Jeg blev fyret, og det viste sig at være en stor gave

Lene Crispin led af hjernetåge og smerter i alle led og muskler og fik diagnosen lavt stofskifte. Trods behandling fortsatte problemerne, og hun blev fyret fra sit job som ergoterapeut. Det gav hende tid til at finde andre muligheder. Læs hendes historie her.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Jeg er 65 år og uddannet ergoterapeut og akupunktør. Jeg havde som ung et meget højt energiniveau – så højt, at mine venner gav mig kælenavnet ”sputnik”. Jeg var også fysisk meget udholdende.
I 25 år var jeg så også vegetar, min kost bestod overvejende af brød, mælkeprodukter, grøntsager, bønner og linser. Men efterhånden blev jeg træt i ekstrem grad, havde hjernetåge og demenslignende symptomer, led af svimmelhed, periodevis søvnløshed, havde store smerter fra alle mine led og muskler, og jeg havde næsten daglige galdestensanfald med opkast og var meget oppustet.

Jeg gik selvfølgelig til lægen med mine udfordringer, og det første behandlingstilbud var lykkepiller. Det takkede jeg nej til, for selvom jeg var dårlig, så var jeg faktisk ret lykkelig. Da jeg arbejdede med træning af multihandicappede i et varmtvandsbassin, blev jeg henvist til arbejdsmedicinsk klinik, men man kunne ikke finde noget i arbejdsmiljøet, som kunne forklare mine symptomer. De fik den tanke, at det kunne skyldes lavt stofskifte, så jeg blev henvist til en endokrinolog, hvor jeg kom i behandling med Euthyrox og Liothyronin. Det blev aldrig godt. Jeg fik fjernet galdeblæren men havde stadig galdestensanfald, og trods behandling fortsatte alle mine gener, og der blev ikke gjort mere, da man vurderede, at mine blodprøver var pæne.

Jeg blev fyret, fordi jeg ikke længere kunne varetage mit arbejde. Det viste sig at være en stor gave, for jeg kunne nu bruge tiden på at hvile og søge oplysninger om, hvad jeg kunne gøre for at komme til at leve igen. Jeg blev selvstændig erhvervsdrivende, så jeg selv havde kontrol over arbejdsbyrden, 2 timer hver anden dag kunne jeg klare. Gennem en orthomolekylær læge skiftede jeg medicinen ud med Thyroid, og det hjalp. Men jeg var stadig træt, havde søvnproblemer, galdestensanfald, og på et tidspunkt forsvandt musklerne, så jeg var truet på mit levebrød som ergoterapeut.

Under min søgen faldt jeg over NHT, og det ændrede mit liv. Det var ganske få ændringer, der skulle til, men til gengæld var de altafgørende. Jeg forstod, hvad der skulle til, for at rette op på de ubalancer, som gjorde mig syg. Jeg fik rettet op på en hormonbalance, som var rigtig skæv efter mange år med lavt stofskifte og en kost, som ikke var tilstrækkelig. Jeg fik fyldt mine depoter op med vitaminer, mineraler og aminosyrer og jeg begyndte på NHT-stofskifteprotokollen. Efter kort tid kunne jeg trappe ned med Thyroid. Jeg har ikke flere smerter, og galdestensanfaldene er væk. Det bedste af alt er, at energien er tilbage, endda i et omfang, så familie og venner igen kalder mig ”sputnik”, som de gjorde for 25 år siden.
NHT er videnskabeligt funderet, og jeg synes selv, jeg er et rigtig godt bevis på, at det virker. For mig har det været så overbevisende, at jeg selv har besluttet at uddanne mig til NHT-vejleder, så jeg kan hjælpe andre, sådan som jeg selv er blevet hjulpet med naturlige midler.NHT-stofskifteprotokollen ser på de faktorer, som er vigtige for et normalt stofskifte, herunder balancen mellem kønshormonerne og status af de næringsstoffer, som er nødvendige for omdannelsen af stofskiftehormoner, som jod og selen. Protokollen ser også på hormonforstyrrende stoffer, som kan påvirke stofskiftet negativt. Det gælder f.eks. klor, som kan sænke produktionen af stofskiftehormonerne. Det er meget muligt, at lang tids udsættelse for klordampe i vartmvandsbassin har bidraget til Lenes stofskifteproblemer.

Hvad der skal til for at normalisere stofskiftet – hvad enten det er for højt eller for lavt – kan du læse meget mere om i bogen Naturlig hormonterapi.

Se vores TEMA om stofskiftet

Andre artikler om stofskiftet her på NHTnu:

Ægget og hønen – og det lave stofskifte
Om frysepunktet og for lavt stofskifte
Kan selen forbedre stofskiftet?

Del på

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Fra Anette's blog

Anette’s historie 2 – Blæreproblemer

Jeg har altid haft problemer med blæren – ”sart blære” ”nervøs blære” – eller som jeg plejede at sige: ”jeg har ikke selskabsblære”. Jeg kunne ikke holde mig så længe som andre kunne, og jeg fik meget let blærebetændelse. Lidt kulde, stress eller en forkølelse kunne resultere i blærebetændelse.

Klar til en challenge?

jumpingcut
FÅ DET BEDRE PÅ 2 UGER!
Mere om emnet

Er din sygdom autoimmun?

Forskningen viser, at hormonbalancen spiller en vigtig rolle ved autoimmun sygdom, men det bliver ofte overset. I NHT® er vi opmærksomme på det. Bliv klogere på autoimmun sygdom her – og se oversigten over sygdomme med autoimmun karakter.

Seminar: Støt brysterne – her og nu

Du behøver ikke vente på, at “kræftens gåde” skal blive løst engang i en fjern fremtid. Forskerne har afdækket mange faktorer, som skaber kræft, og som man kan sætte ind overfor her og nu.

Seminar: Mænd og prostata – er testosteron synderen?

Normalt anser man testosteron for at være roden til alt ondt, når det gælder prostata-kræft. Men netop når testosteron er højest i de unge år, er der mindst risiko for prostata-kræft. Så hvordan hænger det sammen? Har man udpeget den forkerte skurk?

Naturlig hormonterapi
– din guide til genopretning af hormonbalancen med naturlige midler

“Den bog er der virkelig brug for.”
Læge Carsten Vagn-Hansen

Læs mere om bogen

Følg os på

– et magasin om
naturlig sundhed
Få vores nyhedsbrev

Vi hjælper kvinder til at hjælpe sig selv.

Seneste artikler

Er din sygdom autoimmun?

Forskningen viser, at hormonbalancen spiller en vigtig rolle ved autoimmun sygdom, men det bliver ofte overset. I NHT® er vi opmærksomme på det. Bliv klogere på autoimmun sygdom her – og se oversigten over sygdomme med autoimmun karakter.

Læs mere »

© Center for Naturlig Hormonterapi

webisde fra ❤

Nyt om naturlig hormonterapi

Få sidste nyt!

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få nyt om forskningen, gode tilbud – og tips til en sund hormonbalance.