Mandelbrød med hørfrø
2½ dl kværnede mandler eller mandelmel
2 spsk hele hørfrø
2 tsk fiberhusk
1/2-1/1 tsk tørret gurkemeje
knap ½ tsk salt
1 tsk bagepulver
4 æg
Jeg vælger alt i økologisk udgave og bruger lyse hørfrø i stedet for mørke, fordi de passer bedre i farven. Tørret gurkemeje er med til at give brødet en dejlig gylden farve, men kan udelades.
Bland de tørre ingredienser
Pisk æggene luftige med en el-pisker i et par minutter
Bland forsigtigt de tørre ingredienser med æggene
Lad det hele stå og trække i 10 minutter
Tænd imens ovnen på 2oo grader
Hæld dejen i en lille form (der rummer 7 dl), smurt med smør eller foret med (svanemærket) bagepapir.
Sæt formen i ovnen og bag brødet i ca. 30 minutter. Afprøv med en stegepind, om brødet er færdigbagt – der må ikke hænge noget fast på pinden. Når det er færdigt, tag det ud af ovnen og formen og læg det til afkøling på en rist.
Opbevar brødet i køleskab.
Ps: brødet på billedet er en dobbelt portion – den skal så have længere tid, ca. 50 minutter. Selve opskriften fylder ikke så meget i den form, jeg har – men så kommer jeg en lille skål i, der tåler ovntemperaturer og folder bagepapiret op, så brødet kun kommer til at fylde halvdelen af formen. Ellers bliver skiverne nemlig for små efter min mening.