“Du skal bare gå hjem og bløde færdig…”

Overgangsalderen ramte dyrlæge Maria Tjørved Olsen så hårdt, at hun var på nippet til at opgive sin praksis. Hun oplevede ikke at få hjælp i sundhedssystemet. Læs hendes historie her.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Det startede en nat for to år siden, hvor jeg vågnede og lige pludselig havde hjertebanken og sved og angst. Jeg troede, at jeg bare lige skulle stå op og få en kop te, og så kunne jeg lægge mig til at sove igen, men det kunne jeg bare ikke. Det var lige som om hele min krop kørte i overgear, og jeg kunne ikke holde ud at sidde stille – og det var meget, meget mærkeligt. Det hele ændrede sig nærmest over-night. Jeg begyndte at føle mig deprimeret, og jeg kunne ikke finde ud af hvorfor. Og så begyndte min menstruation at køre op og ned, og det tænkte jeg ikke videre over, at der gik sådan 14 dage for meget eller for lidt. Der gik faktisk et halvt år på den måde, hvor jeg heller ikke kunne sove. Jeg vågnede ved 2-3 tiden med angstanfald og var badet i sved. Jeg begyndte at blive bange, når mine børn skulle ud og rejse – ja det var bare meget, meget mærkeligt. Jeg havde ikke ret meget energi, og blev enormt hurtigt træt.
Så en nat lå min mand og googlede, og så sagde han:
”Du er kommet i overgangsalderen.”
Og så læste han alle symptomerne op, og jeg begyndte at tude og og sagde:
”Nej, det er jeg ikke, for jeg er kun 45!”
Nogle dage efter begyndte jeg lige pludselig at styrtbløde. Og det blev ved i flere uger. Jeg gik selvfølgelig til lægen og kom på hospitalet.
”Du skal bare gå hjem og bløde færdig,” sagde de. ”Der er ikke noget i vejen.”
Men der var jo rigtig meget i vejen. Jeg følte, at jeg ikke kunne klare mit arbejde mere. Jeg er selvstændig dyrlæge, og jeg har altid holdt meget af mit arbejde. Men det kan være fysisk og især psykisk hårdt, og hvor jeg før havde været i stand til at pakke arbejdet væk og gå ind og være privat og være mig selv, så kunne jeg slet ikke skille tingene ad mere. Jeg lå og græd om natten, når jeg vidste jeg skulle op og have en aflivning, og jeg tænkte: Sådan kan man jo ikke have det. Så kan man ikke være i det her job.
Og jeg kunne mærke, at jeg blev dårligere og dårligere oppe i mit hoved. Jeg kunne ikke finde knapperne på computeren, og jeg kunne ikke overskue mine arbejdsopgaver.

Min læge ordinerede p-piller i høj dosis, og det fik jeg det kun værre af, så jeg stoppede efter 3 uger.

Det var en konsulent, der kommer hos mig i klinikken, som anbefalede mig at gå til en NHT-vejleder. Hun var selv startet med NHT-vejledning for et halvt år siden. Så kontaktede jeg vejlederen, og jeg var fuldstændig ødelagt, da jeg kom derud, men jeg fik en fantastisk snak med hende. NHT-vejledningen blev et vendepunkt. Allerede efter et par uger kunne jeg begynde at smile igen, stille og roligt. Og så læste jeg bogen ”Naturlig hormonterapi”, og jeg sad bare og tudede, da jeg læste om overgangsalderen, for det var fuldstændig det, jeg havde oplevet, og det var en kæmpe, kæmpe lettelse, at det ikke var mig, der var ved at blive helt skør oven i hovedet, men at det faktisk var normalt at få det sådan, når man går i overgangsalder.
Så tak for jeres bog og for NHT – det har gjort en kæmpe forskel for mig og gør det stadigvæk. Jeg er faktisk der igen, hvor jeg er rigtig glad for mit arbejde, og jeg tager ikke noget for at kunne sove, jeg sover stort set som en baby, og så har jeg kombineret det med, at jeg ikke arbejder så meget mere. Ud over den vejledning, jeg fik, i genopretning af hormonbalancen, så har NHT-vejlederen også coachet mig i, hvordan jeg skulle lægge min hverdag om for at kunne få et godt liv med den her overgangsalder, som jeg har gang i. Det er noget der tager tid, og det er vigtigt at man passer godt på sig selv. Jeg har så kunnet mærke, at jeg ligesom har fået kræfterne igen nu, både fysisk og også psykisk, og kan meget mere i dag. Men i stedet for at holde 10 bolde i luften, nøjes jeg nu med 5 ad gangen.
Og jeg har tænkt mig at blive testet igen regelmæssigt. Nu har jeg fået det bedre, men derfor er det stadig vigtigt at holde øje med det.

