Grundopskriften har jeg fra Iben Foxby, men tippet med hvidvinseddike har jeg fra Grækenland, hvor det er meget almindeligt at få saltmandler, der også er tilsat lidt eddike – det giver en dejlig frisk og pikant smag!
Du skal bruge
200 g mandler
4 spsk salt (jeg bruger fint Himalaya salt)
2 dl kogende vand (helst filtreret)
Eventuelt 1/2 spsk hvidvinseddike
Opløs saltet i de 2 dl kogende vand. Kom hvidvinseddiken i, hvis du vil det. Kom mandlerne i og lad dem trække i 20 min. Dræn vandet fra mandlerne gennem en si. Fordel herefter mandlerne på en bageplade med bagepapir under, og bag dem i ovnen på 150 grader i 20- 22 min. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af på en rist.
Når de er kolde, opbevares de bedst i en tæt glasbeholder, som stilles i køleskabet. Når du skal bruge nogle mandler, tager du dem fra og lukker glasset igen, så kan de nemt holde sig i en måneds tid – men de er sikkert spist længe inden da!
God fornøjelse!