Salt-mandler – en lækker, økologisk snack

Salt-mandler er populære som en lille snack eller et mellemmåltid – lav dine egne af økologiske råvarer - så ved du, hvad der er i, og så kan du give dem det lille pift, som gør dem ekstra lækre!

Grundopskriften har jeg fra Iben Foxby, men tippet med hvidvinseddike har jeg fra Grækenland, hvor det er meget almindeligt at få saltmandler, der også er tilsat lidt eddike – det giver en dejlig frisk og pikant smag!

Du skal bruge

200 g mandler

4 spsk salt (jeg bruger fint Himalaya salt)

2 dl kogende vand (helst filtreret)

Eventuelt 1/2 spsk hvidvinseddike

Opløs saltet i de 2 dl kogende vand. Kom hvidvinseddiken i, hvis du vil det. Kom mandlerne i og lad dem trække i 20 min. Dræn vandet fra mandlerne gennem en si. Fordel herefter mandlerne på en bageplade med bagepapir under, og bag dem i ovnen på 150 grader i 20- 22 min. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af på en rist.

Når de er kolde, opbevares de bedst i en tæt glasbeholder, som stilles i køleskabet. Når du skal bruge nogle mandler, tager du dem fra og lukker glasset igen, så kan de nemt holde sig i en måneds tid – men de er sikkert spist længe inden da!

God fornøjelse!

Del på

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Følg Anette på

Mere fra Anette's blog
Mere om emnet:

Hormon-venlig rawbar

De fleste Raw-Bars i supermarkedet er lavet på tørrede dadler, som sender blodsukkeret på himmelfart, og det går ud over hormonbalancen. Men du kan lave din egen Rawbar, som er både sundere og billigere. Få opskriften her.

– et magasin om
naturlig sundhed
Få vores nyhedsbrev

VI HJÆLPER KVINDER TIL AT HJÆLPE SIG SELV.

Seneste artikler

Får du for meget østrogen?

Hvor meget østrogen skal du egentlig have i en hormonbehandling for at erstatte det, du producerede i den fertile alder? Forskningen tyder på, at mange får alt for meget…

Læs mere »

© Center for Naturlig Hormonterapi

webisde fra ❤

Nyt om naturlig hormonterapi

Få sidste nyt!

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få nyt om forskningen, gode tilbud – og tips til en sund hormonbalance.