fbpx

Anette's blog

Rødbedemuffins med chokolade

Virkelig lækre muffins, der smager syndigt godt - men ikke er særlig syndige!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Det her er nogle meget lækre og saftige muffins – og de er meget nemme at lave. Melet er erstattet af mandelmel, som har lav GI, rødbederne giver sødme – sammen med en enkelt skefuld honning – og den mørke chokolade er jo både sund og lækker. De mætter godt, så jeg laver dem meget små – en spiseskefuld dej i hver muffinform, så er der en passende lille lækkerbid i hver.

Ingredienser:

75 g mørk chokolade (Jeg plejer at brug 85% økologisk chokolade fra Viviani

120 g smør

3 æg

1 spsk honning

1 tsk bagepulver

150 g mandelmel (eller 125 g mandelmel og 25 g hakkede mandler)

1 spsk Husk

200 g rødbede – fint revet eller pulp

Start med at komme smørret og chokoladen i en tykbundet gryde, sæt den på et blus på laveste varmetrin – så står det og smelter langsomt, mens du laver resten. Rør lidt i det indimellem. (Du kan også smelte det i en skål over vandbad, hvis du foretrækker det).

Slå æggene ud i en stor skål og pisk dem let sammen. Kom 1 spsk honning i og pisk det godt sammen med æggene.

Kom mandelmel og Husk og bagepulver i en anden skål og rør det godt sammen. (Hvis jeg bruger rødbedepulp, så bruger jeg gerne både mandelmel og hakkede mandler, så det får lidt der knaser, fordi pulpen er meget finere i strukturen end revne rødbeder).

Hvis du bruger pulp, så tag den frem og mål 200 g af – ellers riv 200 g rødbede.

Sæt muffinsforme frem på en bageplade – jeg bruger ca. 20 forme.

Tænd ovnen og sæt den på 150 grader varmluft, 170 grader almindelig.

Rør mel, bagepulver og Husk i æggemassen, kom rødbeden i og derefter chokolade-smørblandingen. Rør det godt sammen og kom det i formene – jeg kommer som sagt kun en spiseskefuld i hver form.

Kom pladen i ovnen og bag dem i 15-20 minutter. Du kan tjekke, om de er færdige ved at stikke i dem med en stegenål eller lignende. De er færdige, når der ikke hænger noget fast på nålen.

Tag dem ud og lad dem køle af på en bagerist. De kan sagtens fryses – jeg plejer at fryse dem ned i små portioner – det er jo rart at have lidt lækkert på lager!

Del på

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Følg Anette på

Mere om emnet:

Salt-mandler – en lækker, økologisk snack

Salt-mandler er populære som en lille snack eller et mellemmåltid – lav dine egne af økologiske råvarer – så ved du, hvad der er i, og så kan du give dem det lille pift, som gør dem ekstra lækre!

Mere fra Anette's blog

Hormoner har brug for vitaminer

Hormonerne er afhængige af en lang række vitaminer og mineraler. Uden dem kan de slet ikke dannes – og uden dem kan kroppen ikke udføre de vigtige ordrer, som hormonerne giver til cellerne.

– et magasin om
naturlig sundhed
Få vores nyhedsbrev

Nyheder en gang om måneden. Ingen spam.

Seneste artikler

Det er aldrig for sent

I en alder af 77 kæmpede Lone Christensen stadig med flere af de symptomer, som overgangsalderen satte i gang. Og så havde hun bogstaveligt talt haft kolde fødder det meste af sit liv. Hun frøs, så hun dårligt kunne komme igennem vinteren…

Læs mere »

Der er ikke evidens for, at noget af det, der omtales på nht.dk, kan beskytte mod coronavirus.

© Center for Naturlig Hormonterapi

webisde fra ❤

Nyt om naturlig hormonterapi

Få sidste nyt!

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få nyt om forskningen, gode tilbud – og tips til en sund hormonbalance.