Nej, du er ikke nødt til at lide dig gennem overgangsalderen – du har et valg!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Renée Toft Simonsen er aktuel med en ny bog, hvor hun fortæller om at være midt i overgangsalderen, og i den anledning giver hun interviews i diverse blade og artikler, bl.a. i Femina nr. 13, 2018. Hun beskriver, hvordan hun oplever de velkendte gener, som så mange kvinder gør lige før og efter menstruationernes ophør: hedeture, søvnproblemer, vægtstigning, problemer med immunforsvaret,  tristhed og en øget tendens til depression og bekymring.

Renée Toft Simonsen har også været hos en gynækolog, der tilbød hende den konventionelle hormonbehandling mod overgangsalderens gener, nemlig østradiol-plaster. Hun prøvede plastret, men endte med at vælge det fra: “Jeg har endda siddet med et plaster på numsen. Jeg satte det på, og så læste jeg indlægssedlen alt det, man kunne gå hen og få af bivirkninger.” Og så endte hun med at ‘vælge hormoner fra’: ” … Men jeg kunne mærke, at det dér plaster … det skulle af … alle de bivirkninger skræmte sådan set livet af mig.” Men der findes en løsning, som Renée Toft Simonsen åbenbart ikke kender.

Desværre er det sådan, at de fleste danske gynækologer kun kender den konventionelle behandling, og derfor er det kun den, de tilbyder. Men der er en anden mulighed. Østradiol er ikke det eneste hormon, der falder omkring overgangsalderen – faktisk mangler de fleste kvinder slet ikke østradiol. Der er et andet, vigtigt hormon, som begynder at falde i årene før menopausen og som de fleste kvinder mangler først og mest, og det hormon hedder progesteron. Forskningen viser, at progesteron kan afhjælpe generne i overgangsalderen uden de bivirkninger, som østradiol giver – ja rent faktisk mindsker progesteron risikoen for at få de sygdomme og lidelser, som i det hele taget ofte kommer med alderen.

Vi skrev vores bog: “Naturlig hormonterapi – opgør med østrogenmyten” for at gøre kvinder opmærksomme på, at de har endnu en valgmulighed. De behøver ikke at vælge mellem enten at tage østradiol  – med risiko for alvorlige bivirkninger – eller at sige nej til hormoner og leve med gener og lidelser, sygdomme og forfald. Der er den valgmulighed at give det, der rent faktisk mangler. I bogen gennemgår vi den forskning, som viser, at det først og fremmest er progesteron, kvinder mangler, og at progesteron er et bedre valg mod overgangsalderens gener. Desværre kender de fleste danske gynækologer ikke den forskning.

Hormonprofil Frau plus
Hos en NHT®-vejleder kan du få målt dine hormoner præcist i en spytprøve, så du kan finde ud af, hvad du reelt mangler og hvad du derfor har brug for, og du kan få vejledning i at rette op på hormonbalancen, så du får livet tilbage igen.

Find en NHT®-vejleder her
Læs mere om bogen her
Læs om fordelene ved en spytprøve

Del på

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Fra Anette's blog

Hvad har C-vitamin at gøre med hormoner?

En glad ged! Den producerer 13.000 mg C-vitamin i døgnet, så den behøver ikke tage tilskud. Men hvad med os andre? Får vi C-vitamin nok til at producere de hormoner, vi har brug for?

Kvinde kend dine hormoner

KDHforside250px
- en bog om balance i alle aldre
Mere om emnet

Operationen væltede mig af pinden

En stor muskelknude betød, at Astrid Riese fik fjernet livmoderen. Stik imod, hvad der var aftalt, fik hun også fjernet æggestokkene. Det betød, at hun gik i overgangsalder fra den ene dag til den anden. Da lægen tilbød østrogen, tog hun kontakt til en NHT-vejleder…

Naturlig hormonterapi
– din guide til genopretning af hormonbalancen med naturlige midler

“Den bog er der virkelig brug for.”
Læge Carsten Vagn-Hansen

Læs mere om bogen

Følg os på

– et magasin om
naturlig sundhed
Få vores nyhedsbrev

Vi hjælper kvinder til at hjælpe sig selv.

Seneste artikler

Det har været en fantastisk rejse…

VIDEO: Bolette led af flere sygdomme, bl.a. Lichen Sclerosus, som hun havde fået at vide, at hun bare skulle lære at leve med, og at det kun ville blive værre. Her fortæller hun om sin oplevelse undervejs i NHT-uddannelsen.

Læs mere »

Så skete det igen…

Så får kvinder endnu engang at vide, at p-piller og hormonspiral indeholder “det kvindelige kønshormon progesteron”. Denne gang i en artikel på TV2.

Læs mere »

© Center for Naturlig Hormonterapi

webisde fra ❤

Nyt om naturlig hormonterapi

Få sidste nyt!

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få nyt om forskningen, gode tilbud – og tips til en sund hormonbalance.