Hormon-venlig rawbar

De fleste Raw-Bars i supermarkedet er lavet på tørrede dadler, som sender blodsukkeret på himmelfart, og det går ud over hormonbalancen. Men du kan lave din egen Rawbar, som er både sundere og billigere. Få opskriften her.

En af forudsætningerne for hormoner i balance (og også for vægttab generelt) er et stabilt blodsukker, og det handler om at undgå sukker og fødevarer med højt GI. Og det kan være svært at finde noget, der er nemt og lækkert – og mættende – i forretningerne, uden at det sender blodsukkeret på himmelfart. Men du kan lave dine egne “Raw bars” nemt og hurtigt, så du altid har noget til den lille (eller store) sult!
De fleste Raw Bars, man kan købe, er baseret på tørrede dadler, som har et meget højt GI, og som derfor egentlig er et dårligt valg, hvis det skal være en sund spise. I opskriften her er der brugt tørrede abrikoser – den eneste tørrede frugt med lavt GI – og dermed bliver de hjemmelavede et sundere og billigere alternativ.

Her får du opskriften
Tilberedning: ca 20 minutter
(hvis du har en god foodprocessor)
Iblødlægning: 6-12 timer
Frysning: 1-2 timer

Du skal bruge
2,5 dl abrikoser (sættes i blød i vand 6-12 timer før)
1 dl mandler, hakkede
1 dl valnødder, hakkede
2 spsk chiafrø
2 spsk hampefrø (kan udelades)
1 plade (100 g) god mørk chokolade, helst 85%
1-2 tsk vaniljepulver
1 lille tsk kanel (kan udelades)

Forberedelse
Kom abrikoserne i et målebæger og hæld vand på. Sæt dem i køleskabet i 6-12 timer.

Fremgangsmåde
Når du er klar med abrikoserne, så kør først mandlerne og derefter valnødder og chokolade i foodprocessoren, til de får en passende findelt størrelse. Kom dem i en skål, efterhånden som de bliver færdige. Kør abrikoserne i foodprocessoren til sidst og kom også dem i skålen. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør det hele godt sammen.
Læg bagepapir i en lille form og kom massen derned. Pres det hele så godt sammen som du kan, og sæt det så i fryseren i 1-2 timer.
Tag formen ud og læg bagepapiret på et skærebræt – så kan du skære skiver eller firkanter af.
Læg dem i en kagedåse eller en anden lufttæt beholder og opbevar dem i køleskabet – der kan de holde sig i omkring en uge. Du kan også fryse dem ned og så tage frem efter behov. Pak dem ind i svanemærket madpapir, hvis du skal tage dem med dig!

Tip: Du kan også tilsætte kokosolie eller proteinpulver eller andre smagsstoffer som ingefær eller lime!


Opskriften er fra vores kursus “Få styr på hormonerne – hele vejen rundt!”, hvor der også er flere inspirerende opskrifter og tips til de tre fundamentale områder. Tilmeld dig i dag og kom i gang med det samme 🙂

Del på

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Følg Anette på

Mere fra Anette's blog
Mere om emnet:

Salt-mandler – en lækker, økologisk snack

Salt-mandler er populære som en lille snack eller et mellemmåltid – lav dine egne af økologiske råvarer – så ved du, hvad der er i, og så kan du give dem det lille pift, som gør dem ekstra lækre!

– et magasin om
naturlig sundhed
Få vores nyhedsbrev

VI HJÆLPER KVINDER TIL AT HJÆLPE SIG SELV.

Seneste artikler

© Center for Naturlig Hormonterapi

webisde fra ❤

Nyt om naturlig hormonterapi

Få sidste nyt!

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få nyt om forskningen, gode tilbud – og tips til en sund hormonbalance.