Der gik 20 år, før jeg fik hjælp

Tara Gregers kom i overgangsalderen, da hun var i 30’erne, og i mere end 20 år levede hun med et ”eventyrligt dårligt humør”, vægtstigninger og en krop i ubalance. ”At give NHT® en chance er nok de bedste penge, jeg nogensinde har brugt,” siger hun i dag.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Jeg var kun i starten af 30’erne, da der begyndte at være knas med menstruationen, men min gynækolog mente slet ikke, der kunne være tale om overgangsalder, så jeg fik p-piller. Jeg tog hendes ord for det, men til mit held fik jeg efter et par år en ny gynækolog, som undrede sig over, at jeg aldrig havde fået taget en blodprøve. To prøver senere stod det klart, at jeg var gået i overgangsalderen og p-pillerne havde holdt menstruationen kunstigt i live de sidste år.

Da jeg var 38, havde jeg haft min sidste menstruation, og p-pillerne blev skiftet ud med nogle specielle hormontabletter for at undgå knogletab. Det ændrede dog ikke på, at jeg havde taget 10 kilo på, døjede med knastørre slimhinder og var underlagt et lunefuldt humør.

“Det er ligesom at komme helt tilbage til dengang, man var i 20’erne, hvor man havde overskud til ting og sager.” Tara Gregers fortæller om sin oplevelse med NHT®.

Et stygt humør og et spil for galleriet

I mine unge år var jeg glad og havde masser af overskud, men i løbet af 30’erne begyndte jeg at se glasset som halv tomt. Siden 1990’erne har jeg haft et eventyrligt dårligt humør i en grad, så jeg måtte beherske mig, når jeg var sammen med andre, og når jeg tog på arbejde, var det rent spil for galleriet.

Lunten var kort, jeg havde ikke overskud til at være social, og det var som om, der lå et tungt tæppe over mig. Når jeg kom hjem fra arbejde var jeg udmattet, sumpede hen foran fjernsynet og så mest af alt frem til at sove. Jeg troede, det var en del af det at blive ældre, og der skulle faktisk gå 20 år, før det gik op for mig, at der var hjælp at hente i form af naturlige hormoner.

NHT® ved et tilfælde

I 2013 mente min gynækolog, det gav mening at stoppe med de hormonpiller, jeg havde fået mod knogletab, men det dårlige humør fortsatte, og i 2017 steg vægten endnu en gang med 10 kilo. Jeg havde allerede accepteret det dårlige humør som en del af min skæbne og tænkte, at jeg også måtte finde mig i, at jeg nu havde taget i alt 20 kilo på. Men så var det, at jeg på Google tilfældigt faldt over et opslag fra en NHT®-vejleder, og det skulle vise sig at ændre mit liv.

Jeg havde aldrig før hørt om NHT® men var klar på at prøve det af, og min spyttest afslørede også tydeligt, at mine værdier var helt forkerte. Mit kortisolniveau var alt for højt, progesteronniveauet var meget lavt, og så havde jeg alt for meget østrogen – så det skulle der laves om på.

Der gik ikke lang tid, før min krop kom mere i balance, og nærmest fra den ene dag til den anden forsvandt en stor del af det dårlige humør. Og min partner sagde, at han var lykkelig over endelig at have fået sin gamle Tara tilbage. Inde i en facebook-gruppe for NHT® fik jeg så også et tip fra et andet medlem om at tage Tryptofan, og det var lige prikken over i’et, når det gjaldt humøret. Mit sind var tilbage i balance.

En god investering

Min krop er kommet i balance, humøret er godt, og vægten er på vej nedad, selv om det også krævede en indsats fra min side. Jeg har fået hjælp til selvhjælp, og jeg har fået en forståelse for min krop, så jeg ved hvilke knapper, jeg skal dreje på.

At give NHT® en chance er nok de bedste penge, jeg nogensinde har brugt. Men jeg kan dog ærgre mig over, at der skulle gå så lang tid, før jeg fik hjælp, og jeg ville ønske, at nogen havde sagt de forløsende ord: ”Prøv lige at undersøge NHT®”. Mine gynækologer har ikke på noget tidspunkt nævnt, at der kunne være et alternativ. I stedet har jeg i en årrække fyldt mig med hormondæmpende medicin, og det kan godt gøre mig lidt gal, når nu der findes et naturligt alternativ.


Brugere af NHT® udveksler erfaringer i facebook-gruppen NHT® Naturlig Hormonterapi.

Vejledersiden kan du finde en NHT®-vejleder i dit område.

Del på

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Fra Anette's blog

C-vitamin kan hjælpe på fertiliteten

For lav produktion af progesteron efter ægløsningen kan bidrage til PMS og også gøre det svært at blive gravid og gennemføre en graviditet. C-vitamin kan være en hjælp.

Anette’s historie 2 – Blæreproblemer

Jeg har altid haft problemer med blæren – ”sart blære” ”nervøs blære” – eller som jeg plejede at sige: ”jeg har ikke selskabsblære”. Jeg kunne ikke holde mig så længe som andre kunne, og jeg fik meget let blærebetændelse. Lidt kulde, stress eller en forkølelse kunne resultere i blærebetændelse.

Hormoner har brug for vitaminer

Hormonerne er afhængige af en lang række vitaminer og mineraler. Uden dem kan de slet ikke dannes – og uden dem kan kroppen ikke udføre de vigtige ordrer, som hormonerne giver til cellerne.

Klar til en challenge?

jumpingcut
FÅ DET BEDRE PÅ 2 UGER!
Mere om emnet

Endelig tror jeg på mig selv

Norske Thea Sørsvann Lerke, 24 år, gik i puberteten allerede som 11-årig. Hun har levet med stærke smerter, feber, kvalme og PMS ved hver menstruation. I teenageårene fik hun også svær akne. Hun fik at vide, at det ville gå væk med årene – men det gjorde det ikke.

Operationen væltede mig af pinden

En stor muskelknude betød, at Astrid Riese fik fjernet livmoderen. Stik imod, hvad der var aftalt, fik hun også fjernet æggestokkene. Det betød, at hun gik i overgangsalder fra den ene dag til den anden. Da lægen tilbød østrogen, tog hun kontakt til en NHT-vejleder…

Nu kan jeg arbejde igen

Da benene begyndte at ryste ukontrolleret, gik det op for Pernille Søe, at det ikke bare handlede om overgangsalderen. Hun gik til lægen og fik konstateret for højt stofskifte. Men efter et år på stofskiftemedicin havde hun det stadig så dårligt, at hun ikke var i stand til at arbejde.

Naturlig hormonterapi
– din guide til genopretning af hormonbalancen med naturlige midler

“Den bog er der virkelig brug for.”
Læge Carsten Vagn-Hansen

Læs mere om bogen

Følg os på

– et magasin om
naturlig sundhed
Få vores nyhedsbrev

Vi hjælper kvinder til at hjælpe sig selv.

Seneste artikler

Så skete det igen…

Så får kvinder endnu engang at vide, at p-piller og hormonspiral indeholder “det kvindelige kønshormon progesteron”. Denne gang i en artikel på TV2.

Læs mere »

© Center for Naturlig Hormonterapi

webisde fra ❤

Nyt om naturlig hormonterapi

Få sidste nyt!

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få nyt om forskningen, gode tilbud – og tips til en sund hormonbalance.