Det gik op for mig, at jeg ikke havde været glad i 10 år

Jette Grønbæk Olsen mistede sit gode humør, da hun kom i overgangsalderen, men hun kunne ikke finde ud af, hvad der egentlig var galt. Hun prøvede at skifte job flere gange, men det hjalp ikke. Hun blev bare mere og mere stresset og træt og havde svært ved at se en mening med det hele...
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Jeg er en kvinde på 55 år, har ikke mærket overgangsalderen fysisk, men mit humør har været meget, meget svingende. Jeg har altid været meget aktiv, har løbet i 30 år og i det hele taget dyrket meget motion. Men jeg har også arbejdet meget, har altid været meget pligtopfyldende, og der skulle være styr på det hele, ligegyldigt hvad det var. Min stress blev bygget op år efter år, og jeg vidste det godt, prøvede at slappe af, men det lykkedes aldrig helt. Skiftede job igen, men ‘aben’ flyttede med. Jeg kom i et stress-håndteringsforløb i 2015, jeg var begyndt at blive træt, også altid efter løb. I 2017 valgte jeg at blive selvstændig bogholder, og jeg havde perioder med ikke så meget arbejde, og i de perioder var jeg træt. Med træthed fulgte dårligt humør, og jeg var bestemt ikke den bedste udgave af mig selv. Til tider kunne jeg simpelthen ikke se en mening med livet.

I vores lokale fitness-center var jeg i starten af 2020 til et foredrag med en, der havde taget NHT-kurset ”Kend dine hormoner”, og hun forklarede rigtig godt om de forskellige hormoner, og hvilken indvirkning de har på kroppen. Jeg begyndte at føle, at jeg nu havde en naturlig forklaring på, at der var så store forskelle i mit humør og min sindstilstand, ja nærmest fra uge til uge. Det blev for alvor en øjenåbner for mig, da jeg i juni fik målt hormonforstyrrende stoffer i min krop. Det var også dér, jeg første gang stødte på ordet ‘Candida’, og jeg blev nysgerrig.

Tilfældigvis havde min chef lige købt bogen ‘Naturlig hormonterapi’, så jeg fandt hurtigt siderne, der omhandlede netop dette emne. Min chef fortalte samtidig, at hun skulle have besøg af en NHT-vejleder, og det lagde jeg billet ind på. Jeg fik en samtale med NHT-vejlederen, som mente hun kunne hjælpe mig, og derefter startede jeg et forløb op hos hende.

Det er den bedste gave, jeg har givet mig selv. Det er ikke løgn, når jeg siger, at jeg har fået mit liv tilbage, og det er først nu, jeg er blevet klar over, at jeg ikke har været glad de sidste 10 år. Det har været svært for mig at identificere, hvad der var galt. Det er nok også derfor, jeg har skiftet job et par gange – troede det var dér, mine problemer var. Jeg var også ved at overveje at flytte hjemmefra, syntes alle var mig imod.

NHT-vejlederen lavede en plan for mig, og jeg må sige, hun ramte spot on! Jeg er så taknemmelig for, at mine øjne blev åbnet for den måde at håndtere de hormonelle forandringer i kroppen på. Jeg vil stadig gerne have styr på det hele, men nu kan jeg også slappe af, og sidde og nyde min aftensmad – og jeg kan grine igen. Det er ligesom, jeg har fundet tilbage til det ‘jeg’, som jeg havde, da jeg var ung og ubekymret. Jeg har fået energien tilbage, føler mig i total balance, både med mig selv og mine omgivelser. Jeg kan virkelig anbefale NHT. Jeg er sikker på, det kan hjælpe mange andre, og jeg er super taknemlig for, at jeg prøvede det.


“Havde jeg dog bare vidst, at det handlede om hormonbalancen” – læs Anjas historie

Se vores tema om: Overgangsalderen

Læs mere om bogen Naturlig hormonterapi

Del på

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Fra Anette's blog

Anette’s historie 2 – Blæreproblemer

Jeg har altid haft problemer med blæren – ”sart blære” ”nervøs blære” – eller som jeg plejede at sige: ”jeg har ikke selskabsblære”. Jeg kunne ikke holde mig så længe som andre kunne, og jeg fik meget let blærebetændelse. Lidt kulde, stress eller en forkølelse kunne resultere i blærebetændelse.

Rødkløver – et usikkert alternativ?

Et dansk forsøg har vist et fald i hedeture og knoglenedbrydning ved brug af rødkløver. Det lyder jo fantastisk, men der er flere problemer, som bliver overset i begejstringen.

Hormoner har brug for vitaminer

Hormonerne er afhængige af en lang række vitaminer og mineraler. Uden dem kan de slet ikke dannes – og uden dem kan kroppen ikke udføre de vigtige ordrer, som hormonerne giver til cellerne.

Klar til en challenge?

jumpingcut
FÅ DET BEDRE PÅ 2 UGER!
Mere om emnet

Er din sygdom autoimmun?

Forskningen viser, at hormonbalancen spiller en vigtig rolle ved autoimmun sygdom, men det bliver ofte overset. I NHT® er vi opmærksomme på det. Bliv klogere på autoimmun sygdom her – og se oversigten over sygdomme med autoimmun karakter.

Seminar: Støt brysterne – her og nu

Du behøver ikke vente på, at “kræftens gåde” skal blive løst engang i en fjern fremtid. Forskerne har afdækket mange faktorer, som skaber kræft, og som man kan sætte ind overfor her og nu.

Seminar: Mænd og prostata – er testosteron synderen?

Normalt anser man testosteron for at være roden til alt ondt, når det gælder prostata-kræft. Men netop når testosteron er højest i de unge år, er der mindst risiko for prostata-kræft. Så hvordan hænger det sammen? Har man udpeget den forkerte skurk?

Naturlig hormonterapi
– din guide til genopretning af hormonbalancen med naturlige midler

“Den bog er der virkelig brug for.”
Læge Carsten Vagn-Hansen

Læs mere om bogen

Følg os på

– et magasin om
naturlig sundhed
Få vores nyhedsbrev

Vi hjælper kvinder til at hjælpe sig selv.

Seneste artikler

Er din sygdom autoimmun?

Forskningen viser, at hormonbalancen spiller en vigtig rolle ved autoimmun sygdom, men det bliver ofte overset. I NHT® er vi opmærksomme på det. Bliv klogere på autoimmun sygdom her – og se oversigten over sygdomme med autoimmun karakter.

Læs mere »

© Center for Naturlig Hormonterapi

webisde fra ❤

Nyt om naturlig hormonterapi

Få sidste nyt!

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få nyt om forskningen, gode tilbud – og tips til en sund hormonbalance.