Østrogenmyten styrer: “Kræftrisiko kan ikke undgås,” siger lægerne

Den gældende hormonbehandling er endnu værre end hidtil antaget. Men det får stadig ikke lægerne til at se på den forskning, der viser bedre muligheder.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
 
 

Blot 10 dage efter udgivelsen af den nye, reviderede udgave af bogen “Naturlig hormonterapi – opgør med østrogenmyten” bragte TV2 et indslag med titlen:

“Hormonbehandling øger risikoen for kræft mere end hidtil antaget”
Man har længe vidst, at den gældende hormonbehandling øger risikoen for kræft, men nu viser et nyt stort studie, offentliggjort i The Lancet, at risikoen er endnu større, end man havde regnet med. Men der er ikke andre muligheder, lyder budskabet fra lægerne…

 Professor Øjvind Lidegaard siger til TV2 om den nye forskning, at der ikke på nuværende tidspunkt findes alternativer, der er ligeså effektive. Lægen kan tilbyde enten behandling med østrogen – eller behandling med østrogen og gestagen. Begge behandlinger øger kræftrisikoen.

Netop det nye studie og Øjvind Lidegaards udtalelse viser, at den “østrogenmyte”, vi beskriver i bogen, lever i bedste velgående – myten om, at østradiol er det eneste hormon, der har betydning for kvinder. Det er den myte, der står i vejen for, at de sikre og effektive alternativer, som rent faktisk findes og er grundigt afprøvet, kommer frem i lyset. Det er nemlig ikke dokumentation, der mangler.
 
Et metastudie, igangsat af det canadiske CemCor og publiceret af International Menopause Society, omfattende randomiserede, placebokontrollerede, kliniske forsøg med det kvindelige hormon progesteron, konkluderer, at dette hormon har en langt højere sikkerhedsprofil og kan hjælpe effektivt på hedeture, søvnproblemer og andre typiske symptomer i overgangsalderen – uden den kræftrisiko, som eksisterer i den nuværende behandling. Se metastudiet her.
 
Studier som disse er blevet publiceret jævnligt gennem de sidste 30 år. Allerede i 1992 konstaterede forskere ved universitetet i Lund, at hormonet østriol er effektivt over for overgangsalderens symptomer, og studiet viste, at der ikke var nogen øget risiko for livmoderkræft, selv efter 10 års behandling. Hvorfor begyndte man ikke allerede dengang at se på østriol til hormonbehandling i stedet for østradiol? Hvor mange år skal der gå?
 
Samtidig illustrerer indslaget så glimrende østrogenmyten ved at omtale ”kønshormonet østrogen.” Som læsere af vores bog og NHT.nu vil vide, så er der ikke noget hormon, der hedder østrogen. Det hormon, der bliver givet i den gældende hormonbehandling, er østradiol – et af flere mulige østrogener.
 
Som vi opsummerer i bogens kapitel 12: “Et glimt af en anden verden – om østrogenmyten og enhjørningen”:

” ..det er ikke videnskaben, der har skabt denne hormonbehandling. Det er østrogen-myten. En myte om, at østradiol er det eneste hormon, kvinder kan mangle i overgangsalderen og det eneste hormon, der har nogen betydning i overgangsalderen. Det er en myte, der – som vi har beskrevet i denne bog – på ingen måde bakkes op af den videnskabelige forskning, og det er denne myte, der har formet det mildest talt elendige tilbud, kvinder får i dag.”

Østrogenmyten blokerer stadig den dag i dag for, at man kan udnytte den videnskabelige forskning i de hormoner, der ikke er østradiol, og bruge denne viden til at lave en sikker, effektiv og bivirkningsfri behandling af overgangsalderens gener og lidelser. Progesteron har vist sig effektiv og gavnlig alene og bør være førstevalg i stedet for østradiol – og er der brug for østrogen, så er østriol et langt bedre og mere sikkert valg.
Se, hvordan forskerne sammensætter en hormonbehandling uden bivirkninger i bogen “Naturlig hormonterapi – opgør med østrogenmyten“. 

Vi har også kommenteret nyheden fra TV2 på bogens facebookside
 
Hvorfor skal vi have et opgør med østrogenmyten? Læs artiklen her på nht.nu
 
Se en oversigt over den forskning, som viser, at østriol er et mere sikkert valg end østradiol:

Del på

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Fra Anette's blog

Kvinde kend dine hormoner

KDHforside250px
- en bog om balance i alle aldre
Mere om emnet

Kampen om overgangsalderen

Er den gældende hormonbehandling baseret på evidens – eller hvad er den egentlig baseret på? Lad os gå tilbage i tiden og se på det forløb, der skabte den…

Naturlig hormonterapi
– din guide til genopretning af hormonbalancen med naturlige midler

“Den bog er der virkelig brug for.”
Læge Carsten Vagn-Hansen

Læs mere om bogen

Følg os på

– et magasin om
naturlig sundhed
Få vores nyhedsbrev

Vi hjælper kvinder til at hjælpe sig selv.

Seneste artikler

© Center for Naturlig Hormonterapi

webisde fra ❤

Nyt om naturlig hormonterapi

Få sidste nyt!

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få nyt om forskningen, gode tilbud – og tips til en sund hormonbalance.