Sveder du i sommervarmen? Se her, hvorfor det er godt for dig

Det er sundt at svede, siger man, men præcis hvordan er det sundt? Forskerne kan pege på nogle helt klare fordele. Faktisk er det så sundt, at det også vil gavne dit kommende barn…
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Når du sveder, skiller du dig af med affaldsstoffer. Men ikke bare de almindelige, dagligdags urenheder – du kan faktisk komme af med nogle af de værste syndere, når det gælder hormonforstyrrende stoffer – også nogle af dem, som ellers hober sig op i kroppen, fordi de er meget lang tid om at blive nedbrudt. Det viser studier, hvor man har analyseret sveden fra mennesker, der regelmæssigt gik i sauna. Via sveden udskiller vi DDT, PCB’er, Bisphenol A, bromerede flammehæmmere og tungmetaller – og fordi det sker gennem huden, så kan vi gøre det uden at belaste leveren. Så samtidig med, at vi skiller os af med disse stoffer, hvoraf nogen ellers vil blive overført fra mor til foster, så kan vi også give leveren et “pusterum”, så den bedre kan tage sig af de stoffer, som kun leveren indtil videre har vist sig at kunne nedbryde – først og fremmest PFAS-stofferne.

Ved at sørge for aktiv udskillelse af de hormonforstyrrende stoffer, som vi rent faktisk kan gøre noget ved, er vi med til at styrke leverens funktioner, så vores krop mere effektivt kan nedbryde dem, der er tilbage.
Så der er al mulig grund til at svede godt igennem i sommervarmen – og når kulden melder sig igen, så find vej til en infrarød sauna. For det er rigtig sundt at svede. Det kan forskerne skrive under på.

… og så undrer du dig måske over, at vi udskiller DDT – blev DDT ikke forbudt for mange år siden? Jo, det blev forbudt i 1970’erne, men det overføres fra generation til generation via brystmælken, så det er stadig iblandt os den dag i dag. Vær med til at befri den næste generation fra det – sved godt igennem!


Kilder:

Blood, urine, and sweat (BUS) study: monitoring and elimination of bioaccumulated toxic elements
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21057782

Arsenic, Cadmium, Lead, and Mercury in Sweat: A Systematic Review Journal of Environmental and Public Health
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3312275/

DDT i danske kvinders brystmælk:
https://videnskab.dk/krop-sundhed/dansk-brystmaelk-fyldt-med-hormonforstyrrende-stoffer

Læs mere om fordelene ved at svede:

Del på

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Fra Anette's blog

C-vitamin kan hjælpe på fertiliteten

For lav produktion af progesteron efter ægløsningen kan bidrage til PMS og også gøre det svært at blive gravid og gennemføre en graviditet. C-vitamin kan være en hjælp.

Hormoner har brug for vitaminer

Hormonerne er afhængige af en lang række vitaminer og mineraler. Uden dem kan de slet ikke dannes – og uden dem kan kroppen ikke udføre de vigtige ordrer, som hormonerne giver til cellerne.

Kvinde kend dine hormoner

KDHforside250px
- en bog om balance i alle aldre
Mere om emnet

Farlig kemi – betyder det så meget?

Podcast med Anette Paulin og vært Cristine Wasgaard om den skjulte kemi. Har vi fået mindre af den i hverdagen – eller mere – og hvad gør den egentlig ved os?

Bli'r du fed af din make-up?

Har du svært ved at tabe dig? Så er der grund til at tage et ekstra kig på din make-up. Kosmetik og plejeprodukter indeholder nemlig ofte hormonforstyrrende stoffer i form af fremmed-østrogener, som får kroppen til at holde på fedtvævet. Anette guider dig gennem kosmetik-junglen i denne video.

Naturlig hormonterapi
– din guide til genopretning af hormonbalancen med naturlige midler

“Den bog er der virkelig brug for.”
Læge Carsten Vagn-Hansen

Læs mere om bogen

Følg os på

– et magasin om
naturlig sundhed
Få vores nyhedsbrev

Vi hjælper kvinder til at hjælpe sig selv.

Seneste artikler

Kampen om overgangsalderen

Er den gældende hormonbehandling baseret på evidens – eller hvad er den egentlig baseret på? Lad os gå tilbage i tiden og se på det forløb, der skabte den…

Læs mere »

Der er forskel på østrogener

I NHT® anbefaler vi østriol som førstevalg i stedet for østradiol, hvis man har brug for østrogen, da østriol har en bedre sikkerhedsprofil. Men østriol har også sine helt egne positive virkninger, som østradiol ikke har. Se forskningen her.

Læs mere »

Hormonpanelet

Der er spørgsmål, som er umulige at besvare. Dem tager vi op i Hormonpanelet! Vær med og få et indblik i, hvordan vi arbejder som NHT®-vejledere.

Læs mere »

© Center for Naturlig Hormonterapi

webisde fra ❤

Nyt om naturlig hormonterapi

Få sidste nyt!

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få nyt om forskningen, gode tilbud – og tips til en sund hormonbalance.