fbpx

Det gik op for mig, at jeg ikke havde været glad i 10 år

Jette Grønbæk Olsen mistede sit gode humør, da hun kom i overgangsalderen, men hun kunne ikke finde ud af, hvad der egentlig var galt. Hun prøvede at skifte job flere gange, men det hjalp ikke. Hun blev bare mere og mere stresset og træt og havde svært ved at se en mening med det hele...
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Jeg er en kvinde på 55 år, har ikke mærket overgangsalderen fysisk, men mit humør har været meget, meget svingende. Jeg har altid været meget aktiv, har løbet i 30 år og i det hele taget dyrket meget motion. Men jeg har også arbejdet meget, har altid været meget pligtopfyldende, og der skulle være styr på det hele, ligegyldigt hvad det var. Min stress blev bygget op år efter år, og jeg vidste det godt, prøvede at slappe af, men det lykkedes aldrig helt. Skiftede job igen, men ‘aben’ flyttede med. Jeg kom i et stress-håndteringsforløb i 2015, jeg var begyndt at blive træt, også altid efter løb. I 2017 valgte jeg at blive selvstændig bogholder, og jeg havde perioder med ikke så meget arbejde, og i de perioder var jeg træt. Med træthed fulgte dårligt humør, og jeg var bestemt ikke den bedste udgave af mig selv. Til tider kunne jeg simpelthen ikke se en mening med livet.

I vores lokale fitness-center var jeg i starten af 2020 til et foredrag med en, der havde taget NHT-kurset ”Kend dine hormoner”, og hun forklarede rigtig godt om de forskellige hormoner, og hvilken indvirkning de har på kroppen. Jeg begyndte at føle, at jeg nu havde en naturlig forklaring på, at der var så store forskelle i mit humør og min sindstilstand, ja nærmest fra uge til uge. Det blev for alvor en øjenåbner for mig, da jeg i juni fik målt hormonforstyrrende stoffer i min krop. Det var også dér, jeg første gang stødte på ordet ‘Candida’, og jeg blev nysgerrig.

Tilfældigvis havde min chef lige købt bogen ‘Naturlig hormonterapi’, så jeg fandt hurtigt siderne, der omhandlede netop dette emne. Min chef fortalte samtidig, at hun skulle have besøg af en NHT-vejleder, og det lagde jeg billet ind på. Jeg fik en samtale med NHT-vejlederen, som mente hun kunne hjælpe mig, og derefter startede jeg et forløb op hos hende.

Det er den bedste gave, jeg har givet mig selv. Det er ikke løgn, når jeg siger, at jeg har fået mit liv tilbage, og det er først nu, jeg er blevet klar over, at jeg ikke har været glad de sidste 10 år. Det har været svært for mig at identificere, hvad der var galt. Det er nok også derfor, jeg har skiftet job et par gange – troede det var dér, mine problemer var. Jeg var også ved at overveje at flytte hjemmefra, syntes alle var mig imod.

NHT-vejlederen lavede en plan for mig, og jeg må sige, hun ramte spot on! Jeg er så taknemmelig for, at mine øjne blev åbnet for den måde at håndtere de hormonelle forandringer i kroppen på. Jeg vil stadig gerne have styr på det hele, men nu kan jeg også slappe af, og sidde og nyde min aftensmad – og jeg kan grine igen. Det er ligesom, jeg har fundet tilbage til det ‘jeg’, som jeg havde, da jeg var ung og ubekymret. Jeg har fået energien tilbage, føler mig i total balance, både med mig selv og mine omgivelser. Jeg kan virkelig anbefale NHT. Jeg er sikker på, det kan hjælpe mange andre, og jeg er super taknemlig for, at jeg prøvede det.


“Havde jeg dog bare vidst, at det handlede om hormonbalancen” – læs Anjas historie

Se vores tema om: Overgangsalderen

Læs mere om bogen Naturlig hormonterapi

Del på

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Fra Anette's blog

Rødkløver – et usikkert alternativ?

Et dansk forsøg har vist et fald i hedeture og knoglenedbrydning ved brug af rødkløver. Det lyder jo fantastisk, men der er flere problemer, som bliver overset i begejstringen.

C-vitamin kan hjælpe på fertiliteten

For lav produktion af progesteron efter ægløsningen kan bidrage til PMS og også gøre det svært at blive gravid og gennemføre en graviditet. C-vitamin kan være en hjælp.

Klar til en challenge?

jumpingcut
FÅ DET BEDRE PÅ 2 UGER!
Mere om emnet

Det er aldrig for sent

I en alder af 77 kæmpede Lone Christensen stadig med flere af de symptomer, som overgangsalderen satte i gang. Og så havde hun bogstaveligt talt haft kolde fødder det meste af sit liv. Hun frøs, så hun dårligt kunne komme igennem vinteren…

Naturlig hormonterapi
– din guide til genopretning af hormonbalancen med naturlige midler

“Den bog er der virkelig brug for.”
Læge Carsten Vagn-Hansen

Læs mere om bogen

Følg os på

– et magasin om
naturlig sundhed
Få vores nyhedsbrev

Vi hjælper kvinder til at hjælpe sig selv.

Seneste artikler

© Center for Naturlig Hormonterapi

webisde fra ❤

Nyt om naturlig hormonterapi

Få sidste nyt!

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få nyt om forskningen, gode tilbud – og tips til en sund hormonbalance.