på, hvilken type stofskiftehormoner, der skal tilføres, når man har lavt stofskifte. Men hvorfor er det lave stofskifte overhovedet opstået? I NHT Naturlig Hormonterapi® ser vi på årsagerne.

Læs mere »

© Center for Naturlig Hormonterapi

webisde fra ❤

Nyt om naturlig hormonterapi

Få sidste nyt!

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få nyt om forskningen, gode tilbud – og tips til en sund hormonbalance.