Havde jeg dog bare vidst, at det handlede om hormonbalancen…

"Jeg følte mig som en sur, gammel kone." Migræne, træthed, tristhed, vægtstigning - årene op til overgangsalderen var virkelig hårde for Anja Ellehave, og hun følte, at hun måtte gå ned i tid på sit arbejde. Men så fandt hun en løsning, der fik hende tilbage på sporet.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
  • fortalt til facebook-gruppen NHT Naturlig Hormonterapi

Nu har jeg fået NHT-vejledning siden august, og det har virkelig ændret mit liv! Havde jeg dog bare vidst, at jeg “bare” skulle have rettet op på min hormonelle ubalance, så kunne jeg have haft en helt anden livskvalitet i størstedelen af mit liv. Nå, men jeg glæder mig over, at jeg nu har det så fantastisk, som jeg ikke havde turdet drømme om – og at slankeprojektet nu endelig ser ud til at kunne lykkes, for hvor har det bare altid været en håbløs kamp. Jeg er bare SÅ taknemmelig – for bogen – for min NHT-vejleder – og for denne gruppe!!

Jeg er 48 år og faktisk ikke kommet i overgangsalder endnu. Men alligevel havde jeg en masse symptomer: En enorm træthed, tristhed og generel mangel på energi og overskud i en grad, så jeg tænkte på, om jeg mon havde en depression. Jeg overvejede at gå ned i tid, for jeg kunne bare ikke hænge sammen og følte mig bare som en sur gammel kone.
Oven i havde jeg taget rigtig meget på og var bekymret for, om der var noget galt med mit stofskifte, for jeg havde en del symptomer, der tydede på det: Træg mave med tendens til forstoppelse, kuldskærhed, og så at vægten bare steg og steg, uanset hvad jeg gjorde – samt at jeg ikke havde nogen mæthedsfornemmelse og konstant lyst til sødt.
Jeg havde svært ved at huske og koncentrere mig. Og så havde jeg en migræne, som ingen kunne hjælpe mig med.
Og jeg har virkelig prøvet ALT, den har virkelig været slem, og jeg har fyldt mig med SÅ meget medicin, at det er et under, hverken lever eller nyrer er stået af. Alle disse ting er bare blevet så meget bedre.

Det første var, at min fordøjelse fra første dag fungerede normalt, at jeg fik “varmen” igen, har altid frosset og været kold (kolde hænder, fødder og lår) og så fik jeg mere energi, blev gladere og kunne bedre overskue tingene. Og så ikke mindst har jeg fået tæmmet min migræne. Det er godt nok næsten som at få et helt nyt liv forærende.

Fra nærmest at have givet op og troet, jeg bare måtte leve med det, har jeg nu en tro på, at jeg nok skal få det godt igen. Jeg ved godt, det er meget individuelt, hvor skidt man har det, og hvor godt man får det, men jeg har virkelig vendt skuden, og det var den lille solstrålehistorie, jeg gerne ville dele. Det er så vigtigt at give andre håb om og tro på, at ens liv kan blive bedre, når bare man bliver guidet i den rigtige retning.

Del på

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Fra Anette's blog

Hormoner har brug for vitaminer

Hormonerne er afhængige af en lang række vitaminer og mineraler. Uden dem kan de slet ikke dannes – og uden dem kan kroppen ikke udføre de vigtige ordrer, som hormonerne giver til cellerne.

Kvinde kend dine hormoner

KDHforside250px
- en bog om balance i alle aldre
Mere om emnet
Bolette Balling

Det har været en fantastisk rejse…

VIDEO: Bolette led af flere sygdomme, bl.a. Lichen Sclerosus, som hun havde fået at vide, at hun bare skulle lære at leve med, og at det kun ville blive værre. Her fortæller hun om sin oplevelse undervejs i NHT-uddannelsen.

Endelig tror jeg på mig selv

Norske Thea Sørsvann Lerke, 24 år, gik i puberteten allerede som 11-årig. Hun har levet med stærke smerter, feber, kvalme og PMS ved hver menstruation. I teenageårene fik hun også svær akne. Hun fik at vide, at det ville gå væk med årene – men det gjorde det ikke.

Operationen væltede mig af pinden

En stor muskelknude betød, at Astrid Riese fik fjernet livmoderen. Stik imod, hvad der var aftalt, fik hun også fjernet æggestokkene. Det betød, at hun gik i overgangsalder fra den ene dag til den anden. Da lægen tilbød østrogen, tog hun kontakt til en NHT-vejleder…

Naturlig hormonterapi
– din guide til genopretning af hormonbalancen med naturlige midler

“Den bog er der virkelig brug for.”
Læge Carsten Vagn-Hansen

Læs mere om bogen

Følg os på

– et magasin om
naturlig sundhed
Få vores nyhedsbrev

Vi hjælper kvinder til at hjælpe sig selv.

Seneste artikler

Det har været en fantastisk rejse…

VIDEO: Bolette led af flere sygdomme, bl.a. Lichen Sclerosus, som hun havde fået at vide, at hun bare skulle lære at leve med, og at det kun ville blive værre. Her fortæller hun om sin oplevelse undervejs i NHT-uddannelsen.

Læs mere »

© Center for Naturlig Hormonterapi

webisde fra ❤

Nyt om naturlig hormonterapi

Få sidste nyt!

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få nyt om forskningen, gode tilbud – og tips til en sund hormonbalance.