Jeg blev fyret, og det viste sig at være en stor gave

Lene Crispin led af hjernetåge og smerter i alle led og muskler og fik diagnosen lavt stofskifte. Trods behandling fortsatte problemerne, og hun blev fyret fra sit job som ergoterapeut. Det gav hende tid til at finde andre muligheder. Læs hendes historie her.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Jeg er 65 år og uddannet ergoterapeut og akupunktør. Jeg havde som ung et meget højt energiniveau – så højt, at mine venner gav mig kælenavnet ”sputnik”. Jeg var også fysisk meget udholdende.
I 25 år var jeg så også vegetar, min kost bestod overvejende af brød, mælkeprodukter, grøntsager, bønner og linser. Men efterhånden blev jeg træt i ekstrem grad, havde hjernetåge og demenslignende symptomer, led af svimmelhed, periodevis søvnløshed, havde store smerter fra alle mine led og muskler, og jeg havde næsten daglige galdestensanfald med opkast og var meget oppustet.

Jeg gik selvfølgelig til lægen med mine udfordringer, og det første behandlingstilbud var lykkepiller. Det takkede jeg nej til, for selvom jeg var dårlig, så var jeg faktisk ret lykkelig. Da jeg arbejdede med træning af multihandicappede i et varmtvandsbassin, blev jeg henvist til arbejdsmedicinsk klinik, men man kunne ikke finde noget i arbejdsmiljøet, som kunne forklare mine symptomer. De fik den tanke, at det kunne skyldes lavt stofskifte, så jeg blev henvist til en endokrinolog, hvor jeg kom i behandling med Euthyrox og Liothyronin. Det blev aldrig godt. Jeg fik fjernet galdeblæren men havde stadig galdestensanfald, og trods behandling fortsatte alle mine gener, og der blev ikke gjort mere, da man vurderede, at mine blodprøver var pæne.

Jeg blev fyret, fordi jeg ikke længere kunne varetage mit arbejde. Det viste sig at være en stor gave, for jeg kunne nu bruge tiden på at hvile og søge oplysninger om, hvad jeg kunne gøre for at komme til at leve igen. Jeg blev selvstændig erhvervsdrivende, så jeg selv havde kontrol over arbejdsbyrden, 2 timer hver anden dag kunne jeg klare. Gennem en orthomolekylær læge skiftede jeg medicinen ud med Thyroid, og det hjalp. Men jeg var stadig træt, havde søvnproblemer, galdestensanfald, og på et tidspunkt forsvandt musklerne, så jeg var truet på mit levebrød som ergoterapeut.

Under min søgen faldt jeg over NHT, og det ændrede mit liv. Det var ganske få ændringer, der skulle til, men til gengæld var de altafgørende. Jeg forstod, hvad der skulle til, for at rette op på de ubalancer, som gjorde mig syg. Jeg fik rettet op på en hormonbalance, som var rigtig skæv efter mange år med lavt stofskifte og en kost, som ikke var tilstrækkelig. Jeg fik fyldt mine depoter op med vitaminer, mineraler og aminosyrer og jeg begyndte på NHT-stofskifteprotokollen. Efter kort tid kunne jeg trappe ned med Thyroid. Jeg har ikke flere smerter, og galdestensanfaldene er væk. Det bedste af alt er, at energien er tilbage, endda i et omfang, så familie og venner igen kalder mig ”sputnik”, som de gjorde for 25 år siden.
NHT er videnskabeligt funderet, og jeg synes selv, jeg er et rigtig godt bevis på, at det virker. For mig har det været så overbevisende, at jeg selv har besluttet at uddanne mig til NHT-vejleder, så jeg kan hjælpe andre, sådan som jeg selv er blevet hjulpet med naturlige midler.NHT-stofskifteprotokollen ser på de faktorer, som er vigtige for et normalt stofskifte, herunder balancen mellem kønshormonerne og status af de næringsstoffer, som er nødvendige for omdannelsen af stofskiftehormoner, som jod og selen. Protokollen ser også på hormonforstyrrende stoffer, som kan påvirke stofskiftet negativt. Det gælder f.eks. klor, som kan sænke produktionen af stofskiftehormonerne. Det er meget muligt, at lang tids udsættelse for klordampe i vartmvandsbassin har bidraget til Lenes stofskifteproblemer.

Hvad der skal til for at normalisere stofskiftet – hvad enten det er for højt eller for lavt – kan du læse meget mere om i bøgerne Naturlig hormonterapi og Kvinde kend dine hormoner.

Se også vores TEMA om stofskiftet

Andre artikler om stofskiftet her på NHTnu:

Del på

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Fra Anette's blog

Rødkløver – et usikkert alternativ?

Et dansk forsøg har vist et fald i hedeture og knoglenedbrydning ved brug af rødkløver. Det lyder jo fantastisk, men der er flere problemer, som bliver overset i begejstringen.

Anette’s historie 2 – Blæreproblemer

Jeg har altid haft problemer med blæren – ”sart blære” ”nervøs blære” – eller som jeg plejede at sige: ”jeg har ikke selskabsblære”. Jeg kunne ikke holde mig så længe som andre kunne, og jeg fik meget let blærebetændelse. Lidt kulde, stress eller en forkølelse kunne resultere i blærebetændelse.

Kvinde kend dine hormoner

KDHforside250px
- en bog om balance i alle aldre
Mere om emnet
Bolette Balling

Det har været en fantastisk rejse…

VIDEO: Bolette led af flere sygdomme, bl.a. Lichen Sclerosus, som hun havde fået at vide, at hun bare skulle lære at leve med, og at det kun ville blive værre. Her fortæller hun om sin oplevelse undervejs i NHT-uddannelsen.

Endelig tror jeg på mig selv

Norske Thea Sørsvann Lerke, 24 år, gik i puberteten allerede som 11-årig. Hun har levet med stærke smerter, feber, kvalme og PMS ved hver menstruation. I teenageårene fik hun også svær akne. Hun fik at vide, at det ville gå væk med årene – men det gjorde det ikke.

Operationen væltede mig af pinden

En stor muskelknude betød, at Astrid Riese fik fjernet livmoderen. Stik imod, hvad der var aftalt, fik hun også fjernet æggestokkene. Det betød, at hun gik i overgangsalder fra den ene dag til den anden. Da lægen tilbød østrogen, tog hun kontakt til en NHT-vejleder…

Naturlig hormonterapi
– din guide til genopretning af hormonbalancen med naturlige midler

“Den bog er der virkelig brug for.”
Læge Carsten Vagn-Hansen

Læs mere om bogen

Følg os på

– et magasin om
naturlig sundhed
Få vores nyhedsbrev

Vi hjælper kvinder til at hjælpe sig selv.

Seneste artikler

Det har været en fantastisk rejse…

VIDEO: Bolette led af flere sygdomme, bl.a. Lichen Sclerosus, som hun havde fået at vide, at hun bare skulle lære at leve med, og at det kun ville blive værre. Her fortæller hun om sin oplevelse undervejs i NHT-uddannelsen.

Læs mere »

Så skete det igen…

Så får kvinder endnu engang at vide, at p-piller og hormonspiral indeholder “det kvindelige kønshormon progesteron”. Denne gang i en artikel på TV2.

Læs mere »

© Center for Naturlig Hormonterapi

webisde fra ❤

Nyt om naturlig hormonterapi

Få sidste nyt!

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få nyt om forskningen, gode tilbud – og tips til en sund hormonbalance.