Så skete det igen…

Så får kvinder endnu engang at vide, at p-piller og hormonspiral indeholder "det kvindelige kønshormon progesteron". Denne gang i en artikel på TV2.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Så får kvinder endnu engang at vide, at p-piller og hormonspiral indeholder “det kvindelige kønshormon progesteron”. Denne gang er det læge Charlotte Wessel Skovlund, der fremfører myten i en artikel på TV2:

https://nyheder.tv2.dk/samfund/2023-01-03-flere-unge-kvinder-vaelger-p-pillerne-fra-22-aarig-ville-se-hvordan-hendes-krop

Og endnu engang må vi præcisere, at – nej, p-piller og hormonspiral indeholder ikke “det kvindelige kønshormon progesteron” og har aldrig gjort det. De indeholder patenterede stoffer med navne som levonor-gestrel, nor-ethisteron og medroxy-progesteron-acetat. Og det er disse stoffer, der øger risikoen for depression. Ikke det progesteron, som produceres af kvindekroppen.
Hvis hormoner var en fødevare, ville den form for navnetyveri være forbudt. Med god grund, for det har alvorlige konsekvenser for forskningen og for kvinders helbred.

Se en oversigt over vigtige forskelle her:

– og se vores påmindelse til lægerne her:

I bogen “Kvinde kend dine hormoner” får du et grundigt overblik over mulighederne for prævention uden syntetiske hormoner – og der er et godt udvalg i dag:

Del på

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Fra Anette's blog

Anette’s historie 2 – Blæreproblemer

Jeg har altid haft problemer med blæren – ”sart blære” ”nervøs blære” – eller som jeg plejede at sige: ”jeg har ikke selskabsblære”. Jeg kunne ikke holde mig så længe som andre kunne, og jeg fik meget let blærebetændelse. Lidt kulde, stress eller en forkølelse kunne resultere i blærebetændelse.

C-vitamin kan hjælpe på fertiliteten

For lav produktion af progesteron efter ægløsningen kan bidrage til PMS og også gøre det svært at blive gravid og gennemføre en graviditet. C-vitamin kan være en hjælp.

Kvinde kend dine hormoner

KDHforside250px
- en bog om balance i alle aldre
Mere om emnet

Er testosteron det nye sexhormon?

Dalende sexlyst plager mange kvinder, og det er blevet mere og mere almindeligt at anbefale testosteron som løsningen. Men det er en løsning, der kan give bagslag, hvis man ikke tager højde for de andre hormoner.

Har mænd brug for hormoner?

Også mænd producerer de såkaldt “kvindelige” kønshormoner. Hvad betyder det for helbredet, når man kommer op i årene?

Seminar: Mænd og prostata – er testosteron synderen?

Normalt anser man testosteron for at være roden til alt ondt, når det gælder prostata-kræft. Men netop når testosteron er højest i de unge år, er der mindst risiko for prostata-kræft. Så hvordan hænger det sammen? Har man udpeget den forkerte skurk?

Naturlig hormonterapi
– din guide til genopretning af hormonbalancen med naturlige midler

“Den bog er der virkelig brug for.”
Læge Carsten Vagn-Hansen

Læs mere om bogen

Følg os på

– et magasin om
naturlig sundhed
Få vores nyhedsbrev

Vi hjælper kvinder til at hjælpe sig selv.

Seneste artikler

NHT® og hormoner – kort fortalt

Der er mange påstande i omløb om NHT og hormoner. Her får du de korte svar sammen med info om de mest udbredte misforståelser.
I vores tema “Myter om hormoner” kan du dykke dybere ned i mytejagten.

Læs mere »

Får du for meget østrogen?

Hvor meget østrogen skal du egentlig have i en hormonbehandling for at erstatte det, du producerede i den fertile alder? Forskningen tyder på, at mange får alt for meget…

Læs mere »

Kan man stole på forskningen?

Der bliver for tiden spredt nogle falske påstande om verdens største forskningsdatabase PubMed. Studier i progesteron skulle være udstyret med en Disclaimer, som betyder, at det er dårlig forskning. Hvad er sandheden om den Disclaimer? Og hvad er kravene til de publicerede studier? Bliv klogere på PubMed – og vores forskningskilder – her.

Læs mere »

© Center for Naturlig Hormonterapi

webisde fra ❤

Nyt om naturlig hormonterapi

Få sidste nyt!

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få nyt om forskningen, gode tilbud – og tips til en sund hormonbalance.