Nu kan jeg arbejde igen

Da benene begyndte at ryste ukontrolleret, gik det op for Pernille Søe, at det ikke bare handlede om overgangsalderen. Hun gik til lægen og fik konstateret for højt stofskifte. Men efter et år på stofskiftemedicin havde hun det stadig så dårligt, at hun ikke var i stand til at arbejde.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Jeg gik i overgangsalder, da jeg var omkring de 50 år, og i årevis tog jeg østrogen på lægens anbefaling. Jeg troede, at alle de symptomer, jeg havde, var på grund af overgangsalderen.
Mange af de symptomer, man kan få pga. overgangsalderen, ligner fuldstændig dem ved forhøjet stofskifte: Hedeture, træthed, var oppustet, irriteret, tog syv kilo på, hjernetåger, tør hud, inkontinens, søvnproblemer osv.
Det var først, da mine ben begyndte at ryste helt uden kontrol, og jeg ikke kunne stå op mere, at jeg tænkte, det her kunne ikke skyldes overgangsalderen. Jeg fik taget blodprøver og blev samme dag sendt i behandling på sygehuset. Jeg havde Graves, som er en autoimmun sygdom med forhøjet stofskifte, og fik derfor ordineret medicin til at regulere skjoldbruskkirtlens produktion af hormon.
Med stofskiftemedicinen fulgte en konstant kvalme og hovedpine. Lægerne sagde, at mine tal så gode ud, så de kunne ikke gøre mere. De sagde også, giv det nu en chance, det går hurtigt over. Men det gjorde det ikke.

Det var meget voldsomt for min familie. Helt konkret havde jeg sagt mit drømmejob op, da jeg ikke var i stand til at arbejde. Jeg har været i en tilstand, hvor min hjerne har været helt gakkelak. Jeg kunne ikke samle mig om noget som helst, har ikke kunnet huske eller gøre det, jeg plejede, var bare i min egen lille verden. Jeg har f.eks. været fysisk ude af stand til at gå ret langt. I starten gik jeg 100 meter, og så skulle jeg sidde ned.

Jeg havde været syg et år og var stadig på stofskiftemedicin, da jeg fik kontakt til en NHT-vejleder. Vi gik i gang med at kigge på det sammen – hormontest, kosttilskud, kostomlægning, motion, meditation – det var en større omgang, men det resulterede i, at jeg både kunne trappe ud af østrogen og også fik trappet min stofskiftemedicin ned. Det har taget lang tid, men det var det værd. NHT-vejlederens anbefalinger har været med til at vende bøtten i forhold til at få energien tilbage og til at få en hjerne, som fungerer igen.

Hvis du spørger folk udefra, hvordan jeg lever, har jeg altid været meget sporty, rørt mig meget, spist meget sundt, har næsten altid holdt mig fra sukker, drikker ikke ret meget alkohol, har ikke drukket kaffe i mange år, så det handler ikke om, at det bare er, fordi jeg har levet et usundt liv.

Status er lige nu, at jeg synes, at jeg har en krop og en hjerne, som faktisk kan gå i gang med at arbejde igen. Efter to år og 3-4 måneder og i en alder af 55 år.
Vi har lige solgt en gård og har haft mega travlt med det. Men selv om jeg selvfølgelig stadig kan blive påvirket af stress, så oplever jeg, at jeg har fået styr på mit stofskifte. Når tingene presser på, har jeg nu redskaberne til at tackle det. Hjernetågerne er lige så stille forduftet, og det er noget af det, jeg har været gladest for.

Mit bedste råd til andre må være at opsøge viden selv og ikke bare acceptere tingenes tilstand. Hvad kan jeg selv gøre, og hvem kan hjælpe mig? Det handler om ikke at give op, også selv om det går op og ned og kan tage lang tid.

Del på

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Fra Anette's blog

Rødkløver – et usikkert alternativ?

Et dansk forsøg har vist et fald i hedeture og knoglenedbrydning ved brug af rødkløver. Det lyder jo fantastisk, men der er flere problemer, som bliver overset i begejstringen.

Kan anti-oxidanter virkelig give kræft?

Det er lykkedes forskere at give kræft til mus ved at bruge absurd høje doser og syntetiske “vitamin-analoger.” Det skal nu åbenbart bruges til at give alle anti-oxidanter et dårligt ry…

Klar til en challenge?

jumpingcut
FÅ DET BEDRE PÅ 2 UGER!
Mere om emnet

Operationen væltede mig af pinden

En stor muskelknude betød, at Astrid Riese fik fjernet livmoderen. Stik imod, hvad der var aftalt, fik hun også fjernet æggestokkene. Det betød, at hun gik i overgangsalder fra den ene dag til den anden. Da lægen tilbød østrogen, tog hun kontakt til en NHT-vejleder…

Lavt stofskifte og “mirakel-effekten”

Der er meget fokus på, hvilken type stofskiftehormoner, der skal tilføres, når man har lavt stofskifte. Men hvorfor er det lave stofskifte overhovedet opstået? I NHT Naturlig Hormonterapi® ser vi på årsagerne.

Naturlig hormonterapi
– din guide til genopretning af hormonbalancen med naturlige midler

“Den bog er der virkelig brug for.”
Læge Carsten Vagn-Hansen

Læs mere om bogen

Følg os på

– et magasin om
naturlig sundhed
Få vores nyhedsbrev

Vi hjælper kvinder til at hjælpe sig selv.

Seneste artikler

Operationen væltede mig af pinden

En stor muskelknude betød, at Astrid Riese fik fjernet livmoderen. Stik imod, hvad der var aftalt, fik hun også fjernet æggestokkene. Det betød, at hun gik i overgangsalder fra den ene dag til den anden. Da lægen tilbød østrogen, tog hun kontakt til en NHT-vejleder…

Læs mere »

Nu kan jeg arbejde igen

Da benene begyndte at ryste ukontrolleret, gik det op for Pernille Søe, at det ikke bare handlede om overgangsalderen. Hun gik til lægen og fik konstateret for højt stofskifte. Men efter et år på stofskiftemedicin havde hun det stadig så dårligt, at hun ikke var i stand til at arbejde.

Læs mere »

© Center for Naturlig Hormonterapi

webisde fra ❤

Nyt om naturlig hormonterapi

Få sidste nyt!

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få nyt om forskningen, gode tilbud – og tips til en sund hormonbalance.