fbpx

Myter om hormoner: “Du kan roligt tage Vagifem – det virker kun lokalt!”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Systemiske virkninger kan ikke forventes, siger vejledningen
på pro.medicin.dk. Men forskningen viser noget ganske andet.

Rigtig mange kvinder går til lægen med tørre slimhinder (vaginal atrofi) eller blæreproblemer, og så udskriver lægen stikpiller med østradiol: Vagifem. Vagifem bliver også udskrevet til kvinder, der har haft brystkræft – fordi lægerne mener, at indholdet af østradiol holder sig i “lokal-området” og derfor ikke kan øge risikoen for brystkræft.
Men den nyeste forskning viser noget andet.
Forestillingen om, at østradiol som stikpiller kun virker lokalt, stammer fra forældede målemetoder.
Det er almindelige blodprøver, der – som vi også forklarer i bogen – ikke egner sig til at måle steroid-hormoner. Spytprøver er mere præcise – og det samme er de nyligt udviklede målemetoder, der også måler i blod, men med en ny teknik, der indtil videre kun anvendes til forskning, fordi den er meget dyr. Og de nye, mere præcise målemetoder, viser noget ganske andet:

Østradiol fra Vagifem når frem til blodbanerne og kommer derfra videre ud i hele kroppen, også til brystvævet.

Forskerne har gjort deres bedste for at råbe lægerne op. Et af studierne bruger oven i købet ordet “Advarsel” i sin titel:

Men indtil videre har lægerne ignoreret forskningsresultaterne. Hvad de burde gøre, er oplagt: I stedet for at give østradiol i form af Vagifem, der øger risikoen for brystkræft, skulle de helt droppe østradiol til behandling af vaginal atrofi – og i stedet give østriol i form af Ovestin. Det er, som vi dokumenterer i “Naturlig hormonterapi – du har et valg!”, helt uden risiko – og mindst lige så effektivt, som det også er blevet fastslået af Institut for Rationel Farmakologi.
Ovestin bør til hver en tid være førstevalg til behandling af vaginal atrofi og blæreproblemer. Så hvis du er i en situation, hvor du har fået udskrevet Vagifem til behandling af tørre slimhinder i skeden eller mod blæreproblemer – og det er noget, som rigtig mange kvinder døjer med i menopausen og efter brystkræft-behandling – så er det nu, du skal bede din læge om at få Ovestin i stedet. Det kan kun gå for langsomt!
– og husk så: Aldrig østrogen (det gælder også Ovestin) uden samtidig progesteron. Se mere i bogen!

———

Studier, der påviser, at østradiol som stikpiller kan findes overalt i kroppen:
Effects of vaginal estrogens on serum estradiol levels in postmenopausal breast cancer survivors and women at risk of breast cancer taking an aromatase inhibitor or a selective estrogen receptor modulator
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22942807
Caution: Vaginal estradiol appears to be contraindicated in postmenopausal women on adjuvant aromatase inhibitors
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16443612
Vaginalt østriol virker lige så godt som østradiol:
Lose G et al.: ”Oestradiol-releasing vaginal ring versus oestriol vaginal pessaries in the treatment of bothersome lower urinary tract symptoms
http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1471-0528.2000.tb10408.x/full
Samme vurdering hos Institut for Rationel Farmakologi:
“Alternative behandlinger med Ovestin creme og vagitorier … er lige så effektive og enten billigere eller sammenlignelige i pris.”
http://www.irf.dk/dk/anmeldelser/praeparatanmeldelser/arkiv/vagifem.htm

Del på

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Mere om emnet

Symptomer på hormonelle ubalancer

Symptomerne kan give et fingerpeg om, hvilke ubalancer du eventuelt har, og om der er for meget eller for lidt af et bestemt hormon. Gør du noget ved det i tide, kan du undgå, at det udvikler sig til egentlig sygdom.

Naturstoffer kan noget, som patenteret medicin ikke kan

Agnus Castus kan få hormonet LH til at stige – og så skal man vel ikke give det til kvinder, der har et for højt LH-niveau, for så vil det stige endnu mere? Men nej. Denne plante har en forbløffende egenskab, som den deler med mange andre naturlige stoffer…

Fra Anette's blog

Rødkløver – et usikkert alternativ?

Et dansk forsøg har vist et fald i hedeture og knoglenedbrydning ved brug af rødkløver. Det lyder jo fantastisk, men der er flere problemer, som bliver overset i begejstringen.

Anette’s historie 2 – Blæreproblemer

Jeg har altid haft problemer med blæren – ”sart blære” ”nervøs blære” – eller som jeg plejede at sige: ”jeg har ikke selskabsblære”. Jeg kunne ikke holde mig så længe som andre kunne, og jeg fik meget let blærebetændelse. Lidt kulde, stress eller en forkølelse kunne resultere i blærebetændelse.

Følg os på

– et magasin om
naturlig sundhed
Få vores nyhedsbrev

Nyheder en gang om måneden. Ingen spam.

Seneste artikler

Det er først nu, jeg har turdet sige det – at det går fremad..

Jeanet Lemche er sygeplejerske, cand.scient. og sundhedsfaglig konsulent, og hun oplevede, at motorikken begyndte at svigte. Det blev værre og værre, men hun sagde nej til medicin på grund af bivirkningerne. Med NHT® genvandt hun langsomt kontrollen over sine ben og hænder. Se videoen og læs hendes historie.

Læs mere »

© Center for Naturlig Hormonterapi

webisde fra ❤

Nyt om naturlig hormonterapi

Få sidste nyt!

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få nyt om forskningen, gode tilbud – og tips til en sund hormonbalance.