Så skete det igen…

Så får kvinder endnu engang at vide, at p-piller og hormonspiral indeholder "det kvindelige kønshormon progesteron". Denne gang i en artikel på TV2.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Så får kvinder endnu engang at vide, at p-piller og hormonspiral indeholder “det kvindelige kønshormon progesteron”. Denne gang er det læge Charlotte Wessel Skovlund, der fremfører myten i en artikel på TV2:

https://nyheder.tv2.dk/samfund/2023-01-03-flere-unge-kvinder-vaelger-p-pillerne-fra-22-aarig-ville-se-hvordan-hendes-krop

Og endnu engang må vi præcisere, at – nej, p-piller og hormonspiral indeholder ikke “det kvindelige kønshormon progesteron” og har aldrig gjort det. De indeholder patenterede stoffer med navne som levonor-gestrel, nor-ethisteron og medroxy-progesteron-acetat. Og det er disse stoffer, der øger risikoen for depression. Ikke det progesteron, som produceres af kvindekroppen.
Hvis hormoner var en fødevare, ville den form for navnetyveri være forbudt. Med god grund, for det har alvorlige konsekvenser for forskningen og for kvinders helbred.

Se en oversigt over vigtige forskelle her:

– og se vores påmindelse til lægerne her:

I bogen “Kvinde kend dine hormoner” får du et grundigt overblik over mulighederne for prævention uden syntetiske hormoner – og der er et godt udvalg i dag:

Del på

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Fra Anette's blog

Hormoner har brug for vitaminer

Hormonerne er afhængige af en lang række vitaminer og mineraler. Uden dem kan de slet ikke dannes – og uden dem kan kroppen ikke udføre de vigtige ordrer, som hormonerne giver til cellerne.

Kvinde kend dine hormoner

KDHforside250px
- en bog om balance i alle aldre
Mere om emnet

Seminar: Mænd og prostata – er testosteron synderen?

Normalt anser man testosteron for at være roden til alt ondt, når det gælder prostata-kræft. Men netop når testosteron er højest i de unge år, er der mindst risiko for prostata-kræft. Så hvordan hænger det sammen? Har man udpeget den forkerte skurk?

Motion er godt – men ikke for meget!

Moderat motion er godt for hormonbalancen. Det kan sænke et for højt cortisolniveau, og det fremmer produktionen af progesteron og testosteron. Men hvad er moderat motion?

Naturlig hormonterapi
– din guide til genopretning af hormonbalancen med naturlige midler

“Den bog er der virkelig brug for.”
Læge Carsten Vagn-Hansen

Læs mere om bogen

Følg os på

– et magasin om
naturlig sundhed
Få vores nyhedsbrev

Vi hjælper kvinder til at hjælpe sig selv.

Seneste artikler

Tjek din ægløsning

Døjer du med smerter, kraftige blødninger eller andre belastninger omkring menstruationen, kan det være en god idé at tjekke, om du har ægløsning. Se her hvordan.

Læs mere »

© Center for Naturlig Hormonterapi

webisde fra ❤

Nyt om naturlig hormonterapi

Få sidste nyt!

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få nyt om forskningen, gode tilbud – og tips til en sund hormonbalance.