Velkommen til østrogen-myten på DR

DR's serie "Velkommen til overgangsalderen" brygger videre på østrogenmyten...
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

I DR’s serie “Velkommen til overgangsalderen” får vi endnu engang at vide, at alle symptomer, fra søvnproblemer til øget risiko for hjerte/kar-sygdom, skyldes “fald i østrogen-produktionen” – som om østrogen er det eneste hormon, der har betydning for kvinder. Det er den myte, som vi gør op med i bogen Naturlig hormonterapi, som har undertitlen “opgør med østrogenmyten”. Her viser vi bl.a., hvordan den omfattende forskning i det andet cyklushormon, progesteron, ignoreres, og at det giver basis for, at man deler østradiol ud til kvinder uden overhovedet at måle, om de mangler det. Det er en af de væsentlige årsager til, at mange kvinder ikke oplever at få den hjælp, de har brug for, omkring overgangsalderen.

Bogen “Naturlig hormonterapi” satte naturligt progesteron på dagsordenen – det hormon, som kvinder selv producerer i 2. del af cyklus – med sine henvisninger til over 400 forskningsresultater. Og den resulterede i, at danske kvinder omsider fik mulighed for at vælge naturligt progesteron til den gængse hormonbehandling som supplement til østradiol for at “beskytte livmoderen”. Men østradiol er stadig det hormon, som alle kvinder får udskrevet, uden hensyn til samspillet med de øvrige hormoner og på trods af forskningen i, hvad kvinder rent faktisk mangler omkring overgangsalderen – den forskning, som vi fremlægger i “Naturlig hormonterapi”.

Så der er lang vej endnu, før du som kvinde kan få en forskningsbaseret behandling i vores sundhedsvæsen. Læger bliver stadig uddannet i denne forestilling om, at østrogen er det eneste hormon, der har betydning for kvinder – en forestilling, som stammer fra markedsføring, ikke fra videnskab. Det er en forestilling, som har skabt en generel frygt for hormoner, og som desværre også blokerer for, at bedre behandlinger kan indføres.

Del på

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Fra Anette's blog

Kan anti-oxidanter virkelig give kræft?

Det er lykkedes forskere at give kræft til mus ved at bruge absurd høje doser og syntetiske “vitamin-analoger.” Det skal nu åbenbart bruges til at give alle anti-oxidanter et dårligt ry…

Kvinde kend dine hormoner

KDHforside250px
- en bog om balance i alle aldre
Mere om emnet

Kampen om overgangsalderen

Er den gældende hormonbehandling baseret på evidens – eller hvad er den egentlig baseret på? Lad os gå tilbage i tiden og se på det forløb, der skabte den…

Naturlig hormonterapi
– din guide til genopretning af hormonbalancen med naturlige midler

“Den bog er der virkelig brug for.”
Læge Carsten Vagn-Hansen

Læs mere om bogen

Følg os på

– et magasin om
naturlig sundhed
Få vores nyhedsbrev

Vi hjælper kvinder til at hjælpe sig selv.

Seneste artikler

© Center for Naturlig Hormonterapi

webisde fra ❤

Nyt om naturlig hormonterapi

Få sidste nyt!

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få nyt om forskningen, gode tilbud – og tips til en sund hormonbalance.