fbpx

Forskere: Kosttilskud bør indgå i myndighedernes strategi

"Vi har store mængder data, som viser, at næringsstoffer spiller en vigtig rolle for immunsystemet. Som samfund må vi blive bedre til at få det budskab ud sammen med de andre foranstaltninger."
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Udtalelsen kommer fra Adrian Gombart fra Oregon State University, der sammen med forskere fra en række universiteter netop har publiceret en afhandling om betydningen af kosttilskud til beskyttelse mod virusinfektioner.

Link til afhandlingen her.

“Tilskud, der indeholder vitaminerne C og D og andre mikronæringsstoffer, undertiden i mængder, der overstiger myndighedernes anbefalede niveauer, er et sikkert, effektivt og billigt middel til at hjælpe immunforsvaret med at bekæmpe COVID-19 og andre akutte sygdomme i luftvejene,” lyder det fra forskerne.

Det er ernæringsforskere fra USA, England, Holland og New Zealand, der står bag afhandlingen med titlen “Optimalt niveau af næringsstoffer er en vigtig faktor i beskyttelsen mod virusinfektioner.” Forskerne understreger, at de nuværende anbefalinger hjælper med at reducere smittespredningen, men betoner også, at der bør gøres mere.

“Den rolle, ernæring spiller i at støtte immunforsvaret, er veldokumenteret. Et væld af kliniske data viser, at vitaminer, herunder vitamin A, B6, B12, C, D, E og folat; sporstoffer, herunder zink, jern, selen, magnesium og kobber; og omega-3-fedtsyrerne eicosapentaensyre og docosahexaensyre spiller vigtige og komplementære roller i understøttelse af immunsystemet. Utilstrækkelig indtagelse og status af disse næringsstoffer er udbredt, hvilket fører til et fald i resistens over for infektioner og som konsekvens en stigning i sygdomsbyrden.”

Forskerne anbefaler især tilskud med C- og D-vitamin i større doser end den anbefalede daglige dosis og opfordrer sundhedsmyndighederne til at inkludere ernæring i deres anbefalinger til befolkningen.

Link til udtalelser fra Adrian Gombart her.

Læs også artiklen Forskning: Covid-19 rammer hårdere, hvis man mangler D-vitamin eller selen

Denne artikel beskriver enkeltstående forskningsresultater og skal ikke ses som en generel anbefaling af de omtalte stoffer. Konklusioner om gavnlighed og virkning er forskernes egne.

Del på

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Følg Anette på

Mere om emnet:

C-vitamin kan hjælpe diabetes-patienter

Et randomiseret, placebo-kontrolleret studie har vist, at 2×500 mg C-vitamin kan sænke blodsukker-stigningen med 36% hos diabetes2-patienter. Men hvis du vil vente, indtil din læge anbefaler det, får du næppe gavn af det i dette liv…

C-vitamin kan hjælpe på fertiliteten

For lav produktion af progesteron efter ægløsningen kan bidrage til PMS og også gøre det svært at blive gravid og gennemføre en graviditet. C-vitamin kan være en hjælp.

Hormoner har brug for vitaminer

Hormonerne er afhængige af en lang række vitaminer og mineraler. Uden dem kan de slet ikke dannes – og uden dem kan kroppen ikke udføre de vigtige ordrer, som hormonerne giver til cellerne.

Mere fra Anette's blog

Bli'r du fed af din make-up?

Har du svært ved at tabe dig? Så er der grund til at tage et ekstra kig på din make-up. Kosmetik og plejeprodukter indeholder nemlig ofte hormonforstyrrende stoffer i form af fremmed-østrogener, som får kroppen til at holde på fedtvævet. Anette guider dig gennem kosmetik-junglen i denne video.

Og så er der kaffe …

”I tiden før revolutionen i Frankrig var det kutyme at tage et dagligt lavement efter middagen.”
Ralph Moss, medicinsk forfatter og forsker


Motion er godt – men ikke for meget!

Moderat motion er godt for hormonbalancen. Det kan sænke et for højt cortisolniveau, og det fremmer produktionen af progesteron og testosteron. Men hvad er moderat motion?

– et magasin om
naturlig sundhed
Få vores nyhedsbrev

VI HJÆLPER KVINDER TIL AT HJÆLPE SIG SELV

Seneste artikler

© Center for Naturlig Hormonterapi

webisde fra ❤

Nyt om naturlig hormonterapi

Få sidste nyt!

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få nyt om forskningen, gode tilbud – og tips til en sund hormonbalance.