Nogle gange siger folk til mig: Hvordan har du råd til det? Og så siger jeg, jamen alt her i livet er et spørgsmål om, hvordan vi prioriterer. Og jeg har ikke haft råd til at lade være. Fordi jeg holder så meget af at leve et godt liv. Selvfølgelig er det noget, man selv skal betale, men jeg vil sige, at det har været peanuts for mig i forhold til, at det har gjort mig i stand til at passe mit arbejde og faktisk den dag i dag er blevet rigtig, rigtig glad for at gå på arbejde igen, og det er jo også noget mine klienter har lagt mærke til, at jeg er ved at være mig selv igen.

Så når man tænker på, at jeg sidste sommer sad derovre i min klinik og bare tudede, fordi jeg var på randen af at skulle opgive min klinik… hvis ikke jeg var kommet til en NHT-vejleder, så havde det kostet mig rigtig, rigtig meget på hele min livsværks-konto, så ja… det har været alle pengene værd. Jeg ved ikke, hvor jeg havde været i dag, hvis ikke jeg havde mødt det, I kan som NHT-vejledere.

Læs også Anette Paulins egen historie: Ramt af overgangsalder

Hvad er det særlige ved NHT® Naturlig Hormonterapi? At vi sætter ind med præcis det, der mangler – og ikke alt muligt andet. Ofte vil du få tilbudt østrogen, men har du overhovedet brug for østrogen?

Se disse to videoer om overgangsalderen
– og artiklen: Rødkløver – et usikkert alternativ?

Del på

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Fra Anette's blog

C-vitamin kan hjælpe på fertiliteten

For lav produktion af progesteron efter ægløsningen kan bidrage til PMS og også gøre det svært at blive gravid og gennemføre en graviditet. C-vitamin kan være en hjælp.

Kvinde kend dine hormoner

KDHforside250px
- en bog om balance i alle aldre
Mere om emnet
Bolette Balling

Det har været en fantastisk rejse…

VIDEO: Bolette led af flere sygdomme, bl.a. Lichen Sclerosus, som hun havde fået at vide, at hun bare skulle lære at leve med, og at det kun ville blive værre. Her fortæller hun om sin oplevelse undervejs i NHT-uddannelsen.

Endelig tror jeg på mig selv

Norske Thea Sørsvann Lerke, 24 år, gik i puberteten allerede som 11-årig. Hun har levet med stærke smerter, feber, kvalme og PMS ved hver menstruation. I teenageårene fik hun også svær akne. Hun fik at vide, at det ville gå væk med årene – men det gjorde det ikke.

Operationen væltede mig af pinden

En stor muskelknude betød, at Astrid Riese fik fjernet livmoderen. Stik imod, hvad der var aftalt, fik hun også fjernet æggestokkene. Det betød, at hun gik i overgangsalder fra den ene dag til den anden. Da lægen tilbød østrogen, tog hun kontakt til en NHT-vejleder…

Nu kan jeg arbejde igen

Da benene begyndte at ryste ukontrolleret, gik det op for Pernille Søe, at det ikke bare handlede om overgangsalderen. Hun gik til lægen og fik konstateret for højt stofskifte. Men efter et år på stofskiftemedicin havde hun det stadig så dårligt, at hun ikke var i stand til at arbejde.

Naturlig hormonterapi
– din guide til genopretning af hormonbalancen med naturlige midler

“Den bog er der virkelig brug for.”
Læge Carsten Vagn-Hansen

Læs mere om bogen

Følg os på

– et magasin om
naturlig sundhed
Få vores nyhedsbrev

Vi hjælper kvinder til at hjælpe sig selv.

Seneste artikler

Det har været en fantastisk rejse…

VIDEO: Bolette led af flere sygdomme, bl.a. Lichen Sclerosus, som hun havde fået at vide, at hun bare skulle lære at leve med, og at det kun ville blive værre. Her fortæller hun om sin oplevelse undervejs i NHT-uddannelsen.

Læs mere »

Så skete det igen…

Så får kvinder endnu engang at vide, at p-piller og hormonspiral indeholder “det kvindelige kønshormon progesteron”. Denne gang i en artikel på TV2.

Læs mere »

© Center for Naturlig Hormonterapi

webisde fra ❤

Nyt om naturlig hormonterapi

Få sidste nyt!

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få nyt om forskningen, gode tilbud – og tips til en sund hormonbalance.